14/06/2014

Liian lihava?

Roland Garrosilla naisten sarjassa kolmannelle kierrokselle itsensä pelanneen nuoren Taylor Townsendin tarina on mielenkiintoinen. Menestystä on tullut mukavasti junioreissa, sillä vyöllä on muun muassa Australian avointen voitto sekä ykkösranking.

Townsend ei kuitenkaan ole useamman kilpasiskonsa tapaan kuin nälkiintynyt ajokoira, joten USA:n tennisliitto (USTA) oli kuulemma kehoittanut häntä laihduttamaan ennen kuin liiton tukirahat aukeaisivat matkakustannusten muodossa. Huh huh!

Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ei tule mieleen kuin muutama nainen WTA-kiertueelta, joille liikkuminen olisi selkeä vahvuus, joten siinä suhteessa Townsend ei ole yksin. Jopa Roland Garrosin voittaneen Maria Sharapovan harppominen muistuttaa usein Bambin liukastelua luistinradalla ja on varsin kaukana terävästä liikkeestä.

Annettaisiinko lyömisen puhua puolestaan? Miten ihmeessä ilmeisen lahjakasta pelaajaa voitiin/voidaan pitää kotimaassa, kun kehittyminen vaatisi kunnon kisoja ympäri maailmaa?

Onko USTA:lla, yhdellä maailman isoimmista tennisjättiläisistä, todella varaa tehdä moinen a) brändimunaus JA b) päätös, varsinkin kun maan taso Serenan takana on sanalla sanoen surkea? Miesten puolella John Isner ei hyvällä tahdollakaan ajatellen ole lähelläkään maan taannoisia suurmestareita Agassia, Samprasia, Courieria ja niin edelleen, joten maa tarvitsisi kipeästi uutta tähteä aikaan jälkeen Serenan.

Patrick McEnroe: "Olemme huolissamme hänen terveydestään pitkällä tähtäimellä..."

Blaa blaa blaa, sanon minä.

"You cannot be serious! Somebody explain it to me!", sanoisi veli John.

No, ainakin USTA:n brändi-ihmisillä riittää töitä.

1 kommentti:

  1. Tuntematta asiaa tarkemmin uskon, että John-velikin ymmärtää tenniksessä jalkojen nivelten joutuvan koville erityisesti monissa sivuttaiskiihdytyksissä. Kovat kentät ja ylipaino varmasti lisäävät riskiä melkoisesti, ja takuuvarmasti asiaa on tutkittukin. Vammakierteeseen joutuminen voi pilata uran!

    Ihmettelisin ellei jokainen valmentaja olisi samaa mieltä kuin Patrick McEnroe. Miksi moinen itsestäänselvyys on nostettu sitten uutiseksi, joka kaikuu sitten Suomeen asti? No, tietysti siksi, että kyseinen nuori pelaaja on ihonväriltään tumma. Kaiken maailman "arvoliberaalit" tietysti kuvittelevat asiassa piilevän jotain pöyristyttävän rasistista. Jos Townsend olisi ollut ylipainoinen valkolainen, niin kukaan ei ainakaan täällä asti tietäisi asiasta yhtikäs mitään!

    VastaaPoista