14/05/2019

Vasurilla testaten: RS Black Edition All Court pallo

Vasurilla.comin suositut pallotestit jatkuvat ja tällä kertaa vuoron saa Robin Söderlingin RS Black Edition All Court tennispallo, jota on käytetty muun muassa Memphisin ja Stockholm Openin kisapallona.

RS Black Edition.

Myönnän, että ihastuin viime kesänä Söderlingin RS Tour Edition palloon varsin kovasti, joka nousikin piikkipaikalle testeissäni. Black Edition jatkaa samaa rataa. Ihan täysin samaan se ei aivan yllä, vaikka on toki hyvin läheistä sukua White Editionille ja siis ehdottomasti yksi loistavimmista palloista tämäkin.

Pallo on nopeasti kesytettävissä ja se on käytännössä heti "pelattava" harrastajapelaajillekin. Hienon hieno ero Tour Editioniin tulee ehkä painossa ja/tai kovuudessa. Tämä musta versio (pallo edelleen toki keltainen) tuntui aavistuksen raskaammalta ja siis hitaammalta kuin valkoisen tuubin versio. Liian raskas se ei kuitenkaan missään nimessä ole.

Pomppu on hyvin luonnollinen ja kierre tarttuu palloon mukavasti sekä sitä lyödessä että sen pompussa. Ja tämä siis jopa nopealla ja "liukkaalla" velour-alustalla, jolla yläkierre menee monella muulla pallolla ikään kuin hukkaan antaen vastustajalle vain lisäaikaa. Black Edition tuntuukin ampuvan mukavasti yläkierrepompusta normaalin yläkierteen tapaan jopa velourilla, lähes siis samaan tapaan kuin vaikkapa massalla.

Toinen pallon parhaimmista piirteistä on se, että tämäkin RS-pallo kestää erityisen hyvin. Esimerkkinä olkoon viimesyksyinen sarjaottelu nelikymppisten poikien ykkösdivarissa, jossa pelasin yhdellä purkilla sekä kaksin- että nelinpelin. Yhteensä siis viisi täyttä erää ja siis neljä tuntia, jonka jälkeenkin pallo oli edelleenkin hyvin pelattava. Toki ottelut pelattiin nopealla velour-alustalla lyhyin pistein, mutta silti pallon ominaisuudet eivät juuri muuttuneet.

Munkittuminen tapahtuukin hitaasti, eikä pallo lässähdä äkkiä, kuten vaikkapa Wilsonin US Open. Elinkaarensa lopussakin pallossa riittää elinvoimaa hyvän pompun ansiosta pitkään, joten pallo sopiikin erityisen hyvin myös pallokoripalloksi valmennuksiin.

Summa summarum, RS Black Edition pallo on hyvin helppo ja luonnollinen pomppuineen. Kesto-ominaisuuksiltaan ehdottomasti yksi parhaista.

Näistä syistä tätä ja RS Tour Edition -palloa saakin nyt myös Tenniskoulu Topspinistä edulliseen hintaan pk-seudulla! Kysy lisää!

Tuomio: ****+

Palloranking (14.5.2019)
1) RS Tour Edition
2) RS Black Edition All Court
3) Wilson Australian Open
4) Wilson US Open
5) Head ATP