12/04/2017

Maria Sharapovan paluu

Maria Sharapova palaa doping-pannastaan kilpakentille tasan kahden viikon kuluttua Stuttgartin turnauksessa ja hän tekee sen villin kortin turvin. Myös muutamat muut turnaukset ovat antamassa venäläiselle villiä korttia suoraan turnausten pääsarjoihin.

Kuulen rahan puhuvan, mutta siitä huolimatta en voi ymmärtää, miten tämä on mahdollista. Ensin huijaat, jäät kiinni, saat ja kärsit rangaistuksen, jonka jälkeen tietä takaisin huipulle tasoitellaan ja autetaan tällä tavoin. 

Miksi Sharapova ei joudu samalle viivalle esimerkiksi näihin turnauksiin karsivien pelaajien kanssa? Miten tämän annetaan mennä läpi naisten WTA-kiertueella?

Ymmärrän kyllä Sharapovan entisen pelitason, saavutukset ja ennen kaikkea markkina-arvon, mutta kuka sanoo, että pelitaidot paluun tässä vaiheessa edellyttäisivät suoraa paikkaa pääsarjassa? Tai että pahoin kolhiintunut brändi kiinnostaisi yleisöä entiseen tapaan?

Faneja Marialla varmasti vieläkin riittänee, mutta mielestäni ainut selkärankainen teko Sharapovalta olisi systemaattinen kieltäytyminen villeistä korteista ja turnausten karsintoihin osallistuminen. Arvostuksen rippeitä saisi ainakin rahtusen lisää, jos Sharapova osoittaisi aavistuksen nöyryyttä nyt.

Pelkäänpä, että sitä ei nähdä.