15/10/2018

Vasurilla testaten: RS Tour Edition -tennispallo

Tennispallotestit jatkuvat!

Nyt vuorossa Robin Söderlingin pallo RS Tour Edition. Pallo on hyvin ajankohtainen, sillä se on tällä viikolla pelattavan Stockholm Openin virallinen kisapallo.

Testasin tätä valkoista versiota kesällä massalla, sillä pallo on hieman RS:n All Court Black Editionia (musta purkki) nopeampi ja sitä suositellaan hieman hitaammille kentille, kuten siis juuri massalle ja hitaammille koville kentille.

Oma tatsini palloon löytyi massalla käytännössä heti. Tuntui, että pallo oli todella stabiili ja eteni ilmassa kuin juna. Pomppu oli hyvin luonnollinen ja reagoi ylä- sekä alakierteeseen kuten kuuluukin.

Kierre pureekin palloon hyvin, jopa loistavasti. Tällä pallolla oli helppoa dominoida yläkierrepelillä, kunhan vaan pääsi pelin ja pallon päälle. Korkeahko pomppu mahdollisti sen toki erinomaisesti, kun pallo ei tullut luodin tavoin päälle.

Pallon paino tuntui juuri sopivalta. Se ei ollut liian kevyt, vaikka se RS Black Editionia nopeampi onkin. Pallo pysyi hyvin kontrollissa koko ajan.

Pallon kestävyys yllätti myös hyvin positiivisesti. Se ei "munkittunut" kovinkaan äkkiä ja yhdellä purkilla tuli pelattua 3-4 tuntia melko hyvätempoista peliä, eikä pallo elinkaarensa loppusuorallakaan kärsinyt huonosta pompusta, vaan pomppi yhä varsin mukavasti. Tämä oli todella helppo ja siis mukava huomata.

Pallosta jäi jotenkin luonnollinen olo kaikin puolin.

RS Tour Edition.

Sanoisinkin, että hyvin oiva pallo monelle alustalle. Uskallan väittää, että yksi parhaista. Onko se paras, en tiedä, mutta hyvältä se tuntui. Tässä vaiheessa kuitenkin listan kärkeen.

Tuomio: ****1/2

Palloranking (15.10.2018)
1) RS Tour Edition (****1/2)
2) Wilson Australian Open (****-)
3) Wilson US Open (***1/2)
4) Head ATP (***+)