11/07/2012

Jälkipelit: Jarkko Nieminen vs. Jan Hajek, Båstad 2012

Voi voi. Sarjassamme 'Jarkko Niemisen ottelut, joita et toivonut näkeväsi' nähtiin tänään uusi jakso. Ottelu Hajekia vastaan tarjoili yhä useammin toistuvaa halutonta, laiskaa, tuittuilevaa ja virheherkkää Jarkkoa.

Puolitoista erää meni täysin unessa, jonka jälkeen pieni herätys, mutta lähes samaa kuraa loppuun asti. Taitaa olla Jarkkokin kesäloman tarpeessa. Liike oli todella laiskaa. Terävyyttä ei käytännössä ollut ollenkaan. Liian usein oli myös kasvoilta luettavissa, että "mitä ihmettä mä täällä teen? Oiskohan illalla jotain hyvää keikkaa jossain?"

Sanottakoon vielä sen verran, että Hajek pelasi perusmassatennistä eikä todellakaan esittänyt mitään ihmeellistä, vaan hänen hyvä, painava ja varma yläkierrepeli sai Jarkon pelin umpisolmuun heti alusta lähtien. Vain ja ainoastaan tsekin pieni arkailu ja voitonpelko toisen erän puolivälistä lähtien toi Jarkon auttavasti mukaan otteluun, mutta muuten miehellä ei ollut oikeastaan mitään hätää.

Jaa, että kuka Hajek? Aivan. En tiedä minäkään.

Miksi ja miten esimerkiksi tuo Jarkon syöttäminen voi olla noin totaalisen surkeaa? Syöttöön ei tule painoa kuin ajoittain, sillä käsi tekee kaiken työn yksinään ja sekin todella laiskasti. Kropan paino menee täysin harakoille, sillä se jää lähes poikkeuksetta pallon alle tai viereen, jolloin koko suorituksesta tulee c-luokan pelinavaus. Ja tämä vielä tyttöjen sarjassa. Pahimmassa tapauksessa syöttö vielä tippuu, kyllä se todellakin tippuu, keskelle ruutua noin seitsemän metriä joka rajasta. Kun vauhtia on lisäksi noin neljäkymppiä tunnissa, niin jokainen voi päätellä, mikä on Jarkon pelillinen positio tuollaisen supaisun jälkeen.

Edelleen, Niemisen pelilliset valinnat jaksavat ihmetyttää. En tiedä huomasiko Jarkko, että nyt pelattiin taas massalla. Kärsivällisyys loisti poissaolollaan ja suoria pisteitä haettiin aivan liian usein joko suorilla rystypommeilla tai puolittaisilla kämmenohjailuilla pitkin linjaa pahimmillaan 2-3 metriä takarajan takaa, jolloin tulokseksi saatiin arvatenkin miljoona virhettä. Miksi, oi miksi näin? Kentän sisäpuolelta, vanha mies, kentän sisäpuolelta!

Kämmenessä mailan kärjen vauhti ei riitä millään tuottamaan riittävää jengaa edes auttavasti tälle alustalle, vaan pallot tupsahtavat toistuvasti namuiksi näille kaiken maailman hajekeille. Rysty sentään on onnistuessaan suoruudellaan painava, mutta moisella liikkumisella se on myös niin karmea marginaalilyönti kuin olla voi.

Ei siis hyvältä näytä nyt. Kunnon breikkiä siis kehiin ja vaikka pari keikkaakin. Kunnon hermolevolla ja valmistautumisella kohti Wimbledonin nurmilla käytäviä olympialaisia. Nyt Jarkko tsemiä, perkele!