24/02/2013

Viikon video, viikko 8/2013

Hurjaa vauhtia lähestyvän tennisohjaajakoulutuksen kunniaksi, avataan tämän viikon videossa youtuben ihanuutta myös valmennuksen saralta. Palveluhan pullistelee pätkiä minkä tahansa aiheen parista, eikä tennisdrillit ja -tipsit ole poikkeus. Hyvä niin, sillä uusia ideoita harjoitteiden ja tuntien rikastamiseksi tarvitaan jatkuvasti, erityisesti lasten kanssa treenaamiseen.Oheisessa videossa kiteytyy jotenkin nerokkaasti se, miten joitain asioita ihminen, tässä tapauksessa pikkulapsi, voi oppia ikään kuin huomaamatta ja vieläpä leikin kautta.

Videon ensimmäinen drilli on erinomainen esimerkki tästä. Pallon vierityksestä päästään muutamassa minuutissa lähes tulkoon pallotteluun saakka. Merkillepantavaa on myös se, ettei ohjaaja neuvo sanallakaan miten tytön pitäisi palloa lyödä, vaan hän antaa tytön tehdä lyönnin niin kuin se luonnollisimmalta tuntuu.

Kun tuntia vielä höystetään lukuisin ylävitosin, oltaneen mielestäni erittäin otollisessa ja kannustavassa oppimistilanteessa ja -ympäristössä.

Kukaan ei estä meitä pyrkimästä samaan.