02/02/2013

Viikon video, vko 5/2013

Alkuviikko on mennyt täysin Australian Openista toipumiseen, kuten varmaan monella muullakin. Paluu linjoille tulee kuitenkin viikon videon muodossa ja se tulee nyt. Olkaa hyvä!

Tällä kertaa tyrkytän suhteellisen tuoretta kuvamateriaalia eli highlightsit eilisestä Davis Cup-ottelusta Tshekin Tomas Berdychin ja Suomen Henri Laaksosen välillä. Paitsi, että Suomi pelaa Davis Cupia samaan aikaan Bulgariassa ja Laaksonen on nykyisin sveitsiläinen, vaikka kiroileekin sujuvasti suomeksi.

Katsoin tätä kolmannen ja neljännen erän verran. Ennen kuin mennään itse matsiin, niin aloitetaan jostain ihan muusta. Täytyy vain ihailla sitä fiilistä, joka sveitsiläisyleisöllä oli. Laaksoselle oli tullut turpaan kahden erän verran, mutta kolmannessa hän innostui taistelemaan hienosti ja pelasi varmasti hänelle hienoimmassa tunnelmassa ikinä. Eli ensi kerralla kun mennään kannustamaan Suomea Davis Cupissa, niin voitaisiinko huutaa keuhkot pihalle tai ainakin äänet käheiksi? Ihan kaikki. Sinä ja minä.

Otteluun. Vaikka Berdych tuon kolmannen erän periaatteessa Laaksoselle tukkoilikin, pelasi Laaksonen ajoittain varsin mallikasta peliä. Harmi vain, että neljännessä erässä nähtiin se, miksi Berdych on maailmanlistalla sijalla 6 ja Laaksonen sijalla ynnämuutpluskaksisataa. Erävoitto kutoselta on kuitenkin pieni askel eteenpäin Henrillekin ja antaa varmasti uskoa tulevaan.

Töitä on kuitenkin vielä paljon edessä. Ei siinä pelkkä maanvaihto auta. Fysiikka on edelleen pahasti kesken, lyönnit kaipaavat jonkin verran lisätehoja ja pää totuttelua isompiin ympyröihin. Kuulostaako tutulta?

Ja jos noin niinkuin sveitsiläiseksi herrasmieheksi on pyrkimystä, niin niitä tossuja ei mennä vaihtamaan enää 1-5-tappioasemassa kaverin aloittaessa syöttämään matsia himaan.