06/02/2015

Kausibarometri 2015, osa I

Kausibarometri tarkastelee kärkinimiä ja ennakoi vuoden lopun top-viittä Grand Slamien jälkeen.

1) Novak Djokovic
Juuri niin vahva kuin etukäteen odotettiinkin. Pieni viilaus vielä aktiivisempaan peliin, niin mies lanaa tänä vuonna kaiken. Seuraava missio: tehtävä Ranskassa. Sen aika on nyt.

2) Andy Murray
Kertaheitolla kärkikahinoihin. Ok, kaavio vähän aukesi ja turpaan tuli vain Djokovicilta, mutta silti Andy ja fyysinen tennis teki jälleen vahvan paluun. Murrayn voittamiseksi tarvitaan joko Djokovic tai tarpeeksi aggressiivinen hyökkäys. Poikaset (Kyrgios, Dimitrov, ynnämuut) ovat sittenkin vielä poikasia, joiden yli pääsee tarvittaessa juoksemalla.

3) Rafael Nadal
Nousussa. Tai laskussa. Australiassakin hyvä ja huono matsi vuorottelivat. Ei tästä miehestä ota selvää. Kausi määrittyy massalla. Jos löytää kämmenensä, löytynee mojo ja peli siinä samalla. Massalla tärähtää, mutta muut saavuttamassa tätäkin etumatkaa. Suuren suuri arvoitus massan ulkopuolella.

4) Stanislas Wawrinka
Tasaisemmalla suorittamisella korkealla tänä vuonna. Pelasi lopulta varsin lupaavan Australian Openin ja kaatui oikeastaan omiin virheisiinsä Djokoviciä vastaan, joka toki laittoi kaikki vastustajansa taidollisten ja laadullisten maksimiensa ulottumattomiin.

5) Roger Federer
Lyhyeksi jäi lento Australiassa ja Federer-fanien uho loppui kuin seinään. Myös tämän blogin kommenteissa on ollut pari viikkoa hiljaista tältä osin. Tätä se nyt kuitenkin vain on. Kunnon breikki ennen Australiaa olisi sittenkin voinut olla paikallaan, mutta hyvä, että se tulee nyt. Nyt jos koskaan kärkeen kaivataan ultrahyökkäävää pelaajaa. Muutama teurastus kärkinimille olisi varsin tervetullut.

2 kommenttia:

 1. Nyt vähän realismia tähän touhuun...

  Federerin ja Nadalin välillä on _3000_ pistettä eroa. Joo o, Rafa ei pelannut syksyllä ja menetti Us Openin pisteensä etc. etc. etc. Mutta on kyllä kova homma jos meinaa Federerin ohittaa tämän kauden nimiin. En jaksa uskoa kaverin pärjäävän enää syksyn kovien kenttien (halli)kisoissa, joissa polvet huutaa saman tien Hoosiannaa. Lisäksi, jos olet asiantuntevaa journalismia seurannut, useissa suurissa mediataloissa (HS, Yle) Federerin tämänvuotinen tappio pistettiin työtapaturmien piikkiin - niin vahva oli miehen viime kausi.

  Mitä tulee Wawrinkaan niin sijalta yhdeksän en heti alkaisi huutelemaan, että kauden lopussa olen jälleen kolmantena. Murrayllakin kävi tuuri, että Federer putosi ennen aikojaan ausseissa - muistanet varmaan WTF teurastuksen, ja sitä se todennäköisesti olisi ollut Australiassakin tuon vaiheen turnauksen Federerin A-pelillä. Andyn fysiikkatenniksellä ei tulla nousemaan listakakkoseksi, tai lopetan suosiolla uskoni tennikseen ja samalla lajin seuraamisen.

  Tässä sinulle jo ihan kokonaista pari viikkoa hiljaa olleiden RF-fanien vastaus. Ironista kyllä tartuit tuollaiseen epäolennaisuuteen tässä tekstissäsi, vaikka blogiasi kauan seuranneena Federer-fanien huudot ovat yleensäkin olleet melkoisen harvassa. Parin viikon tauko postauksiesi kommenttikentissä ei mielestäni ole järin harvinaista. Mutta ei se määrä vaan laatu - yleensä kommentit tuovat erittäin hedelmällisiä ajatuksia kehiin :)

  Vähän kriittinen kommentointi ehkä, mutta edelleen korostan rakastavani blogiasi ja odotan jatkossakin vesi kielellä juttujasi ja "paikkoja" iskeä ja kommentoida - pieni väittely on aina poikaa!

  Keep up the good work, Vasuri!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anonyymi kommentistasi ja kannustuksestasi! Sekä tietysti blogin historian ensimmäisestä rakkauden tunnustuksesta! Ihanaa! :-)

  Väittely ja/tai ainakin ajatustenvaihto on aina tervetullutta. En tietenkään oletakaan, että kaikki olisivat samaa mieltä kanssani, joten hyvä, että silloin isketään kun paikka on.

  Mitä tulee Federeriin ja niihin hiljaisuuksiin, niin kaveripiirissäni on hurjasti Federer-uskovaisia ja heidän julistuksensa hiljenivät kertaheitolla miehen tippuessa. Blogin kommenteissa on valitettavasti aina melko hiljaista kuten sanoit.

  Kaudet eivät ole Federerinkään tapauksessa aina sukua toisilleen ja paljon tapahtuu vuoden aikana, joten edellinen kausi ei ole tae tulevasta. Federerin Grand Slamittömyys iskee jälleen loppukaudesta ja jotenkin en itse usko viime vuoden kaltaiseen menestykseen. Uskon asioita nämä tietysti ovat.

  Mitä tulee Nadaliin, niin tämän vuoden race-pisteissä Nadal on nyt kaksi turnausta pelanneena 55 pistettä Federerin perässä ja massakausi tekee tuloaan. Sanoisin, että tuo mainitsemasi 3000 pistettä mikä miesten välillä on nyt saattaa hyvinkin muuttua, sillä Fedellä paljon puolustettavaa, mitä Rafalla ei kesän jälkeen juuri ole.

  Mutta nämä vain nopeina heittoina.

  Palataan kauden edetessä asiaan! Kiva, kun olet messissä!

  VastaaPoista