30/05/2019

Vanhat pallot hyötykäyttöön

Kaikilla tennistä paljon pelaavilla on ikuinen ongelma jota voisi pallojätteeksikin kutsua. Pelureille vanhoja tennispalloja kertyy nurkkiin vuositasolla kymmeniä ellei peräti satoja. Mitä ihmettä tälle pallojätteelle voisi keksiä?

Ensin palloja pidetään kenties hetki "hyväkuntoisina huonoina palloina" syöttö-/koppatreenipalloina, mutta sen jälkeen niistä tulee käytännössä jätettä. Tennisseuran kaapit ja hallien nurkat pullottavat näitä "tykkipalloja" siinä määrin, että pallojen luovuttaminen seuran junioritoimintaan on lähinnä ongelman ulkoistus muiden huoleksi.

Monesti tuleekin pohdittua mihin vanhoja palloja tunkisi tai miten niitä käyttäisi. Jotenkin tuntuu hölmöltä tuupata niitä roskikseen, ei edes tennishallilla. 

Seuraavassa joitain käyttämiäni (ja kokemiani) uusiokäyttökohteita.

Lahjoitus
Käytännössä kyseessä on henkilökohtaisen ongelman ulkoistaminen, mutta toimivuus ja tyytyväisyys on tapissa, sillä varsinkin päiväkodit, koulut, taloyhtiön lapset sekä koiraihmiset ottavat mielellään vastaan säkillisen palloja muutaman kerran vuodessa. Tennispalloilla sujuvat niin pihapelit kuin koiran leikitykset. 

Ehdoton plussa jälkimmäisen kohdalla on se, että koirien käsittelyn jälkeen pallot malttaa tuupata hyvillä mielin jo roskikseen.

Iso myös plussa siitä, että lahjoittaminen poistaa pallo-ongelman hetkellisesti täysin ja pääset eroon monesta pallosta kerralla.

Stressi-/ajatuspallo
Töissä ajatus suorastaan lentää kun kopittelee hetken pallon kanssa joko itsekseen tai kollegan, seinän, katon tai lattian kanssa. Kolmella tai useammalla pallolla voi viihdyttää muita esimerkiksi jönglööraamalla.Sisustukselliset elementit
Käyntikortin pidike, avainnaula, you name it! Katso lisää Tenniskoulu Topspinin Pinterest-sivulta. Oma taidonnäytteeni olkoon oheinen nimikylttipidike työpisteeltäni. Viilto ja se on siinä! Pallo on kuitenkin sitkeää materiaa, joten varovaisuutta ja kunnon työvälineitä kehiin!


Hierontapallo
Käytän itse vanhaa tennispalloa useasti yläselän ja aivan erityisesti lapaluiden välisen alueen hierontaan. Jumitus saa ainakin hetkellistä helpotusta siitä, kun makailee pallon päällä pallo kipukohdassa. Näyttää hölmöltä, mutta tuntuu hyvältä! 

Myös monet voimistelijat ja voimisteluseurat kysyvät palloja mm. jalkapohjan ja -terän hierontaan.


Lomaltapaluujäynä
Yksi tapa pallojen uusiokäytöstä voi olla jotain todella nokkelaa kuten työkaverieni tekemä lomaltapaluujäynä, jossa he teippasivat (!) toistasataa palloa työpöytääni kiinni muutaman kesän takaisen merkkipäiväni kunniaksi. Vahva oli se tunne, että tämän jälkeen olin nähnyt kaiken.
Oli miten oli, jaa omia käyttökohteitasi tai ideoitasi kommenteissa! Kommentoijien kesken arvotaan sata käytettyä palloa hyvään kohteeseen! :-)