07/11/2021

Tenniskirppis!

 Otetaanpa tällä kertaa hieman erilainen nosto blogiin. 

Kierrätys kuuluu kiinteästi myös tennispiireihin, sillä mailat ja muut tenniskamat ovat jo vuosia vaihtaneet omistajaa pelikaverilta toiselle tai kaverin kaverille. Sosiaalinen media sekä digitaaliset kauppapaikat ovat kuitenkin mahdollistaneet vielä tehokkaamman tavan laittaa vanhoja tai itselle sopimattomia tai ylimääräisiä tenniskamoja kiertoon niitä enemmän tarvitsevalle. 

Itse olen vaikuttunut tenniskirppiksen voimasta sosiaalisen median puolella. Facebookin syövereistä löytyy loistava kotimainen ryhmä nimeltä 'Tennis Kirppis', jossa nimensä mukaisesti käytetty tenniskama vaihtaa näppärästi omistajaa. Ryhmässä on vaihtanut omistajaa niin mailat, tossut, mekot, paidat kuin shortsit ja hameetkin sekä varmasti myös moni muu tavara.

Valttikorttina ryhmällä on ehdottomasti suurehko koko (yli 3.000 jäsentä) sekä maantieteellinen rajautuminen Suomeen. Toki äkkiseltään tuntuu, että suurin osa kamoista liikkuu pääkaupunkiseudun alueella, missä itsekin majailen.

Olen hyödyntänyt ryhmää ja sen voimaa joitakin kertoja, sillä uskokaa tai älkää, niin myös meidän talouteen kertyy vuositasolla jonkin verran ylimääräistä tennismateriaa. 

Käytin ryhmää viimeksi tänä viikonloppuna. Lauantaiaamuna otin kuvat kahdesta tenniskassista, kahdesta junioritennismailasta sekä muutamasta mailansuojuksesta ja muutaman tunnin kuluttua vain toinen mailoista oli enää varaamatta tai myymättä. Melko tehokasta!

Facebookin tenniskirppiksessä kauppa käy kuumana!


Jos mieleesi tulee muita tehokkaita kierrätyskanavia tenniksen tiimoilta, niin kommenteissa on aina tilaa hyville nostoille!