29/06/2012

Rosolin pommi(tus)

Ohhoh! Olipa pommi! Olipa pommitusta! Lukas Rosol (ATP 100) tulitti Nadalin katsomoon Wimbledonin toisella kierroksella!

Olkoonkin, että katon sulkeminen ja reilun puolen tunnin tauko ennen viidettä erää, juuri kun Nadal näytti saaneen lopullisen otteen ottelusta, pelasti Rosolin. Olkoonkin, että viidennen erän ainoa murto tuli osittain onnenkin avustamana. Kaikesta tästä huolimatta Rosolin peli viidennessä erässä oli hurjinta näkemääni pommitusta tenniskentällä ikinä.

Rosol otti kaikki aloitteet, kaikki mahdolliset riskit välittömästi tilanteesta riippumatta ja voi veljet, miten se toimi. Lähes sadan mailin tuntinopeudella viuhuneet peruslyöntipommit sekä armottoman tuliset ja tarkat syötöt seurasivat toinen toistaan. Hän kirjaimellisesti löi Nadalin ulos kentältä.

En tosiaan tiedä löikö Rosol viidennessä erässä yhtäkään peruslyöntiä alle 90 mailin tuntinopeutta. Enkä tiedä sitäkään ehtikö Nadal kertaakaan edes kissaa (gato?) sanoa, kun takapressussa jo pamahti.

Tuollaista flow'ta en ole ennen nähnyt. En koskaan. En keneltäkään.

Rosol esitti viidennessä erässä miehekkäintä peliä miesmuistiin. Otti kaikki pallot noususta ja paukutti niihin kuin viimeistä päivää. Juuri näin pitää nurmella pelata! Juuri näin pitää Nadalia vastaan pelata! Jossain kohdassa aloin säälimään palloja sekä Nadalia. Sen verran koulupojalta 11-kertainen Grand Slam-voittaja tässä käsittelyssä näytti.

Se oli hurjaa tykitystä se. Lisää tätä!