29/06/2012

Rosolin pommi(tus)

Ohhoh! Olipa pommi! Olipa pommitusta! Lukas Rosol (ATP 100) tulitti Nadalin katsomoon Wimbledonin toisella kierroksella!

Olkoonkin, että katon sulkeminen ja reilun puolen tunnin tauko ennen viidettä erää, juuri kun Nadal näytti saaneen lopullisen otteen ottelusta, pelasti Rosolin. Olkoonkin, että viidennen erän ainoa murto tuli osittain onnenkin avustamana. Kaikesta tästä huolimatta Rosolin peli viidennessä erässä oli hurjinta näkemääni pommitusta tenniskentällä ikinä.

Rosol otti kaikki aloitteet, kaikki mahdolliset riskit välittömästi tilanteesta riippumatta ja voi veljet, miten se toimi. Lähes sadan mailin tuntinopeudella viuhuneet peruslyöntipommit sekä armottoman tuliset ja tarkat syötöt seurasivat toinen toistaan. Hän kirjaimellisesti löi Nadalin ulos kentältä.

En tosiaan tiedä löikö Rosol viidennessä erässä yhtäkään peruslyöntiä alle 90 mailin tuntinopeutta. Enkä tiedä sitäkään ehtikö Nadal kertaakaan edes kissaa (gato?) sanoa, kun takapressussa jo pamahti.

Tuollaista flow'ta en ole ennen nähnyt. En koskaan. En keneltäkään.

Rosol esitti viidennessä erässä miehekkäintä peliä miesmuistiin. Otti kaikki pallot noususta ja paukutti niihin kuin viimeistä päivää. Juuri näin pitää nurmella pelata! Juuri näin pitää Nadalia vastaan pelata! Jossain kohdassa aloin säälimään palloja sekä Nadalia. Sen verran koulupojalta 11-kertainen Grand Slam-voittaja tässä käsittelyssä näytti.

Se oli hurjaa tykitystä se. Lisää tätä!

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista nähdä, pystyykö Rosol säilyttämään eilisen tasonsa ja jatkamaan loppupeleihin. En usko. Nadalin puolen kaavio on kyllä aika mielenkiintoinen, mm. Tsonga, Murray, Raonic. Tosin viimeksi mainitun kanadalaisen en veikkaa menevän pitkälle. Katsotaan, kuka menee tältä puolelta finaaliin. Olisiko se Murray vihdoinkin?

  Rosolin peli toimi todella hyvin, vaikkakin oli hyvin yksioikoista. Jonkin verran näki yliyrittämistä ja räikeitä virheitä, esim. metritolkulla rajasta pitkäksi tai leveäksi, mutta kokonaisuutena silti todella laadukasta voimapeliä. Kaveri on silti liikaa tuon varassa, jonka takia tippunee lähikierroksilla...

  Entä Nadalin pienet valittelut ja vastustajaa päin kävelyt?

  VastaaPoista
 2. kaikki kunnia rosollille-hieno joluruoka!
  mutta mites kuningas? pari hävittyä palloa ja eikun kotimatkalle , mutta ei..... Kuningas on kuningas

  VastaaPoista
 3. Niinhän siinä sitten kävi että Rosolli putosi heti Kohlia vastaan. Enkä usko että Nadal seuraavalla kerralla Rosolia vastaan joutuu suurempiin ongelmiin, nyt hän kohtasi Rosolin ensimmäistä kertaa (kuten 2008 AO SF Tsongan) joten siinä oli juuri tällainen yllätysmomentin mahdollisuus.

  VastaaPoista
 4. Joo ikinä ei Rosol tulee pelaamaan tuollaista peliä. Yrittää varmaan mutta ei voi onnistua tai sitten kaverin kannattaa laittaa lottokin vetämään. Mutta olihan komeaa katsottavaa, kiitos siitä.

  VastaaPoista
 5. Rosol yllätti Nadalia vastaan, mutta seuraavan kierroksen tippuminen oli kaikkea muuta kuin yllättävä. Melkein jopa odotettu. En nähnyt peliä, mutta hulluuden ja nerouden raja on hiuksenhieno. Myös tenniksessä. Eihän sellaista tykitystä kukaan pysty illasta toiseen vetämään.

  Djokovic tämän taitaa nyt viedä.

  Lomailen ensi viikon, joten blogissa lienee aavistuksen hiljaisempaa, mutta hyvää lomaa kaikille muillekin lomailijoille ja tsemppiä työn sankareille!

  VastaaPoista
 6. Vanha mestari laittoi Nolen lauluun - miten näin kävi? :)

  VastaaPoista
 7. En nähnyt muistaakseni vilaustakaan matsista, joten villi arvaus, että vanha mestari lienee ollut parempi?

  Mutta jotenkin näkisin myös niin, että Djokovicin kupu on tältä erää täynnä. Hyvin tyypillistä esimerkiksi serbi- tai venäläis- tai muiden itäblokin maiden naispelaajien keskuudessa. Otetaan se voitto tai pari, jonka jälkeen kadotaan pikkuhiljaa, joskus jopa äkisti, kuvasta.

  Älkää ymmärtäkö tätä rinnastusta siis väärin, mutta tämänkaltainen mentaliteetti saattaa ylittää sukupuolirajat.

  VastaaPoista