02/06/2012

Vetoja: Roland Garros 2012, 3. kierros

Juttusarjassa 'vetoja' tarkastellaan rahan katoamista tennisvedonlyöntiin.

Nyt on jo kiire ehtiä vedonlyöntiluukuille, mutta tänään, kuten aina, olisi tarjolla kaksi pomminvarmaa voittajaa. Ensimmäinen on Kolumbian Santiago Giraldo, joka kohtaa selkävaivaisen Andy Murrayn ja toinen on Espanjan Marcel Granollers, joka kohtaa toissapäivänä yli viisituntisen maraton-ottelun pelanneen Paul-Henri Mathieun.

Kohde 1: Santiago Giraldo (4.00) vs. Andy Murray (1.222)
Murray on vähintäänkin toipilas, jonka Giraldo tietää jo etukäteen ja osannee asennoitua heti ottelun alusta lähtien oikein, eikä mikään tule todennäköisesti yllättämään häntä, paitsi ehkä Murrayn mahdollinen luovutus. Tämän lisäksi Giraldo on pelannut melko hyvin ottaen hyviäkin voittoja tämän vuoden massaturnauksissa. Jos ja todennäköisesti kun Murray on edelleen puolikuntoinen, niin luotan Giraldoon kuin suomalaiseen tunturiin tässä matsissa, vaikka hän on hävinnyt Murraylle rumasti Barcelonan keväisillä massoilla. Nyt ei kuitenkaan lasketa sen varaan, vaan Murrayn vamman varaan ja laitetaan kylmästi rahat kiinni Giraldoon. Murrayn luovutuksellakin päästään hieromaan karvaisia käsiä yhteen rahan kiilto silmissä. Uu mama.

Kohde 2: Marcel Granollers (1.825) vs. Paul-Henri Mathieu (2.00)
Tässäkin on matsi, johon vaikuttaa rajusti edellisten kierrosten otteet. Mathieu pelasi edellisellä kierroksella (torstaina) yhden Roland Garros -historian pisimmistä otteluista, mikä ei voi olla vaikuttamatta hänen pelaamiseensa. Toki myös Granollersilla on alla viisieräinen ottelu, mutta luotan tässä muutenkin massalla viihtyvään Granollersiin enemmän kuin ranskalaiseen, jonka taistelutahto on tosin kotiyleisön edessä varmasti kova, mutta en vaan jaksa uskoa sen kantavan edes kolmea erää. Fysiikka ei nyt vaan riitä. Granollersiin lantti tai pari kiinni.