19/06/2012

Tapaus Nalbandian: guilty or not guilty?

Wimbledonia odotellessa otetaan kantaa David Nalbandianin aivopieruun viime viikkoisen Queen's Clubin turnauksen finaalissa. Kyse on siis tästä.


Kovasti Seinfeld-käsikirjoittaja Larry Davidin näköinen linjatuomari saa siis pahaa aavistamattaan niin sanotusti sukille. "Larryn", oikealta nimeltään Andrew McDougallin, säärivekki tulee mainoskyltistä, jota Nalbandian tällää surutta vastapalloon kimpaantuneen argentiinalaistakatukan raivolla ja potkutekniikalla.

Penaltiksi diskaus, jonka ansiosta vastustaja Marin Cilic vie kannun, koska kyseessä oli siis finaaliottelu. Päälle iskettiin luonnollisesti myös turnauksen palkintorahojen ja -pisteiden menetys. Lisäsanktioita kattojärjestö ATP:n toimesta odotellaan. Kaiken huipuksi linjamies Andrew tai Larry on nostanut aiheesta kanteen, joten myös Scotland Yard on piakkoin Davidin kimpussa.

Rangaistukset muuten ehkä ok, mutta että poliisitutkinta? Ehkä se menee jo vähän yli.

Nalbandian ei nimittäin ole ensimmäinen, eikä viimeinen, pelimies joka menettää malttinsa tenniskentällä. Tilanteessa hän hermostuu täydellisesti hävittyään juuri syöttönsä toisen erän ratkaisuhetkillä ja vastustajan siirryttyä murrolla 4-3 johtoon.

Nalbandian kuitenkin voitti ensimmäisen erän ja on periaatteessa edelleen vain kolmen geimin päässä ensimmäisestä turnausvoitostaan pariin vuoteen, joten hyvällä syyllä voi toki ihmetellä "miksi?".

Rapatessa kuitenkin roiskuu ja silmittömän raivon takaa hän näkeekin vain ja ainoastaan ensimmäisenä vastaan tulevan mainoskyltin, muttei enää sen takana väijyvää linjamiestä. Raivo purkautuu kuitenkin selkeästi kylttiin, ei mieheen.

Ei tässä siis mitään Scotland Yardia tarvita. Niillä pojilla lienee muutakin tekemistä juuri nyt. Kunnon anteeksipyynnöt ja vaikka maila tuomaripoloiselle muistoksi, niin eiköhän se ole siinä, ellei tämä Andrew ole täysi idiootti myös itse, kuten tehdystä kanteesta voisi helposti päätellä.

Toki Nalbandianin käytös on törkeää ja varmaan jonkinlainen pelikieltokin voisi olla paikallaan, mutta muistatteko kuinka viime vuosina on huudeltu räiskyvien tennispersoonien perään? Ilman tuomarin loukkaantumista tällekin vain hymähdeltäisiin, kuten Baghdatisin mailoille Australiassa. Nyt vain kauhistellaan ja arvostellaan.

Laji tuntuu katsojien mielestä tarvitsevan pahat poikansa ja kyllä itsekin allekirjoitan sen, että mcenroemaista otetta näkee enää valitettavan harvoin. Ei tässä tietenkään mitään tuomarien telomista toivota, mutta pelaajien tunteet ja palo saisivat näkyä nykyisin enemmänkin. Toki sallituissa rajoissa, eikä ainaisina mailanviskomisina tai tyttömäisinä -tallomisina a la Jarkko.

Nalbandianin tuomio on kuitenkin tyly: guilty as charged.

Niin ja kaikesta huolimatta: hyvää juhannusta! Olkaa ihmisiksi!

3 kommenttia:

 1. Vähän kummallinen mielipide! Mitähän se "sallituissa rajoissa" tunteilu sitten olisikaan. Naureskelua vastustajan virheille lisää? Blogistin suhtautuminen Nadalin kyynelehtimiselle tuoreessa hajaheittojutussaan viittaisi ainakin hieman siihen suuntaan....

  VastaaPoista
 2. Naureskelua vastustajan virheille? En tiedä mistä tuo tuli, mutta ei kiitos, ei sitä.

  Nadalin kyyneleet eivät viitanneet sinne päinkään, vaan jonnekin ihan muualle. Tämänkaltaiset tunteet ovat toki aina tervetulleita, mutta Nadalilta niitä ei ole aiemmin nähty ja tässä suhteessa viittasinkin, vieläpä hieman ironian keinoin, lähinnä ensimmäisiin merkkeihin "alamäen" alkamisesta.

  Mutta on sinulla, hyvä Anonyymi, pointtikin. Sallittujen rajojen suhteen on oltava kieli keskellä suuta, sillä lähes kaikessa tuntuu nykyisin väijyvän varoituksen vaara. Kaikki on kitketty pois ja hyvä niin, mutta kyllä edelleen väittäisin, että vähän on ikävä safineita, ivanisevicejä ym, joita ei tänä päivänä enää ole. Heidän hulluudessaan ja varsinkin sen vastapainona oli usein myös jollain lailla ripaus komiikkaa mukana.

  VastaaPoista
 3. Moi,
  olisimme kiinnostuneita tekemään yhteistyötä blogisi kanssa. Mikäli asia kiinnostaa, laita emailia osoitteeseen pokeripoika2012@gmail.com
  -Mikko

  VastaaPoista