03/09/2013

Kommentti: Federer-uutisointi

Siitä huolimatta, että Nokialla oli tänään jotain hässäkkää, niin päivän uutinen oli tietenkin Roger Federerin yllätystappio Tommy Robredolle.

En kuitenkaan millään jaksaisi innostua saati jauhaa enää siitä, mistä moni tennismaailman toimija on vihdoin ja viimein juuri tänään jauhanut. Siis siitä kuinka Roger Federerin valtakausi on nyt ohi. Hohhoijaa.

Tämä on vähintään noin 4-5 vuotta vanha uutinen.

Viime yön tappio Robredolle oli toki hurja yllätys varmasti kaikille ja iso uutinen sinällään, mutta kuka ihme on elänyt vielä kuvitelmissaan, että eläisimme vielä Federerin valtakautta.

Parhaiten asia avautuu kun katsoo miten miehen Grand Slam -voittojen tahti on hiipunut parhaista vuosista. Viime vuoden Wimbledonia edelsi lähes kahden ja puolen vuoden kannuttomuus, joten onhan se tämän luokan mestarille hurja aika.

Ja kun väliin on mahtunut muuan Nadalin ja Djokovicin dominanssia, niin onhan nuo tämän päivän jutut aika väsyneitä.

Niin kuin tietysti tämäkin. Pahoitteluni. Hyvää yötä.

3 kommenttia:

 1. mä en kohta enää pysty kattoo feden matseja kun tämä on liian usein tulos... harmi! t. heiska

  VastaaPoista
 2. Yhtä typerä oli Eerikäisen ikuisuuksia kestänyt Federerin putoamisen ennustaminen. Jo vuonna 2008 se sitä hehkutti ja vaatimattomat 5 Slamia pahaan syöksykierteeseen ajatunut Federer sitten voittikin enää...myöhemmin sitten käänsi kelkkansa ja alkoi hälistä jostan Federerin uudesta valtakaudesta kolme vuotta sitten. Eli turha mollata valtamediaa, kun oma idoli Eerikäinenkin on ollut aivan pihalla. Sitäpaitsi ei kukaan sen valtakaudesta ole mitään pitkään aikaan maininnut.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni on aika varovaista, jos vasta nyt aletaan epäilemään voittaako Federer enää Grand Slamejä.

  Muutokset tapahtuvat aina pikkuhiljaa ja merkkejä on syytä tarkkailla pitkin matkaa. Federerin kohdalla niitä on tullut hurjalla vauhdilla varsinkin viime vuosina, mutta siitä milloin ne alkoivat, en ota kantaa.

  Sanotaan kuitenkin niin, että vuonna 2008 alkoi mielestäni näyttämään siltä, että Nadal vie monessa paikassa ja Federerin kausi on jossain määrin tiensä päässä. Nadalin polviongelmathan tekivät kuitenkin vasta tuloaan, joten niiden ennustaminen oli käytännössä mahdotonta.

  Sittemmin peli on fyysistynyt hurjasti ja puolustuspelaamiselta on vaadittu entistä enemmän. Tähän kelkkaan Federerin peli ei parhaalla mahdollisella tavalla ole oikein taipunut ja juna oli tavallaan jo lähtenyt. Nyt toki ikä tekee armotta omaa tehtäväänsä.

  Niin tai näin, hieno pelaajahan Federer on aina ollut ja tulee aina myös sitä olemaan. Hänen maagisuutensa on kuitenkin saanut ihmiset lähes sokeiksi ja palvonta on saanut suhteettomat mittasuhteet, jolloin peleistä on Federer-fanien kanssa ollut jopa vaikeaa puhua.

  Totta kai on hyvä, että ollaan tunteella mukana, mutta jotain realismiakin on hyvä pitää aina mukana.

  VastaaPoista