11/04/2014

Davis Cup-tunnelmaa!

Olin tosiaan sunnuntaina katsomassa Suomen otteita Davis Cupissa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Valitettavasti kentällä tuli turpaan ja ilmeisen lähellä se oli kuulemma katsomossakin. Siitäkin huolimatta, ei sen johdosta, oli sunnuntain tunnelma aivan loistava!

Sellaista huutoa, kannustusta ja innostusta kokee valitettavan harvoin suomalaisessa tenniskatsomossa! Lisää tätä!

Tunnelmaa eivät pilanneet edes antifairplay-henkiset vastustajat saati heidän kannattajansa. Ei vaikka penkillä olevat pelaajat huutelivat "out'ia" kesken pallon. Ei vaikka huhun mukaan yksi bosnialaiskannattaja puski suomalaiskannattajaa. Ei vaikka välillä Paukun päätyyn tämän syöttövuoroissa raahattiin jostain itkevä sylivauva. Ja niin edelleen.

Kaiken keskellä täytyy toki muistaa, että Davis Cup on katsomokulttuuriltaan hieman eri tyyppinen kilpailu normaaliin tenniskatsomoon verrattuna. Omia kannustetaan varsin raivoisasti tilanteesta ja juuri pelatusta pisteestä riippumatta. Siinä ei ihan hirveästi paina edes vastustajan virhe, ei edes kaksoisvirhe. Aänihuulia kuritetaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Älkää ymmärtäkö väärin, en missään nimessä allekirjoita tuulettamista kentällä enkä sen ulkopuolella, jos vastustaja tekee helpon virheen, esimerkiksi juuri kaksoisvirheen, mutta Davis Cupissa omien kannattaminen on menee jollain tavalla tämän yli eikä kyse suoranaisesti ole vastastajalle ilkkumisesta. Toki näitäkin on maailmalla nähty, mutta Talissa ei mielestäni oltu sunnuntaina lähelläkään tätä ja hyvä niin.

Ainahan joukkoon suomalaiskatsomossakin mahtuu muutama tosikko, jotka eivät tätä tajua, mutta ei anneta sen häiritä. Ääntä peliin, käsiä yhteen ja persettä ylös penkistä, kun ensi kerralla saavutaan kotimaiseen tenniskatsomoon, ok?