13/04/2014

Ennakko: Monte Carlo 2014

Massakausi! Vaikka kotisohvilla massakautta on vedetty jo vuosia, niin tenniskentillä kauden pituus on noin pari kuukautta ja sen aika on nyt! Vamos!

Odotukset ovat kieltämättä erityisen korkealla. Jatkuuko Nadalin tyrmäävä massavire tänäkin vuonna vai joko on Djokovicin vuoro laittaa isosti hanttiin? Erittäin suurella mielenkiinnolla seuraan juuri tätä kaksikkoa tänä keväänä. En jätä muita unholaan, vaikka sen juuri teenkin, mutta massalla on lopulta vaikea kuvitella kenenkään muun iskevän kiilaa Nadalin ja Djokovicin väliin.

Viime vuonna Djokovic vei jo Monte Carlon ja oli erittäin lähellä Nadalia myös Ranskassa. En oikein usko, että lähempänä voi enää olla. Tänä vuonna voi olla vihdoin se hetki, jolloin Djokovicin ottaa sen ison askeleen Nadalin suhteen myös massalla. Ei pelkästään Monte Carlossa tai muissa massa-masterseissa, vaan Garrosilla. Roland Garrosilla.

Otan esimerkin taisteluparista Nadal-Federer. Muistatteko kuinka Nadal saavutti Rogeria vuosi vuodelta Wimbledonissa ja painoi lopulta ohi? Jotenkin näkisin, että Djokovic on samalla tavoin saavuttanut viime vuosina Nadalia massalla ja voi hyvinkin olla, että massakuninkaan päivät ovat, ei nyt ihan luetut, mutta jotain sinne päin. Ainakaan en usko hänen voittavan ihan kaikkea. Haastajista pahimmat, tai ainakin pahin, on lähempänä kuin koskaan.

Monte Carlo avaa isojen poikien massakisat. Nadalilla on tapana kauden alussa hakea sitä oikeata tuntumaa ja kyllä, myös massalla. Tuntumaa hakiessaan hän usein sortuu passiivisuuteen ja peruslanaamiseen, johon joku tarpeeksi kyvykäs pääsee joskus iskemään. Tätä ei tietenkään tapahdu usein, eikä varsinkaan massalla, mutta paikkoja siihen saattaa ensimmäisissä massaturnauksissa tulla. Garrosilla tämä sitten on jo vaikeampaa, sillä vaikka koko massakausi hänelle tärkeä onkin, niin se ei merkinne mitään ilman isointa kannua.

Djokovicin pelissä oli kevään Amerikan kiertueella jälleen sitä tuttua dominanssia, jota nähtiin viime kauden lopulla, vuotta 2011 unohtamatta. Kun boksissa on viimeisen puolen vuoden aikana istunut miehen vanha valmentaja Marian Vajda, Novak pelaa käsittämättömällä tasolla. Vahvasti karrikoiden ja huumorilla höystäen voisin väittää, että vain Boris Becker voi pelastaa Nadalin Monte Carlossa.

Näin käy:

Puolivälierät:
Nadal vs. Ferrer
Cilic vs. Raonic
Fognini vs. Federer
Djokovic vs. Dolgopolov

Välierät:
Nadal vs. Cilic
Djokovic vs. Fognini

Finaali:
Nadal vs. Djokovic

Voittaja:
Djokovic.