20/08/2020

Comeback!

Korona on vaikuttanut moneen asiaan eikä vasurilla.com ole ollut poikkeus. Myönnän, että kiertueen ollessa pakkolomalla on inspiraatiota kirjoittamiseen ollut hankala löytää. Muutamia juttuja olen kyllä tänä aikana julkaissut, mutta suurempi palo tennisrintamalla on kohdistunut oman pelin treenaamiseen, kisaamiseen sekä jonkin verran myös valmentamiseen. Toki taannoiset SM-kisat herättivät herkullisuudellaan tarinoimaan aiheesta enemmän.

Oma treenaaminen on saanut koronan aikana hurjan lisäboostiin fysiikkatreenaamisesta, johon viime vuosikymmenellä on ollut aivan liian vaikea löytää aikaa ja motivaatiota. On kuitenkin niin, että jos meinaa vähänkin pärjätä ikämiesten SM-tasoilla, niin fysiikan on oltava kunnossa. Miesten 40v. SM-sarjatenniksessä vastustajat olivat poikkeuksetta timanttisessa kunnossa, joten pään sisäinen herätyskello soi melkoisella voimakkuudella kauden päätteeksi. Fysiikka lienee kuitenkin se osa-alue, joka on helpoin laittaa kuntoon. Porras- ja kuntotreenaaminen on siis aloitettu ja siitä myöhemmin blogissa lisää.

Pelaamisen saralla kesä on ollut määrällisesti parhain vuosikausiin, ehkä menestyksellisestikin. Pelejä on kertynyt omalla mittapuulla mitattuna hurja määrä, pitkälti toistakymmentä ottelua. Yksistään Savitaipaleen helteisessä Sapassi Cupissa tuli urakoitua muutamaan päivään kolmessa sarjassa seitsemän pelin verran, mikä olikin samalla kenties kovin fysiikkatestini tenniksen saralla koskaan. Siitäkin myöhemmin vielä lisää ainakin sen verran, että muistan vähintäänkin itse miten varautua ja varustautua urakointiin kuumassa kesähelteessä. Paljon tuli oppia kantapäänkin kautta, vaikka tuloksellisesti turnaus olikin lähes täysosuma.

Valmentaminen on koronan vuoksi ollut kovin satunnaista. Ryhmävalmennukset loppuivat kuin seinään maaliskuussa, mutta kesää ovat värittäneet lupaavien junnujen privaattivalmennukset. SM-tason kilpajuniorien sparrailu sekä valmentaminen ovat olleet ehdottomasti herkullisinta tekemistä tällä saralla. On upeaa nähdä se palo ja kehittyminen, mikä näillä junioreilla tekemisessään on. Vinkit ja opit otetaan upeasti vastaan. Nälkä oman pelin kehittämiseen on järjettömän kova ja hyvä niin. Emme me koskaan valmiita pelaajia olekaan. 

Mutta nyt kuparinen on jälleen rikki ja "kirjoituskammo" taklattu, joten on korkea aika suunnata ajatuksia kohti Cincinnatin (New Yorkin) Mastersia, jonka jälkeen matka jatkuu kohti US Openia. Tänä vuonna matkaan ei liene päässyt kukaan, mutta ensi vuotta varten voi matkavinkkini lukea vaikka tästä. Ennakot turnauksiin ovat tulossa kuitenkin pomminvarmasti ja Cincinnatiin siis jo lähipäivinä! 

Pysy linjoilla!