22/08/2020

Ennakko: Cincinnati (New York) Masters 2020

Vaikka korona on kaikkea muuta kuin voitettu kanta, niin kiertue jatkuu. Tässä siis tuttuun tapaan ennakkoa!

En oikein tiedä miten tähän kiertueen paluuseen tulisi suhtautua. Toisaalta on ollut kova ikävä suurten panosten ammattilaistennistä, mutta toisaalta vahva on se ajatus, että onko tässä mitään järkeä. Tilanne pandemian osalta pahenee hurjaa vauhtia ympäri maailmaa ja matkustusrajoituksia kovennetaan, mutta tennisväki viis veisaa suosituksista. Todella kaksijakoiset tunnelmat. Kun lisäksi liuta tähtipelaajia on päättänyt jättäytyä pois tältä Amerikan kiertueelta, niin pää tuntuu menevän entistä pahempaan solmuun tämän edessä.

Mutta ollaan nyt kylmiä ja koska pelit on päätetty pelata, niin myös ennakot palaavat, kuten toissapäivänä lupasin!

Koronasta johtuen Cincinnatin turnaus päätettiin riskien minimoimiseksi siirtää New Yorkiin, jossa pelaajat pääsevät nauttimaan jonkin sortin kuplasta nyt useamman viikon ajan, sillä heti perään pelataan tämän kauden toinen Grand Slam eli US Open. Suomalaisittain kisojen herkullisuutta lisää kuonnollisesti se, että pitkän tauon jälkeen mukana on myös pelaaja Suomesta! 

Emil Ruusuvuori pelaa sekä Cincyn Mastersissa, että US Openin pääsarjassa, joten uusi, upea ja tervetullut kulma pelien seuraamiseen alkaa nyt myös korkeimmalla mahdollisella tasolla. Uskomatonta, mutta totta! 

Rafael Nadalin ohella moni pelaaja naisten turnaus mukaan lukien jättäytyi pois koronauhan tai jopa varsinaisen tartunnan takia. Kuten sanottua, tilanne on tässäkin mielessä hieman ristiriitainen. Isoissa kisoissa on nyt harmittava sivumaku, eivätkä autiot katsomot tule asiaa myöskään helpottamaan.

Koronatoipilaitakin on ja erityinen mielenkiinto kohdistuu Emilin ohella juuri heihin. Nimimiehistä ja siis paikallaolijoista ainakin Novak Djokovic, Grigor Dimitrov sekä Borna Coric ovat läpikäyneet taudin ja mitä olen omista tennislähteistäni kuullut, niin COVID-19:n vaikutukset tuntuvat keuhkoissa vielä kuukausien päästä taudin lievimmissäkin muodoissa. Hyvin mielenkiintoista onkin nähdä miten kyseinen kolmikko taklaa pitkät pisteet, ottelut ja turnaukset usein niin kovin helteisissä olosuhteissa, jotka New Yorkissa näihin aikoihin usein vallitsevat.

Menestymismielessä katseet kohdistuvatkin nyt ainakin tässä Mastersissa muihin nimiin. Viime vuoden voittaja Daniil Medvedev sekä paljon näytösotteluita sekä -turnauksia pelanneet Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas sekä jopa Alexander Zverev voisivat olla nimiä, jotka nousevat nyt ensimmäisenä mieleen ja varsinkin siksi, että nähdyn perusteella he ovat pitäneet kunnostaan ja pelivireestään huolta. 

Samaa ei voi sanoa, esimerkiksi Kanadan Milos Raonicistä, joka oli ainakin somekuvien perusteella ottanut ainakin muutaman kilon ylimääräistä massaa keskivartaloonsa tauon aikana. 

Onkin lopulta täysi arvoitus, miten ja missä kunnossa pelaajat tähän turnaukseen tulevat. Kausi starttaa ikään kuin uudestaan ja paljon on lähes puolessa vuodessa varmasti tapahtunut ja ollut tapahtumatta. Eipä esimerkiksi Djokovicin timanttinen kauden alku (18 voittoa, 0 tappiota) välttämättä paina tässä enää yhtään mitään. Siksikin kauden ensimmäisen Mastersin ennakointi on lopulta todellista lottoa. 

Mutta heitetään nyt jotain eli:

Puolivälierät:
Djokovic vs. Goffin
Medvedev vs. Khachanov
Tsitsipas vs. Schwartzmann
Thiem vs. Zverev

Välierät:
Djokovic vs. Medvedev
Thiem vs. Tsitsipas

Finaali:
Thiem vs. Medvedev

Voittaja:
Thiem.