08/10/2021

Ennakko: Indian Wells 2021

Eilen alkoi hieman poikkeuksellisella ajankohdalla Indian Wellsin Masters, johon tuttuun tapaan ennakkoa tässä ja nyt!

Kausi on Novak Djokovicin kesään asti kestäneestä Grand Slam -dominoinnista huolimatta antanut esimakua tulevasta. Roger Federer ja Rafael Nadal ovat jo enenevissä määrin poissaolevia ja nyt näyttää myös siltä, että jopa Djokovicin koneella alkaa olla vaikeuksia kestää koko kautta. Tankki lienee tyhjä niin henkisesti kuin fyysisestikin, joten näissä Grand Slamien ulkopuolisissa turnauksissa "hiiret" alkavat toden teolla hyppiä pöydillä kun "kissat" ovat poissa.

Toki on aiheellista pohtia, onko tämä käyttämäni terminologia täysin väärä, sillä moni nuorempi pelaaja alkaa olla valmis mihin vain, kuten US Openissa nähtiin. 

Daniil Medvedevin voitto US Openissa antoi monille haastajille uskoa, mutta sitäkin enemmän se antoi tennikselle ja nuorelle sukupolvelle uskottavuutta. Heidän yksinkertaisesti täytyykin syrjäyttää isot nimet pelaamalla.

Olemme uuden ajan alussa ja kuten aiemmin olen monesti todennut, niitä asetelmia rakennetaan nyt.

Daniil Medvedevin otteet ja siis ensimmäisen Grand Slam-voiton vaikutus niihin on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista seurattavista asioista. Miten hän on käsitellyt suurvoittonsa? Kun kausi on ollut menestyksekäs ja kruunun tultua US Openissa, niin riittääkö mentaalinen tai fyysinen potku vielä tähän syyskauteen? Nälkäisiä haastajia riittää kaavion täydeltä ja uskoa on. Masters-voitto on kuitenkin aina Masters-voitto ja nyt se on ikään kuin useamman pelaajan haarukassa, kun isot nimet ovat poissa.

Pakasta löytyy muutama pelaaja, joille kaudesta on jäänyt ehkä aavistus hampaankoloon. Sanoisin, että Stefanos Tsitsipas sekä Alexander Zverev kuuluvat erityisesti tähän porukkaan ja heidän draivinsa loppukauden aikana voi olla vertaansa vailla. Molemmat ovat olleet jo hyvin lähellä Grand Slam-voittoa, joten kun tällä kaudella sitä ei vielä(kään) tullut, niin näyttöhaluja Masters-tasolla lienee hurjasti jäljellä ja siis vielä tähän kauteen. 

Pelaajista varsinkin Tsitsipas vaikuttaa hyvin nälkäiseltä, mutta myös kypsältä ottamaan näitä mestaruuksia, varsinkin kun keväällä tämä putki saatiin auki. Zverevilläkin tietysti on mahdollisuutensa, mutta on jännittävä nähdä vaikuttaako ATP:n määräämä ex-tyttöystävän pahoinpitelytutkinta peliin. Olisi vaikea kuvitella, että ei vaikuttaisi, sillä syytökset ovat hyvin vakavia.

Toki haastajia riittää muutenkin. Matteo Berrettini, Hubert Hurkacz, Andrei Rublev, Felix Auger-Aliassime kuuluvat siihen porukkaan, joka on valmis haastamaan edellä mainitut nimet yhtä lailla. 

Näillä mennään:

Puolivälierät:
Medvedev vs. Hurkacz
Rublev vs. Ruud
Berrettini vs. Zverev
Tsitsipas vs. Auger-Aliassime

Välierät:
Hurkacz vs. Rublev
Zverev vs. Tsitsipas

Finaali:
Tsitsipas vs. Rublev

Voittaja:
Tsitsipas.

Eurosport ja Eurosport Player näyttää turnauksen.

Vasurilla-blogi/Tenniskoulu Topspin ja Eurosport ovat yhteistyössä kaudella 2021.