29/04/2012

Näin se eteni: Rafael Nadal vs. David Ferrer, Barcelona finaali 29.4.2012

Blogin toinen live-seuranta näki päivänvalon. Vuorossa oli siis Barcelonan finaali: Rafael Nadal ja David Ferrer. Näin se eteni:

Etukäteen ajateltuna tulossa on varsin mielenkiintoinen kohtaaminen. Molemmat pelurit ovat massa-alustaa rakastavia espanjalaisia ja armottoman kovia taisteliijoita, jotka eivät anna tuumaakaan periksi. Tässä valossa odotan huikeaa taistelua ja raivokasta massatykitystä.

Mielenkiintoista nähdä millä taktiikalla Ferrer lähtee Nadalia haastamaan. Hänen täytyisi pystyä olemaan lähes yltiöaggressiivinen heti pelin alusta lähtien. Ottamalla kaikki aika Nadalilta pois on lähes ainut varteenotettava vaihtoehto hänen pelillään. Tämä edellyttää lähes takarajan päällä lyömistä, joten kiinnittäkää huomiota tähän. Jatkuvat karmeat pommit puuttuvat hänen pelistään, joten aggressiisuus pitää siis hakea ottamalla pallot aikaisin lähes noususta.

Nadalilla ei puolestaan ole mitään järkeä eikä varaa olla piirunkaan vertaa passiivinen ja juosta kahta tai kolmea tuntia voittoa toivoen. Odotankin näkeväni aktiivisen Nadalin, joka pyrkii myllyttämään Ferreriä ja riepottelemaan tätä ympäri sivupressuja ja ottamalla aloitteita heti kun on puolittainenkin paikka.

Nyt siis kanavalle, Canal+ tai webbistreamit auki! Lätkässä Suomi johtaa Ruotsia 3-1 kolmannessa erässä, joten se peli on historiaankin nojautuen täysin selvä. Just. Myös Chelsean voitto QPR:stä on pomminvarma. Peli on nyt 5-0 ja muuan Torres on tehnyt jo 3 maalia. Ohhoh. Kääntäkäämme siis huomio tennisfinaaliin.

Pelurit areenalla. Hyvännäköistä pallottelua. Vähän kuin... No jätetään sanomatta. Keskinäiset 13-4 Nadalille, 10-1 massalla. Auts. Nadal hakee seitsemättä (7) mestaruutta Barcasta. Jep jep.

PELI KÄYNTIIN!

Ferrer aloittaa tuplalla. Ei ehkä paras tapa aloittaa matsi. Toinen pinna lupailee pitkää iltaa. Nadalin rysty pitkin linjaa verkkoon. Ferrerin stoppari tuo pinnan, sillä Nadalin vastastopparin menee leveäksi. 30-15. Ja sitten näyte Nadalin kämmenmyllystä. Tätä Ferrerin tulee välttää kuin ruttoa. 30-all. Nadalin rystyvirhe. 40-30. Ja kämmenvirhe. 1-0 Ferrerille.

Nadalin syötöt. Hyvä palautus Ferreriltä Nadalin rystylle. Tuo heti pisteen. Ja uusi stoppari Nadalin rystylle tuo sekin pisteen. 0-30. Ennakkoluulotonta peliä Ferreriltä. Hyvä syöttö Nadalilta, kämmenhyökkäys samaan nurkkaan, Ferrer kuitenkin siellä ja pommi Nadalin jää käsiin, 0-40! Kolme breikkiboltsia. Eka kuitenkin Nadalille huolimatta Ferrerin hallinnasta. 15-40. Nadal ei kuitenkaan pelasta toista breikkipalloa, joten 2-0 Ferrerille! Hyvä ja aggressiivinen alku Ferreriltä.

Hyvää peruspeliä Ferreriltä. 30-0. Pelaa maksimissaan noin metrin päässä takarajasta ja ottaa kaiken ajan Nadalilta pois. Nyt kuitenkin pari virhettä ja peli yht'äkkiä 30-40 ja breikkipallo Nadalille. Kuten myös breikki. Olipas nolo geimi lopulta Ferrerille. Kolme kämmenvirhettä putkeen. Auts. No, mutta tuota aktiivista otetta se kuitenkin vaatisi, että Nadal tänään kaatuu.

Katsomossa jotain härää. Sairauskohtaus? Peli seis. Ei tietoa, mikä siellä oli, mutta peli jatkuu. 1-2 Nadal syöttää. Breikit siis tasan. Jaahans, joku iäkkäämpi herrasmies talutetaan ensiapuun. Nestettä lisää kuomaseni? Siellä on kuuma päivä.

Tupla Nadalille heti kärkeen. Kämmenmylly, mutta lentopelivirhe, joten 0-30. Taas vaikeuksia omissa syötöissä? Ferrerin tulitus Nadalin rystypuolelle, jota on nähty jo melko paljon, jää torsoksi. 15-30. Palautus vielä perään mettään ja heti perään vielä verkkoon. 40-30. Vielä kerran palautusvirhe, kolmas putkeen, joten 2-2. Vähän huolimatonta Ferreriltä.

Ferrerin syötöt. Ferreriltä kolmas stoppari ja myös kolmas piste. Nyt jo suorana. 15-0. Huhheijaa, sitten pelin paras pinna toistaiseksi. 15-15. Kaikki lähti Nadalin jyrkästä rystykrossista, pienet verkkopelit siihen päälle. Sitten kämmenpommi a la Nadal.  Ja a la Ferrer. 30-30. Syöttö ja inside-out-kämmen Ferreriltä tuo suoran pinnan 40-30. Ferrerin kämmenpokan takia tasoitus 40-40. Näyttää siltä, että Ferrerin kämmen ratkaisee nyt vuoron perään pisteen joko hänelle itselleen tai Nadalille. Vähän siis hakee vielä. Tilanne: etu Ferrer, tasan, etu Ferrer, tasan huikealla pinnalla, jossa Nadal jo selkeästi aggressiivisempi ja pääsi lyömään kentän sisäpuolelta. Nadalin rystypoka ei auta palautuksissa. Etu Ferrer. Sitten hyvä pinna Ferreriltä. Hienoa kämmentä vaihteeksi. 3-2 Ferrerille. Siinä oli jo vähän pelin makua.

Puoltenvaihdon aikana soi mm. YMCA by Village People. Herranjumala...

Nadal syöttää ja hakee ratkaisua kämmenmyllyn jälkeen kentän sisäpuolelta, mutta vetää kämmenen mettään. Korjaa tilanteen kuitenkin ekalla ässällään. Vasurin lempipaikka, kakkosruutuun ulospäin ja arvantekin melkoisella jengalla. Ajottain ihan ok-palloa, ihan ok-palloa. Vähän tulee liikaa virheitä, jotta pelin taso olisi hyvä+. Tasan 40. No nyt nousee Ferrer ja hakee hienolla kämmenpommilla murtopallon Nadalin lyhyen rystyn jälkeen. Oijoi, hieno kuittaus. Syöttö ja tiukka kämmenkrossi pelastaa Nadalin. Tasan. Kyllä tässä pelin henki alkaa käydä selväksi. Ferrer pelaa lähellä takarajaa, painottaa Nadalin rystypuolta ja hakee melko lailla hanakasti ratkaisua lyhyistä palloista, yleensä siis Nadalin rystyltä. Nadal kuitenkin pommittaa geimin päätteeksi rystyn pitkin linjaa läpi ikään kuin haastaen "katotaan, katotaan!". 3-3.

Ferrer syöttää. Nadalin rysty ei vaikuta hirmuisen tasaiselta tänään(kään). Toki joutuu lyömään sitä nyt todella paljon. Kämmen näyttäisi kuitenkin toimivan. Ferrer kuitenkin vie syöttöjään nyt hienosti. Tämä oli yksi helpoimpia. 4-3, Ferrer.

No niin, nyt musakin aavistuksen parani. Luojan kiitos. Billie Jean (is not my lover) by Michael J. Fox. Okei okei, Jackson.

Nadal to serve. Kämmenpoka ei auta ja mettään menee. 0-15. Ferrer määrää nyt paljon lyöntisuuntia. Nadalin rystyllä ei pysty ohjaamaan tai määräämään peliä siten, että hän pääsisi lyömään seuraavilla lyönneillä kämmentään. Ferrer sortuu kuitenkin liikaa virheisiin juuri nyt. 30-15. Hyvin Ferrer kuitenkin hakee ja tasoittaa. 30-30. Tärkeä pinna tulossa. Aijai, Ferrer vei peliä, hyökkäsi verkolle, mutta Nadalin rysty pokalla takarajalle, jonka Ferrer jätti lyömättä. Auts. That's gotta hurt. Hyvä palautus kuitenkin ja peli taas tasan. Nadalilta hyvä ykkössyöttö ja etu hänelle. Sitten Ferrer jää täysin puolustuskannalle ja geimi Nadalille. 4-4. Mailanvaihdon paikka näköjään myös.

Iso geimi Ferrerin nämä syötöt nyt. Ja eka pinnassa nähdään Nadalin kämmenbanaaniohitus! On se hurja. Hieno toinen pinna myös. Nyt Ferreriltä. Kolmannessa pinnassa peruspeli, syöttö ja inside-out kämmen ja suora pinna Ferrerille. 30-15. Nätti tatsi puolivolleyssa Ferreriltä, 40-15. Ja taas syöttö-kämmen peruspeli, jolla geimi himaan. 5-4. Hyvin vetää Ferrer, ei voi muuta sanoa. Hienoa katsella, kun Ferrer antaa kaikkensa, eikä tuumaakaan periksi. Hänet on tänään todellakin 'voitettava'.

Nadal syöttää. Hyvin ja terävästi palauttaa Ferrer. Nadal heti paineessa ja rystyvirhe. 0-15. Hyvä syöttö kuitenkin pelastaa. 15-all. Syöttö ja inside-out-kämmen tuo suoran pisteen. On nämä kyllä hienoja heppuja molemmat. Näyttää niin käsittämättömän helpolta tuo. Peruspeliähän se tietty onkin, mutta yrittäkää itse ja katsokaa kuinka monta kertaa kymmenestä onnistuu. Näiden herrojen luku lienee kymppi. Nadal pitää ilman vaikeuksia 5-5. Ratkaisu lähestyy...

Ferrer avaa ja heti hyvä massapallo. 15-0. Paljon juoksua ja hienoa lyömistä. Palloparat. Voiko palloja oikeasti sääliä? Nadalilta perusjallitus ja 15-all. Kämmenet on herroilla nyt aika kivassa iskussa. Ei siinä paljonkaan ole jakoja, kun palloa päästään mätkimään kentän sisäpuolelta. Virheitä tulee kuitenkin edelleen molemmilta yllättävän paljon. 40-15, 40-30 ja nyt jo tasan. Ferrer ottaa kuitenkin edun hyvällä hyökkäämisellä. Nadal saa perään hyvän kämmenen ja korjaa marjan verkolta. Tasan. Ferreriltä vaihteeksi hyvä syöttö-rysty-yhdistelmä ja etu Ferrer. Heti perään kuitenkin virhe ja taas tasan. Tuoksuuko täällä murto? Huhhuh, mikä kämmen ohitus Nadalilta, nyt ilman banaania eli täysin flättinä. Murtopallo. Ferrer kuitenkin pommittaa hienosti ja tasan. Perään hyvä sörvi ja etu Ferrer. Nadal hakee kämmenratkaisua inside-in linjaan, mutta vähän on leveä ja Ferrer survives. 6-5. Pelin taso kohenee koko ajan.

Jotain kuraa by Jennifer Lopez. DJ on pihalla.

Ferrer ei. Ottaa heti jälleen aloitteen palautuksellaan (Nadalin rystylle) ja Nadal vetää lopulta juoksukämmenen seinille. Ferrer hakee heti uutta hyvää palautusta siinä kuitenkaan onnistumatta. Tasan 15. Nyt pääsi Nadal johtamaan peliä ja 30-15, kun Ferrerillä oli aavistuksen kiire rystynsä kanssa. Hieno rystypallottelu, jonka Ferrer kääntää jyrkällä rystykrossilla suoraan itselleen. Tämä lyönti puuttuu Nadalilta, hänen rystynsä suorastaan huutaa eri variaatioita, joilla tehdä juuri tuollaisia suoria pisteitä. Nadal kaivaa itselleen kuitenkin seuraavan pinnan. 40-30. Jälleen Ferreriltä aggressiivinen palautus Nadalin rystylle ja lopulta myös pinna Ferrerille. Tasan. Nadal lyö rystyä ja Ferrer kämmentään. Nadalin kärsivällisyys ei kestä ja hakee ottelun ensimmäistä stoppariaan, joka menee verkkoon. Eräpallo siis Ferrerille! Ferrerin ihan ok palautus Nadalin kämmenelle ja sieltä Nadalin kuitenkin kämmenpommi pitkin linjaa, joka menee läpi. Tasan. Ferrer kuitenkin jallittaa uudestaan ja saa uuden eräpallon. Mutta, jotenkin arvattavaa, että Nadal ei anna periksi. Kämmendominointia by Nadal hyvän syötön päälle. Tasan. Mutta. Painava palautus jälleen Nadalin rystylle ja rystyvirhehän se sieltä tuli. Eräpallo nro 3. Aijai, siinä oli jo Nadal köysissä, mutta Nadalin kolmen rystylyönnin jälkeen Ferrer tekee helpohkon virheen. Tasan. Nadalin syöttö-kämmen (inside-out)-peli karvan verran leveäksi. Eräpallo nro 4 Ferrerille. Aikamoinen pinna tasoittaa pelin. Mukaan mahtui mm. Nadalin täydellinen pokalyönti, joka tippui juuri ja juuri kenttän. Ferrerin puolustusnosto leveäksi ja tasan. Nadal myllyttää, mutta puolustus kestää, Ferrerille viides eräpallo! On hurjassa kunnossa Ferrer. Huh huh. Mutta ässä nro 2 (?) pelastaa Nadalin. Arvatenkin ulospäin kakkosruutuun. Tasan. Vihdoin etu Nadalille hyvän myllytykseen jälkeen. Hyvin tulee kuitenkin pallot Ferreriltä takaisin ("vielä yksi, vielä yksi").. Etu Nadal. Ykkössyöttö ei onnaa, mutta palautus on löysä, joten Nadal pääsi siihen kiinni jopa rystyllään ja lopulta Ferrer vetää alistettuna leveäksi. 6-6 ja tie-break.

Ferrer aloittaa. Nadal painostaa ja vie ekan pinnan. Pykälä näköjään aggrea lisää heti mm. palauttamiseen. Mutta Ferrer tasoittaa heti Nadalin syöttäessä. 1-1. Helpohko hyökkäysvirhe Ferrerilta. 2-1 Nadal. Tupla Ferreriltä, aijai. 3-1 Nadal. Ja heti perään painava palautus Nadalilta, johon Ferrer vetää kämmenen, mutta se menee pokalla mettään. 4-1 Nadal. Äkkiä se vaan kääntyi. Painavaa lyömistä Nadalilta, Ferrer kipittää ja nostaa lopulta rystyn pitkäksi ja leveäksi. 5-1 Nadal. Ja sitten ratkaisunhakua ja -makua by Ferrer, mutta rysty pitkin linjaa verkkoon. 6-1 Nadal. Hohhoijaa, Nadal vie tie-breakin 7-1 ja samalla ensimmäisen erän. Voi voi. Olipa huono tie-break Ferreriltä. Menikö pää jumiin niiden viiden eräpallon jälkeen? Sen jälkeen tuli vain yksi piste. Auts. Harmittava erätappio Ferrerille. Murtopalloja hänellä oli nimittäin kahdeksan, Nadalilla vain kaksi ja murrot silti tasan! Kakkosyötön voittoprosentti Ferrerillä 33. Se on kyllä huono. Ykkösiä enemmän sisään toisessa erässä..

Nadal aloittaa toisen erän. Ferrerin paita vaihtui siniseksi, mutta virheet jatkuu. 15-0. Nyt kuitenkin painava kämmen pitkin linjaa ja eka piste kahdeksaan viimeiseen palloon. Tasan 15. Ja toinen heti perään samaan reikään. Kämmen pitkin linjaa rajaa hipoen läpi. 15-30. Ässä nro 3 Nadalille. Tasan 30. Toinen hyvä syöttö perään. 40-30 ja lopulta geimikin himaan. 1-0 Nadal.

Ferrer syöttää. Nadal painostaa 0-15. Ja jatkaa samaa rataa 0-30. Huh huh, olipas kämmen Ferreriltä. Nadal pressuihin jo syötöllä ja sen perään karmea kämmenpommi pitkin linjaa. 15-30. Nadal jatkaa painostusta, Ferrer "houkuttelee" verkolle ja ohitushan se sieltä tulee. Samaan paikkaan kämmen pitkin linjaa. Helponnäköistä. Tasan 30. Jälleen tuo rystypallottelua pitkin linjaa ja Ferrer kääntää jyrkällä rystykrossilla suoran pinnan. 40-30. Nadalin rystyvirheellä geimi kotiin. 1-1. Ferrerin on pysyttävä ja roikuttava juuri näin mukana. Muuten juna meni jo.

Nadal syöttää, Ferrer vähän kompuroi, 15-0. Nadal hakee jyrkempää rystykrossiaan, mutta vähän leveä, tasan 15. Jotenkin on turhan paljon riskiä noissa yrityksissä. Se ei lähde luonnollisesti, eikä helposti, joten riskilyönti tuo kyllä on. No sitten heti perään tietty rystyohitus pitkin linjaa ohi verkolle nousseen Ferrerin, joten 30-15. Kämmendomino by Nadal. Hienosti kämmen pitkin linjaa läpi pari metriä takarajan takaa lyötynä. 40-15. Nadal liikuttelee hiukan liikaa Ferreriä ja korjaa marjan verkolta. 2-1 Nadal.

Oh. My. God. I will survive by Gloria Gaynor. Voisiko joku vaihtaa DJ:n. Äkkiä. Peli on kohta ohi.

Ferrer jatkaa tästäkin huolimatta. Nyt tuli muuten virhe tuossa syöttö-kämmen inside-out-yhdistelmässä. Oikea luku siis 9/10. Ja heti perään puhuu Nadalin kämmen 0-30. Auts, toinen virhe Ferreriltä ja 0-40. Nyt kuitenkin tuo tuttu syöttö-kämmen-yhdistelmä toimii. Kahdesti. 30-40. Vielä yksi breikkipallo. Ja hän selvittää senkin! Hyvä painostus ja marja verkolta. Tasan. Suora pinna syötöllä, kun Nadal tempaisee leveäksi. Etu Ferrer. Hieno pallo, jossa Nadal hakee Ferrerin puolivolleystopparin ja peli tasan. Sitten tulee Nadalilta hurja rystykrossipommi, johon Ferrer ei ehdi kunnolla lyömään. Murtopallo nro 3. Nadalilta painava palautus, jonka Ferrer nostaa kämmenellään pitkäksi. Geimi Nadalille ja junasta näkyy Ferrerille enää perävalot. Onko junissa muuten perävalot?

Nadal syöttää. Ferreriltä hyvä avaus kämmenkrossi läpi. Nadalin rysty toimii kerran, kaksi, mutta ei enää kolmatta, joten 0-30. Murtoa sittenkin tarjolla? Kyllä. Nadalilta tupla. Ohhoh. Ekalla ei tule murtoa vaan Nadalin peruspeli syöttö ulospäin, kämmen linjaan ja suora piste. Ferrer hakee pallot, hakee ratkaisua, mutta kämmen kentän sisäpuolelta verkkonauhaan ja nyt jo 30-40. Vielä yksi murtopallo. No nyt ei ole enää sitäkään. Nadalin hyvä syöttö, johon Ferrer lataa, mutta pitkäksi. Tasan. Nadalin kämmenmylly jää torsoksi. Vähän "ylikeitetty" kämmen pitkäksi. Murtopallo nro 4. Ja Ferrer saa sen. Nadal tulee hyvän syötön turvin verkolle ja vetää sitterin rystyllä verkkonauhaan. Helpoin pallo oli lopulta se pahin. Vastabreikki ja Ferrer sai otteen junan perälaudasta. Onko junissa perälautoja? Mä en tiedä junista näköjään mitään.

Ferrer to serve. Syöttö ja kämmen on puhunut. 15-0. Melkein puhui toisen kerran, mutta verkkonauhalla oli omat repliikit. 15-15. Nadal palauttaa koko ajan muuten 4-5 metriä takarajan takaa. Juuri nyt myös melko huonosti. 30-15. Ferrerin hieno rystykrossi on jälleen puhunut. 40-15. Kämmen inside-out by Ferrer avaa Nadalille kentän, mutta tämä ei kiireessä onnistu. Game Ferrer. 3-3.

Nadal syöttää. Ferrer saa lopulta hyvän hyökkäyksen rystypuoleltaan yllättäen (!) Nadalin rystylle ja korjaa verkolta namun vaikka Nadal kipittääkin hyvin, mutta ei ehdi. Sitten on Nadalin vuoro hyökätä. Ja hyvin toimii. Ferrerin nosto leijuu pitkäksi. Kahdesti. 30-15. Ferrer on palautuksissaan selvästi aggressiivisempi. Hakee suoria ratkaisuja ja lähempänä takarajaa. Nyt kuitenkin rysty pitkin linjaa vähän leveäksi. 40-15. Mutta aggre jatkuu ja Nadal huomaa taas olevansa pulassa, rysty kiireessä verkkoon. 40-30. Hyvä syöttö kuitenkin pelastaa ja geimi Nadalille 4-3.

Moves like Jagger by Maroon 5. Aaaargh...

Ferrer to serve. Hyvin avaa Ferrer, vaikka huono linjapomppu vaikeuttaa ratkaisevasti Nadalin viimeistä lyöntiä. 15-0. Ferrer nimenomaan vie peliä ihailtavasti ja Nadal joutuu mätsäämään hänen peliään, eikä toisin päin. Välillä toki virheitä, mutta jotenkin näin se on tehtävä. Siitä kredittiä Ferrerille. 30-15. Heti tämän kirjoitettuani Nadal kuitenkin vie ainakin yhden pallon, joka huudetaan ulos, mutta on sisällä. Re-play the point. Ja hienoja liukuja by Nadal, mutta ei paljon auta. Ferrer jallitti ja syöttää lopulta hyvin ja tasoittaa. 4-4.

Nadalin syöttö. Ferreriltä hyvä hyökkäs rystyllä pitkin linjaa ja sillä suora pinna. 0-15. Nadalin kämmen karvan verran leveä ja nyt jo 0-30. Sitten Ferreriltä hyvää puolustamista ja iskemistä Nadalin heikohkoon ja vaikeaa verkkostoppariin. 0-40. Nadalin kämmen pelastaa kuitenkin ensimmäisen murtopallon. Toisessa hyvä taistelua, jonka Nadal vie Ferrerin munatessa verkolta. Kiire tosin oli melkoinen, mutta siinä oli paikka laukoa (tiputtaa) volley kenttäänkin. 30-40. Mutta mitä? Nadalilta tulee tupla, joten Ferrer breikkaa ja johtaa 5-4 omissa syötöissään.

Eurojumputusta by our dear DJ. Olen sanaton.

Ferrer tulee siis syöttämään erää kotiin. Nadal aloitti pinnan jälleen noin 5 metriä takarajan takaa, josta ensimmäiset 3 lyöntiä, sitten lähemmäs ja Ferrer lämää kämmenensä silmät kiinni mettään. Ja jälleen eli kahdesti peräkkäin. 0-30.  Aijai. Mitä hän ajattelee? Palautusvirhe Nadalilta ja sen jälkeen parempaa kämmenlyömistä Ferreriltä. Tasan 30. Nadal kuitenkin taistelee ja pistää vastustamattoman inside-out-kämmenen läpi. Murtopallo. Nadal hakee rystyratkaisua, mutta vähän on pitkä. Tasan. Tärkeä pojo tulossa. Ja nyt jo kolmas Ferrerin kämmen silmät kiinni vähintään metrin verran leveäksi. Murtopallo nro 2.  Ferrer hyökkää ja Ndalin ohitus ei kuitenkaan aivan onnistu ja Ferrer kuittaa. Tasan. Murtopallo nro 3 tulee Nadalin uskomattomalla haulla Ferrerin iskulyöntiin. Nadal tönää Ferrerin smashin takakenttään ja käy heti perään korjaamassa marjan verkolta. Aijai, tuo pinna olisi Ferrerin pitänyt hoitaa. Hän sai lyödä sen noin kahden metrin päästä verkkoa! Murtopallossa Ferrer lämää kämmenen neljännen kerran tässä geimissä leveäksi, joten vastamurto on tosiasia. Uskooko hän itsekään tämän erän voittamiseen? Ei voi olla totta. Miten hän jäätyi tuon smashinsä kanssa noin kovin? Sanonta, että on pelureita ja Pelureita on niin totta ja tulee juuri tämänkaltaisista tilanteista.

Nadal aloittaa hyvin omat syötöt. 30-0. Rystyliuku by Nadal Ferrerin hyökkäykseen ja liu'usta krossiohitus. Ja tämä siis rystyltä. Nice. Nadalilta lisää Ferrerin jallittamista ja lopulta nollapito. 6-5. Kuusi pistettä peräkkäin Nadalille. Ei hyvältä näytä, Mr Ferrer.

Selkästi aggressiivisempi Nadal aloittaa hyvin myös Ferrerin syötöt. Seitsemäs peräkkäinen pinna. Nyt olisi hyvä hetki saada tuo putki poikki, mutta ei. Nadal vie ja Ferrer vikisee. Suhteellisen rapsakka inside-out Nadalin kämmeneltä ja 0-30. Ja ottelupallo tämän päälle. Itse asiassa kolme.

Hyvät naiset ja herrat, peli on ohi! Nadalin rysty läpi pitkin linjaa päättää ottelun. NADAL VOITTAA BARCELONAN!

Ferrer suli kyllä täysin. Aivan täysin. Nadal otti kymmenen pinnaa peräkkäin siitä iskulyöntihausta lähtien, joten se puhukoon paljon tästä ratkaisusta. Piste ja geimi, joka Ferrerin olisi pitänyt viedä ei tullutkaan ja tässä ollaan nyt. Toinen nostaa kannun ja toinen puree hammasta.

Ei nyt mikään ihan klassikkomatsi. Ferrerillä oli kuitenkin paikat viedä kumpikin erä, mutta lopulta hän ei voittanut erääkään. Periksi ei anneta kun ollaan tappiolla, mutta johtoasemassa toinen alkaa räiskimään, toinen teloittamaan. Siinä se pieni ero.

Periaatteessa voisi jopa sanoa, että esimerkiksi Ferrerin rysty oli/on paljon monipuolisempi kuin Nadalin ja Ferrer muutenkin vei suurimman osan tätä peliä, mutta tärkeillä hetkillä hän oli tänään(kin) henkisesti "lammas". Nadalia vastaan siihen ei ole varaa, sillä teurastus on silloin pomminvarmaa. Nadalin peli oli ajoittain edelleen oudon passiivista, joten mahdollisuudet hänen lyömiseen oli olemassa. Nadal pelaa esimerkiksi pisteiden alut varsinkin vastaanotoissaan noin 4-5 metriä takarajan takaa ja hän näyttää tyytyvän siihen, eikä välitä vaikka joutuisi näistä vastustajan riepottelemaksi kuten Rocky kehässä. Huono vertaus, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan. Toki hän lyö edelleen valtaisan määrän palloja hyvällä tempolla kenttäänkin, mutta vasta pakon edessä hän aktivoituu aggressiivisempaan peliin, kuten kävi ensimmäisen erän tie-breakissä ja toisen erän vastamurrossa ja ottelun kotiin tuomisessa.

Voitto kuitenkin aina ansaittu, joten onnittelut Mr. Mallorcalle! Seitsemäs Barcelonan titteli, viime viikolla voitetun kahdeksannen Monte Carlon tittelin jatkoksi. Aikamoista.

Kiitos ja näkemiin! Ensi kertaan!