12/04/2012

Vetoja: Casablanca 2012, puolivälierä

Juttusarjassa 'Vetoja' tarkastellaan rahan katoamista tennisvedonlyöntiin.

Massakauden kunniaksi juttusarja 'Vetoja' palaa ruutuihin! Samalla pelikassa siirtyi edellisen firman lopetettua ja hyvän tallennustarjouksen saatuani toiseen pelifirmaan, jossa tarjolla on varsin laaja valikoima erilaisia tennisvetoja. Sanomattakin on selvää, että se edellinen pelikassa oli myös tyhjä, kuten juttusarjan aiemmista postauksista ilmenee. Tällä kertaa tavoitteena on taistella juuri alkanut massakausi näillä nyt sijoitetuilla rahoilla (muutama kymppi) aina Roland Garrosin finaaliin saakka. Ensimmäisenä massakuntoa testataankin Casablancan puolivälieräottelussa.

Kohde: Igor Andreev (1.50) vs. Guillermo Garcia-Lopez (2.50)

Kahden lähes 30-vuotiaan pelurin kohtaamisessa kohtaavat hieman samantyyppisessä uravaiheessa olevaa peluria. Uran parhaat päivät lienee molemmilla jo nähty ja nyt haetaan enää niitä viimeisiä hyviä menestyksiä juuri tämänkaltaisten valmistavien viikkojen pienemmistä turnauksista. 

Pelaajat ovat numeroiden valossa muutenkin samaa sarjaa ikää ja kokoa myöten. Myös tittelien ja palkintorahojen määrät ovat nekin suurin piirtein samalla tontilla. Molempien lempialusta on lisäksi massa. Espanjalaiselle Guillermo Garcia-Lopezille (ATP-rank 80) se on tietysti itsestään selvää, mutta myös venäläinen Igor Andreev (ATP-rank 100) on viettänyt paljon aikaa massakentillä, sillä hän muutti Espanjaan jo juniori-ikäisenä. 

Keskinäiset kohtaamiset ovat Andreeville 2-0 ja molemmat ottelut on väännetty juuri massalla ja melko tasaisissa merkeissä. Näistä otteluista on kuitenkin jo melko paljon aikaa (vuosina 2005 ja 2008), joten ne eivät kerro juuri mitään tämän päivän asetelmista. Garcia-Lopez on pelannut näistä kahdesta paremmin parin viime vuoden aikana ja väläytellyt ajoittain mainiosti. Viimeksi noin kuukausi sitten Indian Wellsissä, jossa hän voitti Andy Murrayn (ATP-rank 4). Andreev on puolestaan kiertänyt paljon massakisoja jo alkuvuodesta, joten tuntuma alustaan on varmasti hyvä. Hän voitti Denis Istominin (ATP-rank 42) kolmessa erässä edellisellä kierroksella. Vanha mies voi kuitenkin olla vielä hieman väsynyt ja kun alla on hyvä voitto, voi ottelun nollaus olla vaikeaa. Leijumisvaara on olemassa.

Tulossa onkin tasainen vääntö, mutta näkisin, että Garcia-Lopez on selkeän ylikertoimen ansiosta varsin pelattava kohde. Hänellä on toki myös monipuolisempi peli ja lyöntiarsenaali, joka toimii molemmilta puolilta lyöntikulmineen kaikkineen vaarallisemmin kuin Andreevilla. Varsinkin rysty pitkin linjaa teki tuhojaan esimerkiksi juuri Murrayta vastaan. Lisäksi hän liikkuu keveämmin kuin Andreev. Molemmat osaavat kuitenkin massapelin niksit ja lyövät vaikka aamuun asti, jos niin vaaditaan. Andreev lyö kuitenkin vanhan tekniikkansa vuoksi kämmentään hieman tehottomammin, eikä se ole missään nimessä sellainen ase, mikä pelottaisi vastustajaa, vaikka se hänen parempi puolensa onkin. Hän vaikuttaa muutenkin enemmän perusduunarilta kuin lahjakkaampi Garcia-Lopez. 

Kahden samantyyppisen pelurin kohtaamisessa taitavampi ja monipuolisempi pelaaja vie yleensä voiton, joten uskon Garcia-Lopezin vievän tämän erin 2-1. Pari euroa siihen kiinni. Garcia-Lopezin kerroin 2.50 ei ole huono.

Peli pelataan perjantaina.