17/10/2013

Jarkko i Stockholm från YLE Areena!

God dag,

Jarkko Nieminen från Finland spelar mot Fernando Verdasco i Kungliga tennishallen i Stockholm i dag!

Jåå-å, vaihdetaanpa virheiden pelossa kieli suomeen eli Jarkon matsi tulee tänään suorana YLE Areenasta! Ottelu on toinen matsi kentällä, jossa pelit alkavat klo 13 Suomen aikaa eli Jarkko aloittanee noin 14.30-15.00.

Eilinen matsi Benjamin Beckeriä vastaan löytyy myös YLE:n sivuilta.

Tätä sanon jo loistavaksi palveluksi ja ennen kaikkea pelisilmäksi! Hyvä YLE!

PS. Myös VeikkausTV näyttää ottelun! (Lisätty 17.10.2013 klo 14.25)

2 kommenttia:

 1. Joo, todellakin kaikki plussat Ylelle. Harmi vaan, et se ilo loppui lyhyeen ja vielä niin, et Jarkko oli jotenkin noin tukossa eikä pystynyt ottaan ihan voitettavissa olevaa matsia. Verdasco oli enimmän osan matsista vähintään yhtä pihalla, mut osoitti Jarkolle, et a) syöttö ei voi olla vaan pelinavaus, b) palautus ei voi olla lentolyöntimäinen passaus, c) painostaa ei kannata kaverin vahvemmalle (kämmen)puolelle ja d) peruslyöntejä ei kannata jättää puoleen kenttään. Välillä oli vaikea hahmottaa sitä taktista ajatusta, joka Jarkolla olisi matsissa ollut. Tietysti kummankin pelaajan tekemät virheet oli sellaisia, et ennalta suunniteltua taktiikkaa oli varmasti vähän vaikea noudattaa.

  Verdasco veti kyllä niin hehtaaripyssyllä kun olla ja saattaa, mut maailmanluokan pelaajana pystyi 3. erässä pistään tarvittavan määrän pommeja kulmiin. Etenkin se Jarkon 3. erän eka syöttövuoro oli kyllä tosi rankka, kun kaveri tuli joka syöttöön vastaan ja pamautti pallon suoraan läpi. Valmentajana sanoisin, et todella paljon jäi mietittävää Jarkolle ja de Wittille treenikentälle.

  Jarkko itse sanoi kommenteissa, että jalat eivät toimineet. Jarkon peli on todella edelleenkin tosi paljon kiinni jaloista, koska hänellä on taipumus vetäytyä niin kauas takarajan taakse kaverin painostaessa. Välillä eilenkin Jarkko juoksi takapressussa kiinni. Verdascon idea on vähän samanlainen kuin Nadalilla, et se yrittää mieluusti avata nurkkia erityisesti jyrkillä kämmenillä. Eilen avaukset kyllä karkaili pahasti tai jäi niin vajaiksi, et Jarkko pääsi tavallaan vähän varkainkin sitten paukuttamaan, mutta vähänkin paremmin kentän avauksissaan onnistuessaan Verdasco kyllä juoksuttaisi Jarkkoa ympäri kenttää ja pahasti. Siksi painotan omassa valmennuksessani (niin kilpapelaajille kuin vähänkin edistyneemmille harrastajille) pallon ottamista aikaisin, koska niin pystyy a) pelaamaan vastustajalta ajan veke, b) peittämään kulmat ja c) tekemään koko homman itselle helpommaksi.

  Treeni-intoa kaikille!

  VastaaPoista
 2. Syöttö ei tosiaankaan voi olla vain pelin avaus. Jarkko voitti taas vain 37% kakkossyötöstä käynnistyneistä pisteistä. Kyllä fakta on se, että paremmalla syöttöpelillä ja varsinkin tehokkaammalla kakkossyötöllä Jarkko olis aikoinaan tunkeutunut top10...Kysymys kuuluukin,mitkä ovat ne syyt Jarkon heikkoon kakkossyöttöön?

  VastaaPoista