22/03/2016

Ennakko: Miami 2016

Niinpä niin. Indian Wells näytti ettei Novak Djokovic ole sittenkään nostanut jalkaansa kaasulta. Kaikki kaatuvat edelleen joko huonommalla tai sitten paremmalla pelillä. Todellista haastajaa ei ole mailla eikä halmeilla. Näyttää vahvasti siltä, ettei sitä Miamistakaan löydy.

Vähän itsensä toistamiseksi tämä menee, mutta Djokovicin etumatka on juuri nyt, jälleen ja edelleen, valovuosia. Indian Wellsin finaalilukemat 62, 60 kertokoon kaiken olennaisen tasosta. Semifinaali Rafael Nadaliakin vastaan oli tasaisuudestaan sekä Djokovicin heikommasta vireestä huolimatta hyvin kontrollissa koko ajan ja kun peliä oli pelattu 1.5 erää, näkyi serbistä enää perävalot.

Ei auta. Vähän tästä tuntuu mielekkyyskin välillä katoavan, kun joku dominoi näin rajusti. Kun mielenkiinto kohdistuu lähinnä siihen, milloin Djokovicin taso alkaa tippua ja muille avautuisi mahdollisuuksia, on asetelma jokseenkin vino. Pieni notkahdus voi tapahtua toki nopeastikin, sillä eihän se Nadalin "sensaatiomainen" erävoitto toisaalta kaukana ollut. Näytti vähän siltä, että espanjalainen pääsi hetkeksi jopa Djokovicin korvien väliin, mutta tiukassa paikassa serbi oli jälleen mies paikallaan ja Nadalkin mureni omiin virheisiinsä, eikä aivan päässyt kapitalisoimaan hyvää peliään. Niin tai näin, voittoon olisi ollut erävoitonkin jälkeen hurjasti matkaa.

Miamissa tilanne ei tule juurikaan muuttumaan. Djokovic on voittanut turnauksen jo viidesti, joista neljä on tullut viimeisen viiden vuoden aikana. Tässäkin valossa mies on käytännössä ainut varteenotettava voittajasuosikki. Siinä ei auta Roger Federerin paluu, Nadalin parantunut vire, Andy Murraylle tuttu treenimiljöö, uusien nuorten orastavasta noususta puhumattakaan.

Näillä siis mennään:

Puolivälierät:
Djokovic vs. Gasquet
Federer vs. Cilic
Nadal vs. Wawrinka
Murray vs. Nishikori

Välierät:
Djokovic vs. Cilic
Murray vs. Wawrinka

Finaali:
Djokovic vs. Murray

Voittaja:
Djokovic.