04/09/2019

Ennakko: Puolivälierä Rafael Nadal vs. Diego Schwartzman, US Open 2019

Viimeisessä puolivälierässä kohtaavat päivän ensimmäiseen otteluun verrattuna hieman tutummat nimet.

Rafael Nadal vs. Diego Schwartzman
Tosiaan, Nadal on hoitanut tähänastisen urakkansa melko odotetusti ja kun matkalle sattui vieläpä toisen kierroksen luovutusvoitto, tulee Nadal toisen viikon ratkaisuotteluihin täynnä energiaa. Sille on käyttöä jo puolivälierässä, sillä Diego Schwartzmania vastaan ei tule mitään ilmaiseksi. Hän on kuin nuorempi versio David Ferreristä, mutta tulisemmilla peruslyönneillä ja hän saattaa hyvinkin seinämäisyydellään aiheuttaa tuskaa Nadal-leirissä.

Schwartzmanin peli on miehen ulkoisesta habituksesta huolimatta hyvin isoa. Lyönneissä on ihailtava määrä ruutia ja kaikkea tätä tukee aivan mieletön liikkuminen. Hän pystyy pelaamaan hyvin painokasta peliä liikkeestäkin, joten Nadal joutuu olemaan äärimmäisen fokusoitunut ja kärsivällinen pelinsä kanssa.

Nadalin onkin tultava otteluun selkeällä tappajamentaliteetillä, sillä nyt kaikki puolittainen tekeminen tietää vaikeuksia, jolloin liian paljon jäisi puolustuksen varaan, mikä ei ole hyväksi hänen polvilleen tässä vaiheessa turnausta. Hyvää syöttämisen ja kakkoslyönnin kämmenen kombinaatiota pitää käyttää jatkuvasti ja monipuolisesti sekoitellen. Schwartzman on jotenkin saatava massakentiltä tuttuun riepotteluun vaikkakin se on kovilla kentillä Nadalille huomattavasti vaikeampaa. Nadalin kämmenen onkin ammuttava nyt hyvin painokkaasti ja vähän suoremmin, eikä jännityksestä johtuvaa kireyttä ja sitä ylikierteistä puolen kentän palloa saa nyt juurikaan tulla. Argentiinalainen vaanii niitä lähellä takarajaa kuin pantteri ja iskee tarvittaessa hyvin terävästi vastaiskuillaan Nadalin puolustuskannalle.

Näissä vastaiskuissa ja Nadalin kypsyttämisessä nopeatempoisella seinäpelillä piileekin Schwartzmanin mahdollisuudet. Hän pystyy parhaimmillaan tylsyttämään Nadalin peliä ja jumittamaan tämän päätä, joka joskus näissä tilanteissa tahtoo puskea jääräpäisesti vaikka läpi seinien. Mutta jos argentiinalaisen muuri kestää lähellä takarajaa 1-2 erää ottelun alussa, niin meillä on hyvin mielenkiintoinen ottelu käsissämme.

Grand Slam-puolivälierissä tuoretta ja nälkäistä Nadalia on tietysti hyvin vaikea voittaa, joten voittoon voi olla Schwartzmanilla liian pitkä matka, joten 3-1 Nadal.

Eurosport ja Eurosport Player näyttävät ottelun. Vasurilla/Tenniskoulu Topspin ja Eurosport ovat yhteistyössä kaudella 2019.