03/05/2021

Ennakko: Madrid Masters 2021

 Massakauden Mastersit jatkuvat tällä viikolla Madridissa, jonka nopeat olosuhteet tuovat hieman variaatiota massakauteen ja voi hyvinkin olla, että Madridissa juhlii yllätysvoittaja. Tässä ennakkoa viikkoon!

Nadal

Vaikka Rafael Nadalin massakausi on alkanut vähintäänkin kohtuullisesti ja massakauden loppua ennakoiden pelottavan vahvasti, niin ilmassa väreilee silti yllätystenkin makua. Nadal ei ole Barcelonan voitostaan huolimatta esittänyt vielä mitään yliluonnollista, vaan voitot ovat tulleet melko lailla perustekemisellä, eikä esimerkiksi Nadalin massapelin tappavuuden viimeisteleviä verkolle nousuja ole nähty vielä kovinkaan paljon. Madrid on olosuhteiltaan

Nadalille se hankalin massaturnaus, sillä pallo kulkee korkeassa ilmanalassa hieman nopeammin ja se ei välttämättä palvele Nadalin peliä. Suosikki Nadal toki varmasti on, mutta en yllättyisi, jos tästä tulisi jonkinlainen väliviikko valmistautumisessa kohti Roland Garrosia.

Thiem

Massaprinssin viittaa viime vuosina ylleen sovitellut Dominic Thiem lienee pelaajista tällä viikolla isoimman suurennuslasin alla, sillä Nadalin syrjäyttäjäksi nostettua Thiemiä ei ole pelikentillä tällä kaudella ainakaan liikaa vielä nähty. US Open -voittonsa jäljiltä itävaltalainen on ollut jonkin sortin varjo entisestään, joten hyvin mielenkiintoinen pelaaja hän Madridissa ja tällä massakaudella varsinkin lempialustaallaan on. Vaikea nähdä, että normaalisti kovan pelimäärän myötä itsensä vireeseen pelaava Thiem olisi heti iskukykyinen, mutta olisi kiva olla (jälleen) väärässä.

Muut

Väärässä olemisesta puheen ollen, venäläisistä Andrei Rublev ja Aslan Karatsev ovat yllättäneet tällä massakaudella ainakin blogistin. Molempien otteet ja muun muassa näyttävät voitot Nadalista (Rublev) sekä Madridista poisvetäytyneestä Novak Djokovicistä (Karatsev) olivat upea näytöt hitaamman alustan pelaamisesta ja saattavat poikia lisää hyvää tulevina viikkoina. Molemmat moukaroivat loistavalla vireellä mainiosti ja kun matkalla kaatuu tosiaan isoimmista isoimpia, niin sopivasti uhkaa, haastoa ja mentaalista kovuutta he tarjoilevat varmasti myös jatkossa.

Stefanos Tsitsipas on nostettava myös ylös isosti tässä kohtaa massakautta. Vaikka tappio Barcelonan finaalissa Nadalille tulikin, on kreikkalainen hurjassa vireessä, mitä tietysti pisteen päässä ollut voittokin kertoo. Pelissä on hyvää painoa, paljon variaatiota ja aktiivista tekemistä. Isoin kysymys on varmaan se, että osuuko tämä hurjin isku Roland Garrosiin nähden vähän liian aikaisin vai pysyykö kovin vire yllä Ranskaan saakka? Ensimmäinen Masters-voitto Monte Carlosta on kuitenkin suuri ja tärkeä askel eteenpäin uralla ja monien papereissa Tsitsipas on tämän jälkeen entistä kovempi haastaja myös Grand Slam-tasolla. Kärki lähestyy nyt porras portaalta ja kun ajatus ja mieli alkavat olla pelin ohella kypsiä, alkaa entistä suuremmat saavutukset olla käden ulottuvilla. 

Ennuste


Puolivälierät:
Nadal vs. Zverev
Thiem vs. Rublev
Karatsev vs. Tsitsipas
Carreno Busta vs. Garin

Välierät:
Nadal vs. Rublev
Tsitsipas vs. Carreno Busta

Finaali:
Nadal vs. Tsitsipas

Voittaja:
Tsitsipas.

Eurosport ja Eurosport Player näyttävät turnauksen.

Vasurilla-blogi/Tenniskoulu Topspin ja Eurosport ovat yhteistyössä kaudella 2021.