23/02/2012

Ennakko: Del Potro vs. Davydenko, Marseille 2012

Tänä iltana ainakin Canal+ (ja nettistreamit vaikkapa livescorehunterin johdolla) näyttää todellisen herkkupalan eli Juan Martin Del Potro vastaan Nikolai Davydenko ja tässä tulee lähtökohdat illan matsiin. Ottelu alkaa aikasintaan 19.30 Suomen aikaa ollen samalla iltasession avausottelu.

Molemmat pelaajat pelasivat viime viikolla loistavan turnauksen Rotterdamissa, vaikka hävisivätkin Roger Federerille. Davydenko niukasti välierissä ja Del Potro hieman selvemmin finaalissa. Davydenko oli, kuten edelliseen ja tällä erää viimeiseen Vetoja-postaukseen kommentoinkin, todella lähellä jopa voittoa, mutta henkinen kantti, väsymys ja Rogerin unelmapeli veivät häneltä voiton. Davydenko pelasi varsinkin ensimmäisen erän todella upeasti ja näyttää löytäneen vanhan tutun ja melko aggressiivisen pelinsä, joka sopii kuin nakutettu nopeille sisäalustoille. Hän ottaa pallot todella hienosti noususta ja aikaisin, usein vieläpä kentän takarajan päältä. Hän pelasi mm. tuossa Federer-matsissa enemmän kentän sisäpuolelta kuin Maestro itse, mikä kertoo melkoisesta iskusta varsinkin Federerin kaltaista tempopeliä vastaan. Hänen pitkin linjaa -lyöntinsä tekivät tuhojaan lukuisia kertoja ja Roger oli ajoittain pahasti köysissä, varsinkin kämmenkulmaansa liikkuessaan. Lisäksi Davydenkon syöttö toimi ja liike oli totutun ajokoiramaista, joten pidän häntä jopa tämän ottelun ehdottomana suosikkina.

Antamatta sen enempää arvoa head-to-head-tilastoille, koska kaikkien otteluiden takana on oma erillinen tarinansa, niin tämä on kuitenkin Davydenkolle myös hyvä match-up, sillä Del Potro on voittanut hänet vain kerran neljästä matsista ja sekin on tullut kaksikon ainoassa massaottelussa. Muut ottelut on pelattu kovilla alustoilla ja niissä siis Davydenko on ollut vahvempi.

Del Potron peli ei välttämättä sovellukaan yhtä hyvin kuin Davydenkon peli aivan näin nopeille kentille, sillä isona miehenä hänen aavistuksen kulmikas liikkumisensä joutuu hurjalle koetukselle, varsinkin Davydenkon kaltaista aggressiivista ja kovaa tempoa ylläpitävää lyöntiseinää vastaan. Del Potro joutuu tekemään tässä tempossa valtavasti töitä, jotta hän saisi palloa liikkeestä hyvin liikkeelle, sillä hän ei ole mielestäni mitenkään erityisen hyvä kontraaja vaan nimenomaan pallonlyöjä. Erityisesti hänen rystypuolen puolustuslyönti on usein vaisu. Hänen rystyalakierteessään ei ole samanlaista painoa ja tappavaa 'mataluutta' kuin vaikkapa Federerin rystyslicessa, vaan se pomppaa liiaksi pystyyn ja jää näin ollen Davydenkolle namuksi. Hän myllyttäneekin niistä ja riepottelee Del Potroa paljon myös noilla pirullisen tehokkailla pitkin linjaa -lyönneillään, jolloin Potro ei saa hetken rauhaa. Lisäksi Del Potron suhteellisen laajat lyöntiliikeradat, varsinkin kämmenessä aiheuttavat tässä tempossa ylimääräistä kiirettä ja virheiden määrä lisääntyy myös sitä kautta.

Mielenkiintoinen matsi ja juuri katsomani kertoimet Unibetin sivulta kertovat loistavasta ja herkullisesta asetelmasta myös vedonlyöjille: Del Potro 1.40 ja Davydenko 2.85, joista jälkimmäinen on mielestäni ehdottomasti ylikerroin. Kokeilisin siis sitä, jos sitä rahaa olisi vielä pelikassassa.

Davydenko vie erin 2-1. Tiukkoja eriä tulossa.