18/03/2012

Näin se eteni: Federer-Isner, Indian Wells finaali 18.3.2012

Blogin ensimmäinen live-seuranta on nähnyt päivänvalon! Ohjelmassa oli siis Indian Wellsin finaali: Roger Federer vs. John Isner, olkaa hyvä!

No niin, matsin alkuun on enää muutamia hetkiä, joten pieni katsaus finalisteihin. Kummallakin alla hienot ja varsinkin henkisesti tärkeät voitot: Isnerillä maailman ykköspelaajasta ja Federerillä rakkaasta vihollisesta. Isner on pommittanut syöttöään hurjilla tehoilla ja prosenteilla, joten jos pystyy nyt samaan, niin tiukaksi menee. Federer on kaatanut puolestaan kaikki melko hyvällä pelillään flunssastaan huolimatta. Pelistä huokuukin itseluottamus kotikatsomoihin saakka. Hänen yltiöaggressiivinen pelinsä on tällä hetkellä hurjaa katseltavaa. Kaiken kruunaa erinomaisesti toiminut syöttö, joka jeesaa tiukoissa paikoissa ilmiömäisesti.

Tultaneen näkemään melko lyhyitä palloja, vaikka kenttä ei ole kovaksi kentäksi niitä nopeimpia. Keskinäiset kohtaamiset 2-1 Federerille, joka tosin hävisi viimeksi. Tuo ottelu oli vieläpä etukäteen arvioituna todella selkeästi Federerille, sillä se pelattiin massalla. Mutta niin vain Isner vei aivan huikealla pelillä kyseisen Davis Cup-matsin. Eikä Federer edes pelannut huonosti, vaan Isner pelasi hienosti ja fiksusti kuin pahainenkin massajyrä hurjilla yläjengoilla ja killerisyötöillä. Nyt kuitenkin tähän, sillä kohta alkaa pommitus...

Federer aloittaa.. Oho, heti palloralli. Näillä Isner ei tätä kyllä vie. No niin, pari lyhyempää pinnaa heti perään. Ja ässä. 1-0 Fedelle.

Olisiko Isner vähän hermostunut? 0-30. No niin, ei ole. 40-30. Aika kivaa syöttämistä. Jep jep, Fede on ainakin luottavainen: yritti mm. lobata Isner, jolla pituutta noin 3 metriä. 1-1.

Feden sörvit ja ekat murtopallot, jotka hän kuitenkin klaaraa Isnerin virheillä. Sitten annetaan vielä kolmas murtopallo tuplalla! Ei ihan tyypillisintä Fedeä. Klaaraa tämän kuitenkin hienosti. Isner antaa liikaa aloitteita juuri nyt Fedelle. Ei Fedeä tuolla tavalla voiteta. 2-1 Rogerille.

Hurja tuuli muuten.

Isner syöttää. Hurja palautus Fedeltä. 0-15. Ja semmoista syöttämistä sitten siihen väliin. 30-15. Tasan Isnerin virheellä. Oho, mikä kämmenpommi! Feden rysty verkkoon ja 2-2.

Ja taas Bushin vokalisti Gavin Rossdale ja Stiller katsomossa. Rossdale liputtaa Fedeä, Stiller vissiin Nadalia. Nyt ehkä Isneriä, who knows? Fede pitää iisisti. 3-2.

Voi kettu. Alkaako siellä satamaan? Ainakin odotellaan hetki kentän kuivumista?!? Tihkusadetta näyttää tulevan. Voi närhen munat.

Kommentteja anyone? Saisikohan tähän jonkun chatin tonne sivupalkkiin? Sekin voisi olla hauskaa. Teitä siellä kuitenkin jonkun verran on. Statistics show that... Ei vissiin mitään kätevää chat-gadgetiä ainakaan. Just katoin. Jos jollain (nörtillä) parempaa infoa, niin let me know.

Ja viivojen pyyhkimistä. Taivas kyllä näyttää suht ok:lta kuvissa. Jes, kaverit riisuu! Meinaan päällystakit.

Isner ei muuten lämmitellyt. Suoraan penkiltä syöttämään. Rento jätkä. Ja avaus. 15-0 sörvillä. Sen jälkeen palloralli Isnerille. Ja pari iisiä piisiä. 3-3.

En tiedä, mutta luulisin Feden hallitsevan tuon tuulen paremmin. On kuitenkin taitavampi, eikä noin järkyttävän pitkä, joten pystyy todennäköisesti viilaamaan peliään ja reagoimaan tuulipalloihin paremmin. Iisi pito 4-3 Rogerille. Taisi olla eka nollageimi.

Rafa treenaa tellukuvan perusteella nelurifinaalia varten. Nadal&Lopez vs. Isner&Querrey tämän finaalin jälkeen. Vasurilla ei ole messissä. Edes vasurilla.

Isner syöttää. Ottelun hienoin piste toistaiseksi tuli siinä. 30-15. Muuten on vähän pelailun makua nyt. Liikaa ratkeaa virheillä pinnat. Tai sitten noilla killerisyötöillä. 4-4. Onneksi erän ratkaisu on kuitenkin koko ajan lähempänä.

Fede avaa ja hieno pointti heti jo toisessa geimissä peräkkäin. Tuulen tyyntyminen nostaisi pelin tasoa hurjasti. Ässä, joka olikin oikeasti leveä. Hawkeye on kuningas, Isner ei haasta. Taas nollageimi. Fed on iskussa.

Isnerkin alkaa lämpiämään. Aika simppeliä ja helponnäköistä peliä. Tollasella monsterisörvillä se on toki helpompaa. Eka nollageimi nyt myös Isnerille. Tää on niin pomminvarma tie-break erä.

Fedeltä alkaa tulemaan ässiä. Myös kakkosella. Gwen Stefanikin katsomossa. Gavinin vaimo. Miksei ne istu vierekkäin, niin kuin kunnon avioparit, vaan selkeästi eri katsomoissa? Trouble in para, para, paradise?!? Nyt Seiska hereillä! Kolmas nollageimi kuitenkin Fedelle putkeen. 6-5.

Ei tässä nyt hirveästi taktisia nyansseja ole. Hurjaa syöttämistä tällä hetkellä ja helpot jatkot siihen päälle.

Isner taas sörvin ääressä. 0-15, 0-30. Oho. Draamaa. Jumankauta, mikä sörvi-kämmen-yhdistelmä oli muuten tuo, 15-30. Sitte melkein sama perään. Tilanne tasan. Ja hyvä sörvi. Mutta uudestaan tasan. Siinä oli Fedellä paikka ekaan (?) murtopalloon, mutta helppo rysty verkoon. Hyvä ison miehen jallitus kuitenkin ja jälleen tasan. Uuu-huu. Jännää. Ja tuleehan se eka murtopallo Fedellekin. Ja se on samalla eräpallo, kun Isnerin kämmenpommi karkaa pitkäksi. Mutta mutta, aivan kauhea monsteri-tiedät-kyllä-mikä ja tilanne taas tasan. Isner luottaa näköjään itseensä myös pidemmissä palloralleissa. Ei ollenkaan lammasmaista a la Nalbandian, Davidenko, Roddick etc. Ja sitten se tie-break. Tästä oli jotain puhetta.

Fede avaa. 1-0. Isner vetää haukansilmän kautta kämmenpommin viivaan, 1-1. Ja sitten se ässä. 2-1 Isner. Miten pirussa tollasen sörvin murtaa? Paineet Fedelle, mutta hyvin klaaraa ekan. Mutta ei toista, kämmentappo verkkoon. Nämä virheet on pahoja Isnerin kaltaista syöttäjää vastaan. Minibreak Isnerille. Mutta se kuittaantuu heti hyvällä takarajapalautuksella. Tasan 3-3. No nyt tekee Isner sen kämmentappomokan. Fede johtaa minillä, mutta mitä??? Vetää tuplan?!? Mitä nämä nyt on? Korjaa kuitenkin syöttämällä hyvin. 5-4 Fedelle. Isner ja hyvä sörvi 5-5. Seuraavaksi eräpallo ja se menee... Fedelle. Omat syötöt ja eräpallo. Not bad. Mutta ei tule ei. Tilanne tasan. Hyvä syöttö ja 7-6 Fedelle, mutta Isner tulee syöttämään. Aijai, Fedellä loistopaikka, mutta keittää kämmenensä yli. Hyvä perusfedekuvio, mutta viimeistely ontuu. No sitten käy Fedellä jo munkki, Isner jättää ottamatta sitterivolleyn ja se tippuu luonnollisesti takarajalle. 8-7 ja oma syöttö. Ja se on hyvä. Erä Fedelle.

Ajoittain vähän hermostunutta puolin ja toisin, mutta parempi voitti tän erän. Feden ykkössörvin prosentti aika alhainen 56, mutta voitti 91%, joten no worries. Isnerin syöttö 71% ja se riittää myös hienosti niin kuin nähtiin. Tie-breakissä pientä hapuilua, mutta ihan ok erä hänellekin. Vähän säpinää kaipaisi toiseen erään.

Isner aloittaa. Ja nollageimi. 1-0. Oisko kohta jo pallorallin aika?

Ja Fede komppaa. Nollageimi taas. 1-1. Neljäs peräkkäin, btw. Siis Fedelle.

On hurjaa syöttämistä Isneriltä. Jotenkin Feden 30-15-johto tuntui hetken murtopallon mahdollisuudelta, mutta ei mitään jakoja. 2-1 Isnerille.

Milloin saa Isner seuraavan kerran pinnan Feden syötöissä, joko nyt? Huonolta näyttää, 40-0. Ja ei tule vieläkään. Heh heh. VIIDES NOLLAGEIMI FEDELLE PERÄKKÄIN!!! Uskomatonta. 2-2.

Isnerin syöttö. No ei onnistu Fedeltäkään ihan kaikki aina. Lobbiyritys pomppaa vissiin kolmesti ennen verkkoa. No joo, ja sitten ihan ok stoppari, ihan ok. Isner kuitenkin vie iisisti. 3-2. Kuka ottaa vastaan tie-break vetoja?

Fede tulee syöttään. Vanha tuttu nollageimi tulossa? 15-0, 30-0 (ässä), 40-0 (ässä), ja peli!!! EI HITTO! UNREAL. KUUDES!!!

Fedeltä hyvä pinna tasan 15-tilanteessa ja jatkoa tulee... 15-40 hienolla rystyohituksella. Kaksi murtopalloa! Ja murto! Veti päin verkolle noussutta Isneriä ja tämä ei ehtinyt laittamaan muualle kuin verkkoon. Peli on edellisten Fede-syöttövuorojen perusteella nyt täysin selvä. We have a Champ. Roger Federer. Good night, Mr Isner. Unohdetaan samalla se tie-break betsi.

Fede syöttää. Ekaan hawk-eye-sörvi (IN). 15-0. Toinen pinna taas hyvällä syötöllä. Samoin kolmas. 40-0. Ja mitä pirua? Hyvät naiset ja herrat, John Isner on voittanut pisteen Federerin syötöissä! It's about f***ing time. Toista ei tule, joten 5-3, Federer.

Isnerin pakko pitää, jotta matsi jatkuu vielä 5 minuuttia. Huonolta näyttää: voittanut 5 pinnaa 20:stä viimeisestä... Ja näin meillä onkin championship point, 30-40... And we have a winner! Federer vie näytöstyyliin!

Onko vanha kuningas tulossa vai menossa? Ota siitä nyt selvä. Tämän perusteella voitaneen sanoa, että olisi taas tulossa. Se näytti kyllä todella helpolta. Kaveri (Isner) sai yhden (1) pinnan Feden syötöissä puoleentoista erään! Hienoa ja monipuolista syöttämistä Fedeltä sekä aivan loistavia ja tappavia kämmeniä. Rystyä ei tänään edes testattu, joten vähän liikaa pelailun makua siinä suhteessa. Isnerin syötössä, ja miksei pelissäkin, monipuolisuus ja varmuus loistivat aavistuksen tänään poissaolollaan, kun olisi tarvittu sittenkin extraa, eikä pelkkää syöttämistä. Varsinkin tiukoissa paikoissa syöttö vähän pätki. Miten noin pitkä jätkä voi ylipäätään missata sörvin, jos sitä saa tykittää neljästä ja puolesta metristä? Se on jo eri asia, mutta en käsitä. Palauttajana Isner ei ehkä ole ihan parasta ryhmää. Siihenkin saatiin selvyys viimeistään tänään. Toki vastus ja varsinkin vastustajan syöttäminen oli tänään selvästi liikaa.

Kaikki kunnia Fedelle, tämä oli selkeästi hänen viikkonsa, vaikka itse finaali helpolla tulikin. Hänellä oli vieläpä jotain flunssaoireilua viikolla. Siitäkin huolimatta väänsi tarpeelliset voitot kun niitä tarvittiin. Tämän ja parin viime päivän esityksillä Miamistakin on odotettavissa suhteellisen iso nippu käteistä ja pinnoja.

Miamin ennakkoa puskee heti alkuviikosta, joten näihin kuviin! Hyvää yötä!