07/03/2012

Ennakko: Indian Wells 2012

Tällä ja ensi viikolla palloa hakataan Indian Wellsissä. Turnausta sanotaan kauden viidenneksi Grand Slamiksi, sillä kokoluokka on suurin piirtein sama ja mukana ovat sekä naiset että miehet. Kaaviot ovat 128 pelaajalle, mutta sijoitetut huilaavat ensimmäisen kierroksen, joten pelaajien kokonaismäärä on 96 per sarja. Mukana on käytännössä kaikki huippunimet ja melko lailla tarkkaan muutkin top-100:sta. Lisäksi turnaus innostaa kärkinimiä pelaamaan usein myös nelinpelit, eikä tämä vuosi varsinkaan ole poikkeus. Olympialaiset kiinnostavat varmasti tässäkin mielessä ja kaikki treeni nelinpelistä on tervetullutta.

No miten sitten käy? Periaatteessa kärkinimien voimasuhteet eivät ole heilahtaneet kauden alusta juuri mihinkään eli näkisin kärkinelikon Djokovic-Nadal-Federer-Murray etenevän jälleen semifinaaleihin ja ratkovan kannun kohtalon keskenään.

Heidän lisäksi puolivälierissä nähtäneen niin ikään tuttuja naamoja tyyliin Tsonga, Berdych ja Del Potro. Yllättäjäksi tähän puolivälieräporukkaan nousee John Isner, jonka tie tosin nousee pystyyn viimeistään Murraylle, joka saa käytännössä treenipelejä tähän matsiin saakka. Murrayn tie semeihin lieneekin kärkinelikon helpoin.

Muista huippunimistä Federerin tie näyttää vaarallisimmalta, sillä hän joutunee kohtaamaan herrat nimeltä Raonic, Melzer ja Del Potro jo ennen välierää. Varsinkin Raonic on pelannut nuoreksi ja isoksi mieheksi vakuuttavasti ja tekee vahvaa nousuaan kohti kärkeä. Hän voitti jo San Josessa ja oli finalisti Memphisissä. Pitäkää nimi mielessä. Pojalla on mm. syöttö, joka pomppaa tarvittaessa takapressun yli. Sen päälle pelin rakentaminen on lasten leikkiä, sillä taitoakin on. Uskon kuitenkin Federerin selviytyvän näistä herroista, mutta semifinaalissa vastaan astelee mitä ilmeisimmin Nadal, jota testataan ensimmäisen kerran vasta puolivälierässä (Tsonga). Federer-Nadal on kuitenkin todennäköinen välierä. Tulossa jälleen kerran 50-50-matsi. Pelitapa paras kolmesta voi koitua Nadalin kohtaloksi Federerin nykyvireellä, mutta se jää nähtäväksi.

Djokovic joutunee myös jonkinlaisiin testeihin matkan varrella semifinaaliin. Kevin Anderson voitti viime viikolla Delrey Beachillä ja on syötön kulkiessa ikävä vastus kenelle tahansa. Djokovic kuitenkin hoitaa tämän, kuten myös Berdychin puolivälierissä. Välierässä skotilla pyyhitään taas lattioita. Ainoana vaarana näkisin Djokon viime viikon kaltaiset motivaatio-ongelmat, joissa peli on vähän puolivaloilla pelaamista, mutta tämän kokoluokan turnaus sytyttänee Djokonkin. Ehdoton voittajasuosikki numero uno.

Näin siis mennään.

Puolivälierät:
Djokovic vs. Berdych
Murray vs. Isner
Federer vs. Del Potro
Nadal vs. Tsonga

Välierät:
Djokovic vs. Murray
Federer vs. Nadal

Finaali:
Djokovic vs. Nadal

Voittaja: Djokovic

PS. Vielä ehdit mukaan: ATP World Tour Draw Challenge

4 kommenttia:

 1. Muuten samoilla linjoilla, mutta veikkaan Federerin kompastuvan vaikeassa kaaviossaan ehkä jo Raoniciin. Ellei hänen sitten Delpoon ja Delpo taas ei Fed voiton jälkeen jaksa lyödä Rafaa ulos joten Djoko-Rafa finaalilta haiskahtaa. Ja Dubai vireellä ei Djoko Rafaa lyö, mutta ehkä on virkistynyt voittokuntoon.

  VastaaPoista
 2. Tämä jää nähtäväksi. Kenttä on Indian Wellsissä on hitaampi kuin Dubaissa, joten näkisin sen helpottavan Feden urakkaa Raonicia vastaan, mutta vaikeuttavan Rafaa vastaan, jonka pelikunto on tosin kuuden viikon pelaamattomuuden takia täysi mysteeri. Toki pelannee itseään sisään kisaan matkan varrella totuttuun tapaan. Käsittääkseni jonkinlaisen levon hän on tauollaan ottanut, joten tavallaan kausi alkaa hänelle uudestaan ja vire voi olla vielä hakusessa. Siinä yksi syy miksi en myöskään usko hänen voittavan tätä kisaa. Toinen kulkee nimellä Djokovic, joka tosin Dubaissa oli vaisu. Mielestäni tämä ei johtunut ainoastaan kentän nopeudesta ja kiireestä, vaan mies vaikutti jotenkin haluttomalta. Alkaisiko maha sittenkin olemaan pikkuhiljaa täynnä?

  VastaaPoista
 3. Ohi meni kummaltakin finalistit. Pieni yllätyspari Isner-Federer, mutta vain pieni, niin hyvin molemmat ovat pelanneet tänä vuonna. Isner oli uskomattoman hyvä Djokoa vastaan pelin loppuvaiheissa. Uskoisin Fedillä olevan enemmän kärsivällisyyttä kuin Djokolla ja näin vievän finaalin. Myös Fed pystyy sotkemaan alakierteellään enemmän kuin Djoko. Mutta kyllä Isner tulee Fedin kakkossyötöistä lämäämään useamman pommin läpi. Syöttöjen pito on molemmille a ja o.

  VastaaPoista
 4. Joo, Isner pelasi hienosti. Semifinaaliin saakka. Sitten vähän eväät loppui. Syöttäminen ei saavuttanut Fedeä vastaan tärkeillä hetkillä kliimaksiaan, joten turpaan tuli. Fede oli viikon paras ja jatkaa hyviä otteita. Nämä kovien kenttien paras kolmesta -ottelut ovat hänelle edelleen todella vahvoja. Vakuuttavia otteita viimeiset kolme kierrosta. Kertakaikkiaan. Tuleppas Hermanni mukaan tuohon ATP tour challengeemme Miamista eteenpäin! Meillä oli hyvä ja tasainen kisa tässä turnauksessa.

  VastaaPoista