22/03/2012

Ennakko: Miami 2012

Indian Wellsin jälkeen pelit jatkuvat tällä ja ensi viikolla Miamissa. Asetelmat ovat kutakuinkin samat, mutta pari ennakkohuomiota kuitenkin.

Federerin voitto Indian Wellsissä melko lailla näytöstyyliin nostaa hänet tämänkin turnauksen ehdottomien suosikkien joukkoon. Tällä kertaa hänen apunaan on myös hieman kevyempi kaavio, jos se nyt ikinä voi kevyt ollakaan. Tien pitäisi olla kuitenkin selvä aina semifinaaliin saakka, jossa hän vastaan tullee Djokovic, ensimmäistä kertaa sitten US Openin semifinaalin. Toki matkalla tuohon herkulliseen semiin hän kohdannee tavallaan ihan vaarallisiakin vastustajia (Roddick, Monfils, Fish), mutta ei ketään sellaista, jota hän ei söisi aamupalakseen. Mitä ikinä tuo tarkoittaakin. Semifinaali Djokovocia vastaan olisi toteutuessaan tämän turnauksen todellinen herkkupala ja loppuvuodelle suuntaa antava ottelu. Jäämmekin odottamaan sitä vesi kielellä. Ehdottomasti myös blogiennakon ja ehkä myös liveseurannan paikka.

Djokovic joutui viime viikolla Isnerin paukutuksen uhriksi, eikä voinut tilanteelle oikein mitään. Ei tosin esittänyt mitään maagistakaan, joten siinä mielessä mies on vähän kysymysmerkki edelleen. Joko tähtäin on jo niin selkeästi Ranskassa ja ura-Grand Slamin täydentämisessä, että hän ottaa näitä turnauksia nyt vähän puolivaloilla tai sitten pakki alkaa vaan olemaan täynnä. Mene ja tiedä. Kohdannee kuitenkin nousuaan tekevän Del Potron puolivälierissä, joten se antanee suuntaa tämän turnauksen motivaatiolle. Edelleen mielestäni ennakkosuosikki turnausvoittajaksi. Jos ei nyt voita, on syytä huolestua. Niin minun kuin Djokovicinkin.

Nadalin pelillisistä ongelmista kirjoitinkin jo laajemman tarinan ja nyt uhkana on nimenomaan näitä pommittajia. Herrat tyyliin Tsonga tai Isner ja mahdollisesti vielä myös Raonic, täytyy kaataa jotta finaalipaikka aukeaa. Raonic saattaa olla näistä jopa ikävin, sillä hän vei viime viikolla itse Federerin kolmeen erään ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessaan. Toki Raonicin on todennäköisesti hoideltava myös muuan Andy Murray, josta en kirjoita enää sanaakaan ennen kuin mies todistaa minulle jotain uutta.

Kisan yllättäjiä voi olla monta. Nalbandian yltänee puolivälieriin hyvällä pelillä, joka kuitenkin sulaa pään ohella tosipaikassa, kuten kävi Nadalia vastaan Indian Wellsissä. Raonic on erittäin potentiaalinen tulittaja, joka saattaa tehdä viime viikon Isnerit jo nyt. Isnerillä on nyt hyvä draivi päällä, mutta jaksaako iso mies toista yhtä hurjaa viikkoa kuin mitä viime viikko oli? Fish voi yllättää jollain lailla myös, sillä kyseessä on lähes hänen kotikisansa, joten paljon kavereita ja perhettä paikalla.

Näillä kuitenkin mennään ja tuttuun tapaan: näin käy (vaikkei käykään):

Puolivälierät:
Djokovic vs. Del Potro
Federer vs. Fish
Nalbandian vs. Raonic
Nadal vs. Isner

Välierät:
Djokovic vs. Federer
Nadal vs. Raonic

Finaali:
Djokovic-Nadal

Voittaja: Djokovic