12/08/2013

Ennakko: Cincinnati 2013

Lähtökohdat tähän ennakkoon voisivat olla paremmatkin, sillä Montrealin ennusteet menivät täysin puskaan.

Rafael Nadal jaksaa siis yllättää edelleen. Ranskan avointen finaalin jälkeen kirjoitin hänen kohdallaan jopa lopun alusta, jos pelitavassa ei tapahdu muutosta aggressiivisempaan suuntaan. Lisäksi olin viikko sitten twitterin puolella jättämässä häntä kylmästi pois US Openin ennakkosuosikeista, kun kaikkien silmissä kiilui Juan Martin del Potro kestosuosikkien Andy Murray'n ja Novak Djokovicin ohella.

Mitä tekee Nadal? Jättää polviteipit tarpeettomina (!) pois, pelaa aggressiivisinta tennistään vuosikausiin ja vie lopulta kannun lähes näytöstyyliin. Siinä paras vastaus kaiken maailman blogisteille.

Jos Nadal todella on tervehtynyt polvivaivoistaan, tulee loppukaudesta vähintäänkin mielenkiintoinen. Varsinkin kun pelissä oli nyt hyvää ja aktiivista hyökkäämistä lähes paikasta kuin paikasta. En muista milloin viimeksi Djokovic olisi näissä otteluissa näyttänyt koosteiden perusteella passiivisemmalta kuin Nadal. Jos tämä vire kestää, Nadal on hyvässä vauhdissa US Openin, mutta myös vuoden lopun ykkösrankingin suhteen, joka sekin on Australian poissaolosta huolimatta jopa mahdollista.

Mutta sitten Cincinnatiin. Asetelmat eivät tietenkään ole viikossa hurjasti muuttuneet, mutta esimerkiksi Roger Federerin paluu aiheuttaa aina ylimääräistä säpinää. Uusi maila ja vanha kroppa saavat tulikasteensa nyt syksyn kovilla kentillä. En edelleenkään täysin ymmärrä tätä mailavaihdon ajankohtaa, kun käsillä on hänen kannaltaan vuoden tärkein jakso. Omien sanojensa mukaisesti isompi kehä tuo lyönteihin enemmän voimaa, mutta hukkaa hieman kontrollia. Ehkä Roger todella tarvitsee enemmän paukkuja. Yeah, rrrright. Ehkä jalkoihin, mutta ei lyönteihinsä.

Myös del Potroa Montrealissa vaivanneen selkävamman vakavuus ja vaikutus peliin selviää tällä viikolla. Olisi todella sääli, jos miehen pala palalta rakentunut ja varmentunut peli menisi uuden loukkaantumisen myötä jälleen hukkaan. Jos mies on terve, uskon hänen loistavan pelinsä vievän nyt pitkälle.

Toivotaan, että kaikki olisivat kunnossa viimeistään US Openissa, mutta ei tietenkään haittaa, jos jo Cincinnatissä nähtäisiin vain terveitä miehiä.

US Openiin on aikaa kaksi viikkoa ja aika monelle kärkinimelle tämä turnaus on viimeinen testipaikka ennen Openia. Odotankin kärkinimiltä paljon ja veikkaan, että Montrealin kaltaisia yllätyksiä ei nyt nähdä. Isojen poikien pelit odottavat.

Tällä kertaa arvoin seuraavasti:

Puolivälierät:
Djokovic vs. Isner
del Potro vs. Janowicz
Nadal vs. Federer
Murray vs. Berdych

Välierät:
Djokovic vs. del Potro
Murray vs. Nadal

Finaali:
del Potro vs. Nadal

Voittaja:
Nadal

PS. Joku, en muista kuka, heitti huiman tilaston twitterissä: viimeisestä 30 Masters-sarjan turnauksesta 28 kertaa voittaja on löytynyt nelikosta Nadal-Djokovic-Federer-Murray. Niin tälläkin kertaa.