04/07/2014

Voittajabarometri Wimbledon 2014, osa 5

Nadal out. Murray out. Kaksi neljän suurimman suosikin joukosta siis poissa. Tässä viimeinen voittajabarometri ennen semifinaaleja.

1) Novak Djokovic ****½
Vaikka oli ajoittain Marin Ciliciä vastaan kaukana parhaastaan, on hänen voittamisensa jälleen hirmuisen vaikeaa. Taso heittelee, mutta kun paikka sitä vaatii, osaa Djokovic olla todella hankala voitettava.

2) Roger Federer ****½
On kieltämättä hurjassa vireessä ja muiden kannalta tilanteen tekee entistä tukalammaksi se, että tämä tiedostaa paikkansa tulleen. Tämän parempaa mahdollisuutta ottaa se 18. Grand Slam ei taida enää olla tulla.

3) Grigor Dimitrov ****+
Varsin kypsä esitys Andy Murraytä vastaan monella tavalla. Osaa hyökätä, osaa puolustaa, syöttää hyvin ja niin edelleen. Jossain vaiheessa se iso breikki on tehtävä ja sen aika lienee nyt. En usko, että Dimitrov on vielä tyytyväinen, vaan nälkä nousta isojen poikien joukkoon on suuri. Tämän parempaa mahdollisuutta tehdä todellinen läpimurto ei vielä ole ollut.

4) Milos Raonic ****
Syöttö kulkee ja peli on nyt riittävän aggressiivista ja aloitteellista. Ei sorru enää viime vuosien tapaiseen passiivisuuteen, vaan hakee aktiivisesti otetta. Lopputurnausta ajatellen paljon riippuu kuitenkin edelleen syöttämisen tasosta. Ehkä jopa liian paljon?