05/10/2014

Ennakko: Shanghai Masters 2014

Vielä muutama Masters ennen kuin tennisvuosi 2014 laitetaan pakettiin. Tässä pikakatsaus Shanghain kaavioon.

Jotenkin tämä US Openin jälkeinen loppukausi tuntuu vuosi vuodelta tylsemmältä, sillä todellista kiihoketta ei oikein enää ole. Ok, loppuvuoden ykkösranking ja joo, Lontoon finaaliturnaus, mutta vähän tässä on nyt pelailun makua. Laittaisinkin kaudelle mielelläni lopun US Openin jälkeen ja näkisin hyvin levänneitä ja tervehtyneitä pelureita sitten taas tammikuussa. Mutta minkäs teet, raha puhuu, joten pulinat pois. Ehkä tässä itsekin vielä syttyy, sillä potentiaalisia herkkupaloja olisi taas tulevalla viikolla kovasti tuloillaan.

Novak Djokovicin näytösluontoinen esiintyminen Pekingin kisassa ei juuri jättänyt epäselvyyttä tämän viikon nälkäisimmästä kaverista. Kun toisaalla (Japanissa) voittaja oli kotimaan Kei Nishikori, niin luulen, että viikon motivoituneimmat pelurit veivät nämä kannut. 

Shanghaissa lienee odotettavissa suurin piirtein samaa menoa. Djokovic halunnee varmistella vuoden lopun ykkösrankingiään ja pelaa jälleen itsensä pitkälle, kenties jopa voittoon saakka. Viime vuoden tapaan loppuvuosi voikin olla hänen näytöstään.

Nishikori jatkanee hyviä otteitaan Aasian osuudella, joten välieräkohtaaminen Djokovicin kanssa US Openin tyyliin on lähellä Shanghaissakin. Roger Federer voi toki olla eri mieltä.

Rafael Nadalin paluu Pekingissä ei kaikilta osin vakuuttanut. Martin Klizanin voitto Nadalista oli miehen työ, vaikka Klizan olikin ottelun selvästi parempi pelaaja. Tästä olikin ohimennen puhetta jo edellisessä postauksessani., joten ei mennä siihen nyt. Vaikeaa näiden isojen poikien lyöminen on silloinkin, kun heidän pelinsä ei oikein käy. Voi olla, että Nadal tulee terävämpänä Shanghaissa takaisin, mutta yhtä hyvin voi olla, että sama, vireen ja tunteen hakeminen, jatkuu edelleen.

Marin Cilicin tämän viikkoinen tappio Andy Murraylle oli jokseenkin kuvaava esimerkki edellä mainitusta motivaatiosta ja sen vaikutuksesta peliin. Cilic ei saanut itsestään parastaan millään irti, kun taas Murray oli valmis juoksemaan vaikka kuuhun, jotta Lontoon finaalireissu olisi askeleen lähempänä. Molempien seuraavia edesottamuksia on jännittävä seurata Pekingissä. Tuskin näistä vesistä vielä ihan turnausvoittoon noustaan.

Kristallipallon kertomaa:

Puolivälierät:
Djokovic vs. Murray
Federer vs. Nishikori
Wawrinka vs. Cilic
Nadal vs. Raonic

Välierät:
Djokovic vs. Nishikori
Wawrinka vs. Raonic

Finaali:
Djokovic vs. Raonic

Voittaja:
Djokovic.