07/12/2014

Joulukalenteri #7: Novak Djokovicin Grand Slamit

Viime vuoden joulukalenterissa aihe oli täsmälleen samalla otsikolla, mutta Grand Slamejä siinä vaiheessa oli kuusi, kun niitä nyt on siis seitsemän.

Kristallipallostani veikkailin Djokoviciä vuosi sitten tusinan Slamin mieheksi, mutta taitaa olla tarkistuksen paikka. Vai onko?

Miehen peli on parhaimmillaan niin murhaavaa edelleen, että realistisesti ajatellen mahdollisuudet on olemassa vaikka mihin.

Peliin on kuin kuitenkin pesiytynyt pientä heilahtelua ja aavistus passiivisuutta, josta miehen on ajoittain vaikea päästä eroon. Muun muassa syksyn Federer-tappiossa Aasiassa sveitsiläinen suorastaan raiskasi Djokovicin passiivisen pelin aikana.

Lisäksi tämän vuoden "yllätysvoittajat" Stanislas Wawrinka sekä Marin Cilic pelasivat Grand Slameissään sellaista flow-tennistä, johon Djokovicinkin on vaikea vastata. Jatkossa voittoja saattaakin olla jakamassa enenevissä määrin hurjassa pommitusmoodissa olevia pelureita, eikä vain entinen big four.

Siitä huolimatta uskon, että Djokovicillä olisi motivoituneena ja nälkäisenä liiveissään vielä yksi supervuosi (2-3 voittoa), sekä muutama yhden voiton vuosi, joten pysyn kimpoilematta kannassani ja ennustan edelleen 12 suurvoittoa serbille. Mutta jatkuvaa nälkää se kyllä vaatii.

3 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä? Jakaa nyt parhaille jonkinlaisia bomus-pisteitä siitä, että ovat keränneet päättymässä olevan vuoden aikana pelaamalla eniten pisteitä. Eihän siinä voi olla mitään järkeä.

  Niiden, esim. kahdeksan keskinäinen järjestys ei muuttuisi siitä mihinkään. Ero seuraaviin vain kasvaisi. Asema kärkisijoitettuina seuraavana vuonna vain lujittuisi tuommoisella keinotekoisella kikalla. Haluaako blogisti lisää sementtiä tennikseen?

  Ehkä yksi mahdollisuus kehittää vuoden lopun turnausta olisi valita siihen kuuden parhaan jälkeen pari willikorttilaista: esim. vuoden parhaat nousijat varsinaisella ATP-tasolla kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogistin vauhdissa ei oikein pysy. Ylläolevan piti tulla kommentiksi kahdeksaiseen.

   Poista
 2. Eipä mitään! ;) Kiitos komment(e)ista! Vastailinkin jo tuonne relevantimpaan postaukseen. Ja juu, vauhti pysyy kovana jouluun saakka! Sitten pieni huili ;)

  VastaaPoista