10/12/2014

Joulukalenteri #10: TOP10 2015

Viime vuoden tapaan luukusta kymmenen pullahtaa esiin ennuste ensi vuoden top-kympistä!

Top-10 (31.12.2015):
  1. Novak Djokovic
  2. Rafael Nadal
  3. Stanislas Wawrinka
  4. Roger Federer
  5. Kei Nishikori
  6. Grigor Dimitrov
  7. Andy Murray
  8. Marin Cilic
  9. Milos Raonic
  10. Juan Martin del Potro
Uskon siis Djokovicin olevan vahvin myös ensi vuonna.

Nadalin paluut ovat olleet normaalisti melko lailla vahvoja, joten Ranskan menestys ja vahva massakausi petaa väkisin paikkaa ainakin top3:een.

Sitten tuleekin jo iso joukko potentiaalisia kavereita, jotka onnistuessaan kamppailevat jopa kärkipaikoista, jos edellä mainittu kaksikko kärsii loukkaantumisista. Wawrinka voisi olla onnistuessaan erittäin potentiaalinen, miksei jopa 2-3 Grand Slamin voittajaksi, mutta tasaisuutta täytyisi löytyä ensi vuonna lisää. Tänä vuonna Australian voiton käsittely ja pieni hurmoksen hiipuminen toi hurjaa epätasaisuutta kesästä lähtien.

Federer pelasi tänä vuonna jälleen hyvällä tasolla, mutta grandslamittömyys ei nosta piikkipaikoille myöskään ensi vuonna, joka voi olla ikämiehelle jälleen vaikeampi vuosi. Jossain vaiheessa ensi vuotta tämä pitkä vuosi näkynee fysiikassa, mutta toisaalta yhtä hyvin pelissä voi näkyä myös Davis Cupin voitto ja sen tuoma rentous sekä paineettomuus.

Uusi aalto Nishikori, Dimitrov ja Raonic jatkavat johdonmukaista nousuaan kohti kärkeä, mutta jännittävä nähdä onko heistä sittenkään vielä ison kisan voittajiksi. Isompia uhkia he lienevät joka tapauksessa kenelle tahansa.

Juan Martin del Potro paluineen kuuluu niin ikään mielenkiintoisimpiin seurattaviin ensi vuonna. Pääseekö mies enää parhaalle tasolleen vai ovatko muut pommittajat Cilicin johdolla ohittaneet jo Delpon? Uskon ja oikeastaan toivon, että nykypommittajien kantaisä väläyttäisi vielä jossain vaiheessa sitä ihanaa sadan mailin kämmentään isosti ja urakalla.

Andy Murraylle povaan pysyvämpää roolia ehdottoman kärjen takana. Peli on jälleen lähes tulkoon pelkkää juoksemista ja muutenkin niin last seasonia, joten paljon on Amelie Mauresmolla ja uudella tiimillä tehtävää, jos skotti voitoista tai listan kärkipaikoista vielä unelmoi. Ensi vuonna paras saavutus lieneekin naimisiin pääseminen.

Tunkua tähän porukkaan riittää, mutta olen heittämässä kärkinimihyvästit ja hyvät yöt muun muassa Jo-Wilfried Tsongalle, David Ferrerille ja Tomas Berdychille. Ei oikein tullut valmista, ei.