09/12/2014

Joulukalenteri #9: Masters 1000-turnaukset

Tennisvuoden aikana neljän Grand Slam -turnauksen lisäksi pelataan yhdeksän suurempaa turnausta, eli Masters 1000 -turnaukset:

Indian Wells
Miami
Monte Carlo
Madrid
Rooma
Montreal/Toronto
Cincinnati
Shanghai
Pariisi

Kun tennistä pelataan ammattilaistasolla viikosta toiseen aina jossain, niin Grand Slamien jälkeen oma huomioni kiinnittyy lähinnä juuri Masterseihin, joista blogikin saa säännöllistä syötettä ennakoiden muodossa. Ja kyllä, myös ensi kaudella.

Mielenkiintoisiksi nämä kisat tekee se, että näihin osallistuminen on kaikille kärkinimille muutamaa poikkeussääntöä lukuun ottamatta pakollista. Pisteet lasketaan rankingiin mukaan kävi pelaajalle turnauksessa miten tahansa tai oli hän mukana tai ei. Kun kaikki tai ainakin suuri osa parhaista on mukana, on touhussa aivan erilainen fiilis kuin pienimmissä kisoissa, joissa mukana yleensä vain muutamia topkymppiläisiä per turnaus.

Toivotaankin, että ensi kaudella näkisimme myös näitä kisoja siten, että loukkaantumiset eivät "vesittäisi" niitä liikaa, vaan että kaikki olisivat mahdollisimman monessa kisassa mukana. Tämä silläkin uhalla, että Masters-turnausten voitto on jatkossakin harvojen herkkua.