04/05/2015

Ennakko: Madrid Masters 2015

Kun kissa on poissa, hiiret hyppivät pöydällä. Madridin ennakko!

Todellakin, Novak Djokovicin poissaolo Madridista antaa vihdoin (!) muillekin mahdollisuuden tämän vuoden Masterseissa. Loistavasta syksystä ja alkukaudesta johtuen Djokovicillä on viime kauden tapaan varaa jättää tämä Masters pelaamatta ja keskittyä kauden päätavoitteeseen Roland Garrosiin, joka kieltämättä lähestyy kovaa vauhtia.

Djokovicin poisjäännistä huolimatta on Madridissa silti luvassa hurjaa taistelua, sillä moni pelaaja hakee joko parasta virettään massalla ja/tai parempia lähtökohtia Ranskaan.

Eniten ehkä viime vuoden voittaja Rafael Nadal. Peli ei ole tällä kaudella vieläkään, itseluottamuksen rakoillessa, säväyttänyt. Lisäksi Nadalin täytyisi puolustaa voittajan pistepottia melko menestyksekkäästi, jotta sijoitus Ranskassa ei olisi kärkinelikon ulkopuolella. Se olisi jo hurja ja varsin poikkeuksellinen lähtökohta jopa Nadalin Garrosille. Kaavion osalta Nadalin reitti näyttäisi selkeältä jopa finaaliin saakka, mutta pelintason heilahtelu tekee ennustamisesta todella vaikeaa espanjalaisen kohdalla ja tappio voi vaania oikeastaan minkä kulman takana tahansa.

Samalla puolen kaaviota ovat muun muassa Roger Federer ja Stan Wawrinka. Federer voitti juuri Istanbulin turnauksen ja tulee Madridiin varmasti hyvällä fiiliksellä, mutta ehkä aavistuksen väsyneenä ja kylläisenä tietäen, että peli alkaa olla kuosissa. Madridin nopeat olosuhteet sopivat kuitenkin miehen ultrahyökkäykselle täydellisesti, joten mahdollisuudet hyvään viikkoon ovat olemassa. Hienoa olisikin nähdä klassinen Nadal vs. Federer -semifinaali, sillä se antaisi varmasti hurjasti suuntaa molemmille Garrosia ajatellen, vaikkakin olosuhteet ovat tosiaan nopeammat. Nadalille voitto voisi tuoda juuri sitä boostia, mitä mies eniten nyt kaipaisi ja Federer saisi varmasti lisäuskoa Ranskaa ajatellen, joka isossa kuvassa on varmasti se Grand Slam, johon mies itse tai kukaan meistä vähiten uskoo.

Wawrinkan kausi tuntuu sen sijaan olevan vähintäänkin yhtä solmussa ja sotkuinen kuin hänen avioeronsa. Valitettavaa, että ero on ilmeinen ja kaikkea muuta kuin siisti. Ei mennä siihen kuitenkaan tämän enempää, vaan toivotaan, että Stan saa pelinsä ja asiansa kuntoon pian. Ikävähän tässä miehen parasta peliä vähän jo on.

Kaavion alapuolelta löytyy kuitenkin kisan suurin suosikki. Viime kauden turnauksessa lähes voittoon saakka yltänyt, mutta loukkaantumisen takia kakkoseksi jäänyt Kei Nishikori on mielestäni suurin suosikki tämän vuoden voittajaksi. Mitä enemmän sitä pohtii, sen selvemmältä se tuntuu. Nopeat massaolosuhteet sopivat täydellisesti Nishikorin tulitukselle ja hyvälle liikkeelle. Mies voitti jo Barcelonassa viikko sitten ja tulee tuoreena väliviikon jälkeen Madridiin. Peli on Djokovicin pelin tavoin valmista jo nyt ja on periaatteessa vain ajan kysymys milloin hän ensimmäisen Masters-tason turnausvoiton ottaa.

Sanoisinkin, että aika on tullut.

Näillä mennään:

Puolivälierät:
Federer vs. Berdych
Nadal vs. Dimitrov
Nishikori vs. Ferrer
Raonic vs. Monfils

Välierät:
Berdych vs. Nadal
Nishikori vs. Raonic

Finaali:
Nadal vs. Nishikori

Voittaja:
Nishikori.