11/05/2015

Ennakko: Rooma Masters 2015

Pakko palata hetkeksi vielä Madridiin.

Kun Andy Murray voittaa Rafael Nadalin massalla Masters-turnauksen finaalissa, ollaan jo perimmäisten kysymysten äärellä. Onko todella niin, että Nadalin syöksykierre myös massalla on alkanut? Melkein voisi sanoa 'kyllä', mutta periaatteessa voisi sanoa myös 'ei', sillä hyviä, ellei peräti loistokkaitakin, otteita on jo nähty. Matka on pitkä ja eteenpäin on menty ja onhan paikka Masters-finaalissa tietysti loistava suoritus Nadalin viime aikojen mittapuulla, vaikka nyt massalla pelattiinkin.

Mutta.

Madridin finaalissa nähtiin sellainen sukellus, osin toki Andyn hyvien ja ennen kaikkea varmojen otteidenkin takia, ettei se espanjalaisen psyykkeelle ainakaan hyvää tehnyt, sillä aika Ranskaa ajatellen on käymässä vähiin. Madridin finaali oli ehdottomasti päivä unohdettavaksi Nadalin kulmasta tarkastellen.

Ennen Garrosia jäljellä on kuitenkin vielä siis Rooma.

Kaikki varmaan tietävätkin kuka on jälleen messissä ja automaattisesti ennakkosuosikki. Novak Djokovic tulee mitä todennäköisimmin hakemaan tuoreena ja rentona viimeistä viilaustaan ja lyö todennäköisesti monet pelkillä puolivaloilla siitäkin huolimatta, että kaavion samalla puolen ovat nyt kaikki tämän massakauden kuumimmat nimet, etunenässä siis Kei Nishikori ja Murray. Toki tätä kirjoittaessa on vielä epävarmaa hyppääkö Murray kehiin vai ei, mutta mahdollinen Nishikori-ottelu kertoo joka tapauksessa paljon siitä, paljonko keulaa lähimpiin uhkaajiin on nyt, reilu viikko ennen h-hetkeä.

Murrayn otteet tuoreena aviomiehenä ovat sinällään olleet vakuuttavia, sillä tappiosarake näyttää ukkomiehenä pyöreää nollaa. Peli ei massallakaan ole silti juuri häikäissyt, mutta fiksua ja tehokasta se kyllä on. Mies tylsyttää monen otteet pelaamalla näiden parhaat aseet pois pitämällä palloa keskikaistalla djokovicmaisesti erittäin painavana. Siihen on massallakin erittäin vaikea iskeä esimerkiksi jyrkkiä kulmia tai läpilyöntejä hakien ja tähän kaatui niin Nadal kuin Nishikorikin.

Hienoa olisi, jos Andy pelaisi ja olisi voimissaan, mutta hieman laskisin nyt väliviikon varaan.

Nishikorin kone hyytyi Madridissa Murrayn käsittelyssä, joka laski omia odotuksiani miehen suhteen tätä massakautta ajatellen. Olin pitänyt häntä suurimpana uhkana Djokovicille Ranskassa, mutta olisiko sittenkin niin, että suuret ovat vielä liian suuria? Rooma kuitenkin heittämällä puolivälieriin, jossa siis mahdollinen herkku Djokoviciä vastaan. Suuren suuri suunnannäyttäjäottelu, jos tuo matsi nähdään.

Kaavion alapuolella mielenkiinto kohdistuu jälleen muutamaan nimeen, jotka ovat siis Nadal, Wawrinka ja Federer. Kaikilla riittää todistettavaa ja nyt ennen kaikkea itselleen. Jollekin heistä olisi nyt tarjolla "helppo" finaalipaikka, kun suurimmat suosikit löytyvät toiselta puolen kaaviota, mutta vaikea ennustettavahan tuo on. Nadalin vire heilahtelee rajusti, Wawrinkan vire on kaukana parhaastaan, mutta toisaalta isku voi tulla milloin tahansa ja Federer hakee niin ikään vielä.

Näillä mennään!

Puolivälierät:
Djokovic vs. Nishikori
Murray vs. Ferrer
Wawrinka vs. Nadal
Federer vs. Berdych

Välierät:
Djokovic vs. Ferrer
Nadal vs. Berdych

Finaali:
Djokovic vs. Nadal

Voittaja:
Djokovic.

PS. Viikon aikana saamme toivottavasti inside-raporttia, kun monivuotinen pelikaverini Kim Ö. juhlii pyöreitä ja raportoi ainakin omia Federer-väritteisiä fiiliksiään paikan päältä turnauksesta.