02/07/2016

Hajaheittoja: Wimbledon 2016, osa I

Turnauksen hienoin tarina tähän mennessä on ehdottomasti ollut brittiläisellä Marcus Willisillä. Aavistuksen kroppansa atleettisuudesta tinkinyt tenniskoutsi, joka tyttöystävän patistamana ja tukemana päätti vielä kerran kokeilla tosipelejä ja luopui hetkeksi Amerikan koutsihaaveistaan. Lopputuloksena karsinnoista pääsarjaan, voitto ekalla kierroksella Berankisista ja seuraavaksi bonuksena pääkentälle Federeriä vastaan. Tunne, palo, rakkaus lajiin, kotiyleisö, kokemus! Hienompaa tarinaa saa hakea!

*****

Toinen hieno tarina on luonnollisesti kaikkien odottama Juan Martin del Potron vahva paluu Wimbledoniin. Vähän tätä jo ennakossani ounastelin, sillä Stan Wawrinka ei ole Wimbledonissa vakuuttanut oikeastaan koskaan sen isommin. Iso voitto Delpolle ja nelossijoitetun paikka kaaviossa vie pitkälle. Iso, iso voitto kaikkien vaikeuksien jälkeen.

*****

"How do you sleep?", kyseli jo John Lennon aikoinaan soololevyllään Paul McCartneyltä. Samaa voisi kysyä Novak Djokoviciltä ja Sam Querrayltä. Kun peli keskeytyy ja jää yötauolle kahden erän jälkeen, haastajan ollessa 2-0-eräjohdossa, voi olla, ettei uni ihan ensimmäisenä tartu. Ei kummallekaan. Kerrassaan herkullinen asetelma siis tähän päivään. Kolme voittoerää ei ole mahdoton Djokovicille, mutta tarkkana joutuu nyt olemaan. Tuoksuuko täällä muuten Federerin finaalipaikka?

*****

Välisunnuntai on huomenna historiansa kolmatta kertaa pelipäivä. Sateet ovat jätättäneet aikatauluja ja sunnuntaina on aika ottaa niitä kiinni. Kanavat siis tulille lepopäivänäkin!

*****

Blogisti lomailee tästä eteenpäin reilun viikon Espanjassa, joten turnauksen seuraaminen loman ehdoilla. Palataan asiaan!