09/10/2017

Ennakko: Shanghai Masters 2017

No niin, palataanpa taas tennisarkeen täälläkin ja tykitetään ilmoille Masters-ennakko! Vuorossa Shanghai.

Jotenkin tutunoloinen virsi on luvassa tälläkin kertaa, vaikka tätä kuinka yrittäisi toisin peilata. Totuus on kuitenkin se, että tänä vuonna vain Alexander Zverev ja Grigor Dimitrov ovat estäneet Rafael Nadalin ja Roger Federerin täydellisen dominoinnin näissä suuremmissa kisoissa. Muuten pöydän ovat, myös Grand Slamit huomioiden, putsanneet Nadal ja Federer.

Ja hyvältä näyttää nytkin. Nadal tulee Shanghainhin Pekingin mestarina ja Federer hyvin levänneenä lomiltapalaajana. Toki tässä piilee omat vaaransakin.

Pekingin hyvällä pelillä ja puhtaalla lyömisellään valloittanut Nadal vakuutti hieman tahmean avauskierroksensa jälkeen ja on nyt suurin ennakkosuosikki, vaikka alustana kova kenttä onkin. Hän on pystynyt kanavoimaan US Openin myötä tulleen itseluottamuksensa juuri oikein, eikä mies juurikaan ota taka-askelia. Peli on aggressiivisuudessaan aktiivista ja lyönnit paukkuvat molemmilta puolin todella puhtaasti. On vaikea tietysti sanoa, onko tämä parasta kovien kenttien Nadalia, mutta lähellä sitä joka tapauksessa ollaan. Pommitukseen mies vastaa vähintään samalla mitalla, joten puolustusasemiin espanjalaista on nyt erittäin vaikea saada ja me kaikki tiedämme miten siinä käy, jos Nadal pääsee peliä viemään. Väsymisen merkkejäkään ei Nadalin pelissä ole vielä näkynyt, joten kalenteri vaikuttaisi olevan optimaalisesti rakennettu. 

Federer voi puolestaan olla hieman ruosteisempi, sillä US Openin otteluista on jo aikaa, eikä tuon turnauksen fiilikset saati tuntemukset olleet varmasti sveitsiläisen mieleen. Lohtua toi kuitenkin parin viikon takainen Laver Cup. Turnaus oli selvästi tärkeä ja merkityksellinen Federerillekin, joka lopulta ratkaisikin voiton Euroopan joukkueelle. 

Pieni kysymysmerkki Roger kuitenkin on: ikää on, kausi on jo pitkällä, pelejä on kertynyt hurjasti, ykkösranking on karkaamassa ja ensi kauteen tulisi päästä hyvin palautuneena, aivan kuten tähänkin kauteen. Kaavio ei ole myöskään helpoimmasta päästä ja kauden lopun hallikisat ovat se otollisin paikka iskeä vielä kerran tällä kaudella, joten vähän välikisan makua voi sveitsiläisen kohdalla tässä olla.

Jälleen olisi siis uusille nimille paljon tarjolla, mutta Nadalin vire juuri nyt vaikuttaa sen verran vahvalta, että isommat haastot jäävät muiden osalta hallikauteen.

Näillä mennään:

Puolivälierät:
Nadal vs. Dimitrov
Cilic vs. Anderson
Thiem vs. Zverev
Federer vs. Goffin

Välierät:
Nadal vs. Anderson
Zverev vs. Federer

Finaali:
Nadal vs. Zverev

Voittaja:
Nadal.