14/04/2019

Ennakko: Monte Carlo Masters 2019

Massakauden Mastersit alkavat vihdoin ja ensimmäisenä perinteiseen tyyliin Monte Carlo! Tässä ennakko!

Tämän vuoden massakausi on jälleen erityisen herkullinen monine avoimine kysymyksineen, joista suurimmat lienee seuraavat:
  • Onko Rafael Nadal edelleen massakuningas? Onko tämän vuoden Roland Garrosilla oikeasti mahdollisuus saada tusina mestaruutta täyteen?
  • Onko Dominic Thiem vihdoin nousemassa massaprinssistä kuninkaaksi? Indian Wellsin voitto lupaa paljon.
  • Missä massavireessä on toista Novak-Slamiä hakeva Novak Djokovic? Fokus lienee massapelissä kenties vahvemmin kuin koskaan aiemmin. Lue edellinen postaus.
  • Miten Roger Federer pelaa massalle palatessaan? Agendalla siis ainakin Madrid ja Roland Garros.
  • Löytyykö Alexander Zverevin peli vihdoin, kun siirrytään massalle?
  • ... ja paljon, paljon muita!
Ensimmäiset massaliu'ut ja askelmerkit saadaan siis Monte Carlossa, jonka tulokset on syytä pitää hyvin muistissa kun sirkus saapuu lopulta Pariisiin, mutta nyt mennään kaavioon!


Kaavion 1. neljännes
Ykkössijoitettuna Monte Carlossa on luonnollisesti kotikulmillaan pelaava Novak Djokovic, jonka massavirettä on syytä tarkkailla tarkalla silmällä. Kuten eilisessä postauksessa totesin, nyt ei ole varaa passiivisuuteen, eikä isojen marginaalien prosenttitennikseen, vaan on annettava palaa. Vain niin voi kaataa massalla esimerkiksi Nadalin, joka lienee kuitenkin edelleen se suurin este Roland Garrosia ajatellen. Nyt Nadal on vastassa mahdollisesti vasta finaalissa, mutta ennen sitä on monen monta vaaran paikkaa. Ensimmäisessä ottelussa esimerkiksi juuri Djokovicin kaatanut Philipp Kohlschreiber, toisessa ottelussa massalla aina vaarallinen Diego Schwartzmann, jonka jälkeen mahdollisesti sitkeä ja vaarallinen Stefanos Tsitsipas, jonka peli istuu loistavasti myös massalle. Semifinaaliin tyrkyllä on toisen neljänneksen Dominic Thiem ja toteutuessaan tämä olisi kyllä huima herkku pääsiäiseen.

Puolivälierä: Djokovic vs. Tsitsipas

Kaavion 2. neljännes:
Tosiaan, Dominic Thiem ja selkeästi siis hänen neljänneksensä. Mitään kovin suurta uhkaa ei tästä osasta löydy, joten Thiemillä on hyvä mahdollisuus hakea rentoa peliään ja teroittaa kynsiään kohti Djokovic-semifinaalia. Toki paineet voivat näkyä ja joku kovavireinen tykittäjä tyyliin puolivälierän Karen Khachanov voisi olla inhottavakin, mutta toisaalta kukaan ei tässä kaavion kohdassa ole yhtä hyvä massapelaaja kuin Thiem, joten melko turvallisesti itävaltalaisen pitäisi ainakin semeihin saakka mennä. Khachanov tai Marton Fucsovics lienevät ne pahimmat uhat ennen semiä, joten hyvältä näyttää.

Puolivälierä: Thiem vs. Khachanov

Kaavion 3. neljännes:
Alexander Zverev on hakenut virettään tämän vuoden puolella, joten hän on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista pelaajista seurattavaksi Monte Carlossa ja massakaudella. Masters-voittoja miehelle on massalta tullut jo kaksi eli nyt alkaisi olla korkea aika pelin löytämiseksi. Kaavio ei ole pahin mahdollinen, mutta selvää on, ettei hänkään tätä nykyperuuttelullaan hoida. Ennen puolivälierää tarjolla lienee isoa breikkaamistaan tekevä kanadalainen Felix Auger-Aliassime, joka varmasti haluaa haastaa Zverevin tämän ensimmäisessä ottelussaan. Isoimman vaaran paikan mahdollisesti passiiviselle Zvereville tarjonnee kuitenkin puolivälierän Kei Nishikori, joka lienee vielä suhteellisen tuore tässä vaiheessa massakautta.

Puolivälierä: Zverev vs. Nishikori

Kaavion 4. neljännes:
Nadal, Nadal ja Nadal. Vai, olisiko sittenkin Monte Carlossa asuva ja turnauksen viiden vuoden takainen mestari Stan Wawrinka jo pikkuhiljaa vireessä ja valmis haastamaan massalla kaikkia, jopa 12. mestaruuttaan hakevan Nadalin? No jaa, tuskin. Kyllä tämä taitaa Nadalin vireen ja polvien kunnon tarkkailuksi mennä.

Puolivälierä: Nadal vs. Wawrinka

Välierät:
Djokovic vs. Thiem
Nadal vs. Nishikori

Finaali:
Nadal vs. Thiem

Voittaja:
Nadal.