19/04/2020

Täydellinen pelaaja

Koronaviruksen riehuessa on myös tennisjuttujen osalta nyt hieman hiljaista. Aiheet ovat vähissä, mutta blogiin pyrin tuomaan kaikesta huolimatta muutamia juttuja per kuukausi ja pari korona-aikakauden juttua on jo tietysti tullutkin, kuten Miamin no-go ja seurapaitapäivän jutut.

Kirjoittamista jatketaan pohtimalla nykypelaajista koottua täydellistä pelaajaa samaan tapaan, kuten Novak Djokovic ja Andy Murray Instagram-livessään eli tässä tulee omat valintani perusteluineen.


Syöttö: Federer
Tarkkuus, kulmat, variaatiot täysin suvereenisti hallussa verrattuna tykkisyöttäjiin, jotka usein "vain lämäilevät" voimalla. Federerin syötön monipuolisuus on mielestäni täysin vertaansa vailla, eikä hän keikkuisi huonommalla syötöllä enää millään mukana.

Palautus: Djokovic
Tämäkin itsestäänselvä valinta. Palautus tulee peliin lähes kaikkialta ja usein vieläpä ilkeästi. Lisäbonusta siitä, että syöttäjän paineet nousevat rajusti tämän pelotteen edessä. Kakkossyötön varaan ei tohdi paljon jättää.

Kämmen: Del Potro
Yksi tiukimmista kisoista, sillä myös Federer ja Nadal vahvoja ehdokkaita. Tulivoima ja sen tuoma pelote kuitenkin puhuu nyt. Pienikin ylimääräinen aika tai aavistuksen liian korkea pomppu ja boom, you are dead! Del Potron kämmentä pelätään ja vältellään ehkä eniten, koska sen ratkaisu- ja tulivoima on lopulta ylivertainen.

Rysty: Wawrinka
Tiukka kisa Djokovicin ja Stanin välillä. Mutta koska Stan uskaltaa pelata rystyllä usein rohkeammin ja lopulta myös monipuolisemmin, niin valinta kallistuu marginaalisesti Staniin. Hänen rystynsä ei ole vain kaunein, vaan myös monipuolisin ja tappavin. Suunnat, kulmat, voima ja kierteet löytyvät kaikki Stanin rystyarsenaalista.

Volley: Federer
Tässäkin hurja kisa, nyt Federerin ja Nadalin välillä. Molemmilla hurja tatsi verkolla ja loistava peliäly/-silmä volleyn sijoittamiseksi. Nadal valmistelee hyökkäyksensä usein paremmin, jolloin helppo ratkaisupaikka volleylle rakentuu kuin itsestään. Federerin "puolihuolimattomat" ja vastustajaa paineistavammat verkollenousut jättävät usein hyvin paljon volleyn varaan ja mikäpä siinä on volleyllä tappaessa, kun taitoa on jälleen kerran uskomaton määrä.

Pää: Nadal
Nadalin mentaalinen puoli on viime vuosina saanut aavistuksen siipeensä, mutta silti älytön verenhaistaja ja taistelija. Jokainen pallo kuin viimeistä päivää pelaten ei paljon armoa vastustajalle anna. Lisäbonus siitä, että oli pitkään käytännössä ainut pelaaja, joka pystyi haastamaan Federeriä. On aina kova juttu kaataa kuningas ja nousta itse valtaistuimelle.

Fysiikka: Djokovic
Vähän kaksipiippuinen valinta, sillä välillä Djokovic tuntuu tekevän kuolemaa ja nuorempana tekikin, mutta onhan mies nykyisin ja pääosin täyttä timanttia. Pystyy kääntämään ottelut tarvittaessa fysiikallaan, sillä näissä teräsmiesotteluissa vahvempaa ei yksinkertaisesti tahdo löytyä. Nadal, Thiem ja jokerikorttina Medvedev kunniamainitut.


Mites teidän listat? Laittakaahan alle kommentteihin tai someen, kiitos!