09/09/2020

Ennakko: Puolivälierät (osa II), US Open 2020

Toiset parit puolivälieriin ennakoidaan nyt.

Daniil Medvedev vs. Andrei Rublev

Venäläiskaksikko on edennyt oman seuraamisen osalta ehkä aavistuksen ikään kuin tutkan alapuolella, joten paljon on jäänyt highlightsien varaan, mikä ei aina ole riittävä aineisto analyysin pohjaksi, mutta nyt se on tehtävä näin. 

Ottelu ei missään nimessä tule olemaan monen skenaarion ottelu, vaan pelin kuva on hyvin selvä. Rublev tulee tässäkin ottelussa tykittämään lähes kaiken täysillä, johon Medvedev vastaa kenties tourin parhaalla kontrauksella, puolustuksella ja vastaiskuilla. 

Hyvin paljon riippuukin siitä, miten hyvin Rublevin lyöntirytmi ja lyöminen ylipäätään pysyy kasassa Medvedevin mankelissa, jossa osa palloista tulee luoteina ja osa löysempinä takaisin. Hänen äärimmäisen puhtaalla osumalla tapahtuva kontraus ja vastapalloon iskeminen on ylipäätään hyvin monelle myrkkyä, sillä kokemus ei eroa paljon seinää vastaan lyömisestä. Mitä kovempaa tulitat, sitä kovempaa tulee takaisin, minkä Rublev toki tietää ja tulee huomaamaan jälleen tänään. 

Lisäksi Medvedevin pallot tulevat usein takaisin äärimmäisen terävinä ja matalina, mihin Rublev joutuu sopeutumaan. Hän on pelaajista todennäköisesti se, joka joutuu enemmän "nostamaan" lyöntiään lisäämällä aavistuksen ylimääräistä kierrettä. Tämä puolestaan hidastaa ja nostaa pallon pomppua vastaavasti Medvedevin päädyssä, joka hallitsee ja lämää nämä lantion ja hartian välistä lyödyt pallot äärettömän murhaavasti hurjalla painolla kaverin päätyyn.

Molemmat tulevat otteluun hyvin tuoreina, joten tässä tullaan näkemään varsin tuoreiden miehien kamppailu, mikä lupaa melko korkeaa odotusarvoa ottelulle. Varsinkin jos, Rublevin peli ja pää kestää Medvedevin seinämäisen kärsivällisyyden.

Medvedev on ollut melkoisessa vireessä ja on ehdottomasti edelleen turnauksen suurin voittajasuosikkini, joten senkin varjolla hän jatkaa semifinaaliin erin 3-0.

Dominic Thiem vs. Alex De Minaur

Myös päivän tai oikeastaan yön toisen kvartsin pelillinen asetelma on melko ilmeinen. Dominic Thiem tulee kentälle oman voimakkaan lyöntimyllynsä kanssa ja Alex De Minaurin tehtäväksi jää hurja puolustaminen sekä vastaiskut. 

On oikeastaan hyvin vaikea nähdä, miten De Minaur voisi Thiemiä vahingoittaa. Peruslyöntipallossa hän tulee ilman suuren suuria riskejä jäämään Thiemin voimakkaampien lyöntien alle. Sieltä on vaikea päästä dominoimaan. Syöttäminen ja palautuspeli jäävät niin ikään Thiemin tasosta. Kun myös itävaltalaisen fysiikka ja puolustus ovat kovalla tasolla, niin De Minaur saa tosissaan pohtia millä ihmeellä Thiem kaatuisi. 

Yksi sellainen voisi olla ultra-aggressiivinen hyökkäyspeli ja pyrkiä ottamaan Thiemiltä kaikki aika pois pysyttelemällä tiukasti takarajan päällä ja paikan tullen verkolle rynnien. Pelin pitäminen rytmittömänä lienee ainoa mahdollisuus kiusata Thiemiä isommin.

On aina ongelmallista kun millään osa-alueella ei aivan pärjää vastustajalle. Ero voi olla vain hiuksenhieno ja silti tuloksena on ruma tappio. Valitettavasti tässä on nyt hyvin iso vaara tähän. 

Thiem 3-0.

Eurosport näyttää ottelut suorana kanavillaan ja palveluissaan. Vasurilla-blogi ja Eurosport ovat yhteistyössä kaudella 2020.