06/09/2020

Reality check, US Open 2020

Ensimmäinen viikko alkaa olla tämän vuoden US Openissa takana ja on aika tsekata hieman ennakkoa sekä erityisesti turnauksen jälkimmäistä viikkoa.

Ennakossahan mentiin kutakuinkin näin:

Puolivälierät:
Djokovic vs. Krajinovic
Tsitsipas vs. Anderson
Berrettini vs. Medvedev
Thiem vs. Bautista Agut

Välierät:
Djokovic vs. Tsitsipas
Medvedev vs. Thiem

Finaali:
Tsitsipas vs. Medvedev

Voittaja:
Medvedev.

Joukosta on siis jo puolet poissa, joten melko yössä kristallipallo koronan jäljiltä on. Muutama iso yllätys on toki kuitenkin nähty enkä todellakaan osannut nähdä Stefanos Tsitsipaksen tippuvan millään Borna Coricille tai esimerkiksi Roberto Bautista Agutin Vase Pospisilille. Näin kuitenkin kävi ja hyvä niin, sillä yllätykset ovat tenniksenkin suola. 

Pahaa kuitenkin pelkään, että toinen viikko mennään melko yllätyksettömästi. Novak Djokovicin vire on ollut lopulta hurja ja vahvasti vaikuttaa siltä, että Tsitsipaksen jo tiputtua, Djoko kävelee vähintäänkin finaaliin saakka. En millään näe yläpuolen kaaviossa uhkaa serbille, jonka terveyskin vaikuttaa olevan kohdillaan. 

Hyvin harvassa ylipäätään ovat ne, jotka pystyvät tällä alustalla, näin matalalla pompulla ja nopealla pelillä Djokovicin muurin ja puolustuksen murtamaan. Kärsivällisyyttä, sitkeyttä ja armotonta hyökkäystä vaaditaankin hurja määrä, jotta Djokovic jotenkin kaatuisi New Yorkissa.

Edelleen liputan kuitenkin Daniil Medvedevin mahdollisuuksia. Venäläinen on edennyt ilman vaikeuksia ja toisin kuin viime vuonna, miehen tankki tullee olemaan melko täynnä vielä aivan loppukierroksilla. Semifinaalissa Dominic Thiemiä vastaan mies joutuu kuitenkin melkoiseen testiin, joten nähtäväksi jää, kumpi tuon fysiikkaottelun edukseen kääntää. Toki Thiemillä on seuraavaksi vastassa nuori ja nälkäinen Felix Auger-Aliassime, joka voi hyvinkin joitakin kapuloita rattaisiin heittää. Hän niputti jo Andy Murrayn murskaten samalla todennäköisesti lopullisesti Andyn haaveet vielä yhdestä Grand Slamistä. 

Andyn kärsimyksistä huolimatta on kuitenkin varsin iloinen ja tervetullut asia, että nuoret nousevat nyt laajalla rintamalla ja Djokovicin takana yli 30-vuotiaat, jotka kisaan lähtivät alkavat jäädä pikkuhiljaa vähemmistöön. Ilta, joillekin jopa yö, on koittamassa ja uusi aamu nousemassa. Toivottavasti saamme tästä lisämaistiaisia ensi viikolla!
Eurosport ja Eurosport Player näyttävä turnausta kanavillaan ja palvelussaan. Vasurilla-blogi ja Eurosport ovat yhteistyössä kaudella 2020.