07/08/2012

Ennakko: Toronto 2012

Juuri kun olympiahuumasta on toivuttu (kisathan ovat periaatteessa ohi), niin palloa hakataan täysillä jo toisaalla. Tällä kertaa Toronton Mastersissa. Kovien kenttien US Open series on alkanut.

Kaikki eivät ole kuitenkaan matkaan lähdössä, sillä Nadal potee edelleen polveaan, Federer toipuu olympialaisista ja sitten on vielä näitä ynnä muita tyyliin Ferrer, Monfils ja Roddick, joita ei Torontossa nähdä.

Enkä ollenkaan ihmettelisi, jos esimerkiksi Andy Murray jättäytyisi kisasta vielä viime hetkellä pois, vaikka hän onkin pelipaikalle omien sanojensa mukaan saapumassa. Toisaalta, rauta on nyt niin kuumaa, joten miksipä sitä ei nyt takoisi. Tankki ei varmaankaan ihan täysi löpöstä ole, joten järjetöntä menestystä en Murraylle vielä Torontossa povaa. Kohtaloksi koitunee itse asiassa Milos Raonic jo kolmannella kierroksella. Raonic viihtyi kanukkina Ameriikassa jo alkukaudesta, joten miksei nytkin.

Menestystä en povaa myöskään Djokovicille enkä olympialaisten pronssimiehelle Del Potrolle. Peruspelillä kaatuu tietysti tukku tusinamiehiä, mutta vaaran paikat ovat nyt liian pahoja ja kuormitusta on tällä erää heilläkin liikaa.  Ehkä sitten jo Cincinnatissa ensi viikolla, mutta melkoisen hurjassa kunnossa on se heebo, jos joku kolmikosta Murray-Del Potro-Djokovic Toronton vie.

Etukäteen ajateltuna olenkin melko varma, että voittaja on jonkin sortin musta hevonen ja löytyy nimistä Tsonga, Raonic, Fish, Isner, Berdych ja ehkä jopa tässä järjestyksessä. Tsonga siis suurimpana suosikkina. Kaikilla heistä on sopivasti nälkää sekä suurella osalla hyvin myös energiavarastoja ja/tai hyvä vire, joten uskon vahvasti tällä kertaa yllätykseen.

Sen verran on olympiarasitusta tällä hetkellä myös vasurilla, joten ennakko ei pureudu Torontoon tämän enempää. Ensi viikon Cincinnatiin panostetaan taas paremmin. Nyt mennään kuitenkin näin ja otetaan vahvasti riskiä.

Puolivälierät:
Djokovic-Del Potro
Tsonga-Cilic
Fish-Berdych
Isner-Raonic

Välierät:
Djokovic-Tsonga
Fish-Raonic

Finaali:
Tsonga-Raonic

Voittaja:
Tsonga