03/01/2013

Juhlin merkkipäivääni

Hep! Vasurilla. täyttää tänään vuoden! Ensimmäinen postaus lähti tasan vuosi ja 101 kirjoitusta sitten. On pienen juhlan aika, joten sipsit ja kokikset kehiin!

Onnittelen itseäni ennen kaikkea siitä, että blogi on edelleen elossa ja näin uuden kauden alussa myös täynnä virtaa.

Heti perään on kuitenkin sanottava, että ilman lukijoita ja kommentteja tämäkin blogi olisi kuollut jo kuukausia sitten. Nöyrimmät kiitokseni.

Tilastotieteen pääaineena lukeneelle data-analyytikolle blogin pitäminen on nimittäin myös numeroita, joten tässä blogin tärkeimmät KPI:t viime tilikaudelta:
  • Joulukuun alkuun saakka sivuilla oli noin tuhat käyntiä per kuukausi, mikä on varmaan tyhjästä lähteneelle suomalaiselle tennisblogille ihan jees. ATP-kauden loputtua loppui myös oma virta, joten joulukuussa olikin sitten hiljaisempaa...
  • Facebookissa vasurilla.-yhteisö kasvoi kauden aikana yhdestä vajaaseen 50:een, joten pääsin kirkkaasti alkuperäiseen tavoitteeseni eli yli 30:een. Tuon maagisen rajan jälkeen facebookissa pääsee nimittäin näkemään mielenkiintoisia tilastoja mm. päivitysten näkemiskerroista. Kiitos tästä kuuluu ennen kaikkea likettämään puoliväkisin pakotetuille kavereilleni, mutta myös niille tuntemattomille tennisfriikeille, jotka jengiin liittyivät. Ryhmään saa toki liittyä edelleen.
Näiltä osin en kuitenkaan aseta tulevalle vuodelle sen kummempia KPI-tavoitteita. Tämä taso on riittävä, enkä masennu putoavien lukijamäärien ja/tai passiivisten facebook-seuraajien seurauksena. Ainakaan paljoa.

Viime vuotta silmäillessä blogin fokus oli melko voimakkaasti ATP-kiertueen isoimmissa turnauksissa, mikä ei alun perin ollut ehkä ihan perimmäinen tarkoitukseni. Toki kiertue tarjoaa myös jatkossa mukavasti jutun aihetta, mutta ajatuksena oli kertoa enemmän myös omakohtaisia tenniskokemuksia. Pahin pelkoni treeni- tai ottelupäiväkirjasta, saati masentavista tappioista, ei kuitenkaan toteutunut. Which is nice. Siitäkään huolimatta, että muutama kirvelevä tappiokin viime kaudelle mahtui.

Tänä vuonna pyrin kuitenkin tuomaan enemmän ajatuksia myös omista tekemisistä. Aloittelen keväällä Suomen Tennisliiton valmentajakoulutuksia, joten tarkoituksena on kertoa kattavasti ainakin niistä kokemuksista ja tuntemuksista. Myös (tennis)kamojen testaaminen nousee tänä vuonna jossain muodossa listoille ja ensimmäinen seniorikausi "kolmevitosten" ykkösdivarissa ansaitsee oman tarinansa viimeistään keväällä, kun kausi saadaan pakettiin. Muutakin höpötystä on toki luvassa, mutta niistä sitten myöhemmin lisää. Niin ja kesken jääneitä juttuja on viime kaudelta ainakin tusinan verran, joten yritän saada osan niistä vielä valmiiksi ja tehdä tänä vuonna aloitetut jutut heti, kohta eli viimeistään huomenna, valmiiksi.

Aika on välillä vain niin kovin rajallinen ja kun viime syksy oli jokseenkin raskas työpaikan vaihdoksineen ja lapsiperheen uusine hoitokuvioineen, heijastui se vääjäämättä myös kirjoitusaktiivisuuteen. Tämä vuosi on toivottavasti jo vähän normaalimpi näiltä osin, joten pyrkimyksenä on mahdollisimman tasapainoinen bloggaaminen.

Tyhjästä ei kuitenkaan nyhjästä tänäkään vuonna, joten sanottavaakin yritän pitää mukana. Oli se sitten painavaa asiaa tai kevyempää kauraa, vaikkapa tennismuodista. No, ehkä se muoti jätetään kuitenkin tällä erää tähän. 

Loppuun heitän vielä haasteen. Kyllä, juuri Sinulle. Koska sana on vapaa, niin kommentoikaa tällä kaudella entistä rohkeammin! Tarpeen mukaan vaikka suoraan vastapalloon, jos ja kun asia tai tyyli ei miellytä. Kunnon väännöt ja keskustelut pystyyn, sillä sitä suomalainen tennis kaipaa edelleen rutkasti lisää. Perusteltuja mielipiteitä, mielellään nimellä varustettuna, otetaan mieluusti vastaan. Siitäkin huolimatta, että viime vuoden paras palaute "paska plogi" eräältä anonyymilta kaiken oleellisen ehkä jo kiteyttikin. Jos mahdollista, niin rakentavampikin saa olla.

Jatketaan tästä uusin eväin uuteen kauteen. Hyvää tenniskautta 2013 kaikille! Pysykää linjoilla!

-Tero