17/01/2013

Kirjeenvaihtoa Australiasta (jälkipelit): Jarkko Nieminen vs. Ivan Dodig, Australian Open 2013, 2. kierros

Vasurilla. -blogin avustajakaarti laajeni tänään ja ulottuu nyt jo Australiaan saakka. Pelikaverini, niin ikään vasuri, Timopekka Hakola oli katsomossa, kun Jarkko taipui Australian Openissa Ivan Dodigille. Tässä Timpen tulikuuma haastattelu. Ja tietysti yksinoikeudella vain Vasurilla. -blogissa!Timpe, ennen kuin mennään matsiin, miten ihmeessä päädyit Australiaan? Openin takiako?
No ei sentään. Opiskeluhommia ja vaihtovuotta pukkaa. Adelaidessa pääkallopaikka. Just toissa viikolla saavuin huudeille.

Ok, hieno homma ja onnea matkaan! Lasket sitten muutakin kuin housujasi, ok? 
Tänks. Ja ok.

Hyvä. No, mutta sitten äkkiä matsiin. Mitä siellä oikein tapahtui?
Dodig voitti. Kaveri syötti loistavasti koko matsin ajan ja rynni paljon verkolle. Jarkon oli vaikea saada edes murtopalloja. Siihen ja Jarkon omaan, heikkoon ja pehmeään, syöttämiseen tämä homma tänään ratkesi.

Jarkolla ei ollut syöttöpäivä?
Ei ollut. Ykkönen ei osunut ja kakkonen tuli aika kevyenä Dodigille. Sillä oli hurja määrä breikkimahdollisuuksia. Jarkolla ei.

Miten ne erät sitten meni? Minkälaista peliä nähtiin?
Eka erä meni tosi nopeasti yhdellä murrolla Dodigille. Se pelasi hurjan paljon serve and volley'tä ja hyvällä tuloksella. Voitti ekassa erässä varmaan kaikki pinnat, kun pääsi verkolle. Sen volleyt oli todella hurjia, varmaan parhaita mitä olen ikinä nähnyt! Syöttökin oli tänään hurjassa iskussa. Se veti aika monta ässää. Takakenttäpallottelussa Jakke oli ehkä vahvempi, mutta kyllä Dodig sieltäkin osasi lyödä. Välillä nähtiin ihan miehekästäkin lyömistä.

Toinen ja neljäs erä oli pirun tiukkoja, niin kuin tie-breakeistä voi päätellä. Jarkon oli vaan hemmetin vaikea saada niitä breikkejä koko matsin ajan.

Ja viides erä?
Dodig sai murron heti erän alkuun ja syötti sen jälkeen niin hyvin, ettei ollut Jarkolla mitään jakoja. Kerran sai pari breikkipalloa, mutta Dodig veti niihin tylysti ässät muistaakseni molempiin. Sääli, että se breikki tuli heti erän alkuun.

Entä Jarkon taistelu? Ja teidän kannustus?  
Olihan siinä Jarkollakin yritystä, mutta penkin allehan toi erä meni. Kannustuksesta ei jäänyt homma kiinni. Pienen kentän katsomossa oli ehkä 50 henkeä, lopussa ehkä sata ja suuri osa suomalaisia. Parin metrin päästä kun karjuu, niin kyllähän se Jarkko sen kuulee. Yhteen taisteluhuutooni ("Taistele Jarkko vielä!") Jarkko tokaisikin, että "sen mä kyllä aion tehdä." Ja taistelihan se.

Ok. Mites jatkot?
No, totta kai nyt harmittaa, sillä olis ollut hienoa nähdä vielä yksi matsi Jarkolta ja todennäköisesti isommalla stadionilla.

Varmasti. Palataan asiaan, kun olet toipunut. Hyvää yötä!
Joo. Ok. Öitä.

Timpe, iso kiitos haastattelusta ja kuvista!
Ei mitään.

7 kommenttia:

 1. Wau! Kiitos paljon Timpe, Vaasan Vasuri tästä haastattelusta! Terkkuja täältä Casa del Camposta.
  "Mr Vasurilla" Himself taistelee juuri neloskentällä dressed in Addu from top to toe. Just löi kivan winnerin kenttään Meidän DelPolle.Pian sitten neluria katsomaan. Terkkuja Myös Kylielle:)

  -Ana-

  VastaaPoista
 2. Mahtava homma! Vasurilla rupeaa olemaan maailmanlaajuinen verkosto :)

  Livescoresta ja tilastoistakin sen saattoi päätellä, et syöttöön ja winnereihin homma kaatui. Tosin jostain syystä ainakaan itselleni näkyneisiin tilastoihin tuo netillä huseeraaminen ei näkynyt - arvokasta tietoa siis. Toisaalta saumatkin oli, kun kerran breikkipalloja oli noin hurja määrä mitä oli. Onhan hurjaa, jos on matsissa 18 breikkipalloa, josta vain 1 tulee kotiin. Ja kaverilla reippaat ässä- ja winner-tilastot. Eli vaikuttikin siltä, et viidenteen erään mentiin enemmän Jarkon roikkumisella kuin viemällä matsia. Toisin sanoen paljon kuuluttamani matsin tendenssi näytti pysyvän koko matsin ajan saman kaltaisena. Olisikin ollut erittäin mielenkiintoista kuulla avustajalta, hakiko Jarkko aktiivisesti siihen muutosta. Ja jos haki, niin miten? Kaverin unelmasti skulaava volleypeli pitää jollain keinolla rikkoa - vaikka "vahingossa" potkaisemalla polveen puoltenvaihdon aikana jos ei muuta keksi.

  Ei muuta kun Jarkolle tsemppiä dubbeleihin ja seuraaviin skaboihin. Toivotaan edelleen ilon aiheita tälle vuodelle!

  VastaaPoista
 3. Huikeeta Saada medianäkyvyyttä tällä lailla sun blogissa Tero!

  Villelle vastaisin että homma vaikutti siltä että Matsi oli Dodigin hallussa yseimmiten ja nuo kaks erää Jarkko joutu vääntää tosi kovasti itelleen. Voitti erät sillä et sai pidettyy pelin takakentällä ja jauho sieltä yläkierrettä kuitenkin ihan ansiokkaasti niin että monet pisteet päättyi Jarkon hyökkäykseen. Vaikutti vähän siltä että 4 erän jälkeen Jarkko luotti omaan taktiikkaan kun se 4 erässäkin tepsi,eikä juuri yrittänyt muuttaa sitä, toisaalta 5 erässä ei hieveästi breikin jälkeen ollut muuta tehtävissä kun yrittää saada Dodigin syötöt takaisin että breikki olisi mahdollinen ja tulihan siinä muutama chanssi, Dodigin syöttö sattuii sillon rullaamaan.

  Peli siis vaikutti vähän Jaken roikkumiselta koko ajan mutta tietysti mitä vaan voi käydä tenniksessä ja varsinkin kun Jakke yleensä pelaa ainakin tiukan 5 erän kovan fysiikan ansiosta.
  Dodigin lentopeli toimi tosiaan koko matsin ajan tosi upeesti ja siihen olis pitäny keksii jotain. Vaikka mun mielestä Jarkon palautus on sen vahvuukisa ja Jakke heitti Dodigille tosi tiukkoja palloja verkolle nii jotenk se kaivoi ne takas. Et loppujen lopuks en tiiä miten muuten Jakke olis voinu viedä 5 erän muuta ku kaikin tavoin pitää peli takakentällä ja toivoo ettei Dodgin syötö rullais niin hyvin. Tietysti äärimmäisen tärkeää on oman ayötön pito tollaista kaveria vastaan ja siihen ei Jaken ykkönen riittäny tällä kertaa. Vaikutti tosi huonolta prossalta vaikken tilastoja oo kattonu. Toivottavasti matsin luonne vähä selkeytyi Villelle ja pahoittelen huonoa kirjoitusasua, puhelimelta nakuttelin:)
  -Timpe

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Timpe! Itse asiassa noin ajattelinkin matsin menneen puhtaasti tilastojakin katsellessa ja vastauksistasi päätellen.

  Katselin myös Timpen ottamaa kuvaa, jossa Jarkko on tavoilleen uskollisesti aika kaukana takarajan takana palautuksessa - oletan kuvan olevan nimenomaan palautustilanteesta. Ja mitä kovempi syöttäjä on vastassa, sen kauemmas takarajasta Maskun tiikeri valuu hakiessaan lisää reaktioaikaa. Valitettavasti syöttäjän suunnitelmiin se sopii hyvin kulmien syöttösektoreiden kasvavaessa ja omankin reaktioajan parantuessa seuraavaan lyöntiin. Tuo valuminen on mielestäni tyypillinen piirre laajemminkin puolustavien pelaajien kohdalla, kun tosiasiassa kovasyöttöistä kaveria vastaan kannattaisi tulla eteenpäin, sulkea kulmat ja reaktiomaisella palautuksella ottaa syöttäjältä aika pois. Näin teki Agassikin, joka lähti ketä tahansa vastaan taistoon takarajan päältä tai jopa kentän puolelta.

  VastaaPoista
 5. Hyvä jätkät! Hyvää juttua paljon tässä. Matsi lienee nyt käsitelty, kiitos Timpen reportaasin!

  Vähän haastan kuitenkin tuota Jarkon palauttamista. Jotenkin en itse pidä Jarkkoa mitenkään erikoisena palauttajana. On usein todella passiivinen kaivaen palloa vain peliin, mikä ei mielestäni saa olla hyvän palauttajan dominoivin piirre. Aloitteellisuus ja pisteen hallinta palautuksesta lähtien (silloin kun siihen on paikka) kuvastavat mielestäni enemmän tätä ikuista dilemmaa "hyvästä palauttajasta".

  Tähän päästääkseen Jarkon mailan kärki ei tee työtä nimeksikään ja palautukset jäävät usein "vain" "nostoiksi" kenttään. Tämä korostuu ikävästi juuri isoja syöttäjiä vastaan. Verkkokalvoillani visioituu nytkin Jarkko jähmettyneenä maila sivulla kuin lyöntiä lyöden vaikka palautus on tehty jo sekunteja sitten.

  Agassilla mailan kärki todellakin liikkui hurjasti vaikka palautus tapahtui usein, kuten Ville totesi, takarajan päältä ja kiire oli hurja. Kädet olivat kuitenkin nopeat ja rennot ja pallo sai ankaraa kuritusta.

  VastaaPoista
 6. Analle vielä sen verran, että mulla oli kyllä Wilsonin sukat.

  Niin ja tuota Meidän DelPoa ei tunnista kukaan. Herra H on ennemminkin Meidän Ferrer. Taitaa olla samanlainen pätkäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooo, toi oli hyvä, Ferrer indeed!
   Olet siis sekakäyttäjä silti, kalsaritki varmaan Björn Borgia? Tihihih

   -Ana-

   Poista