17/01/2013

Kirjeenvaihtoa Australiasta (jälkipelit): Jarkko Nieminen vs. Ivan Dodig, Australian Open 2013, 2. kierros

Vasurilla. -blogin avustajakaarti laajeni tänään ja ulottuu nyt jo Australiaan saakka. Pelikaverini, niin ikään vasuri, Timopekka Hakola oli katsomossa, kun Jarkko taipui Australian Openissa Ivan Dodigille. Tässä Timpen tulikuuma haastattelu. Ja tietysti yksinoikeudella vain Vasurilla. -blogissa!Timpe, ennen kuin mennään matsiin, miten ihmeessä päädyit Australiaan? Openin takiako?
No ei sentään. Opiskeluhommia ja vaihtovuotta pukkaa. Adelaidessa pääkallopaikka. Just toissa viikolla saavuin huudeille.

Ok, hieno homma ja onnea matkaan! Lasket sitten muutakin kuin housujasi, ok? 
Tänks. Ja ok.

Hyvä. No, mutta sitten äkkiä matsiin. Mitä siellä oikein tapahtui?
Dodig voitti. Kaveri syötti loistavasti koko matsin ajan ja rynni paljon verkolle. Jarkon oli vaikea saada edes murtopalloja. Siihen ja Jarkon omaan, heikkoon ja pehmeään, syöttämiseen tämä homma tänään ratkesi.

Jarkolla ei ollut syöttöpäivä?
Ei ollut. Ykkönen ei osunut ja kakkonen tuli aika kevyenä Dodigille. Sillä oli hurja määrä breikkimahdollisuuksia. Jarkolla ei.

Miten ne erät sitten meni? Minkälaista peliä nähtiin?
Eka erä meni tosi nopeasti yhdellä murrolla Dodigille. Se pelasi hurjan paljon serve and volley'tä ja hyvällä tuloksella. Voitti ekassa erässä varmaan kaikki pinnat, kun pääsi verkolle. Sen volleyt oli todella hurjia, varmaan parhaita mitä olen ikinä nähnyt! Syöttökin oli tänään hurjassa iskussa. Se veti aika monta ässää. Takakenttäpallottelussa Jakke oli ehkä vahvempi, mutta kyllä Dodig sieltäkin osasi lyödä. Välillä nähtiin ihan miehekästäkin lyömistä.

Toinen ja neljäs erä oli pirun tiukkoja, niin kuin tie-breakeistä voi päätellä. Jarkon oli vaan hemmetin vaikea saada niitä breikkejä koko matsin ajan.

Ja viides erä?
Dodig sai murron heti erän alkuun ja syötti sen jälkeen niin hyvin, ettei ollut Jarkolla mitään jakoja. Kerran sai pari breikkipalloa, mutta Dodig veti niihin tylysti ässät muistaakseni molempiin. Sääli, että se breikki tuli heti erän alkuun.

Entä Jarkon taistelu? Ja teidän kannustus?  
Olihan siinä Jarkollakin yritystä, mutta penkin allehan toi erä meni. Kannustuksesta ei jäänyt homma kiinni. Pienen kentän katsomossa oli ehkä 50 henkeä, lopussa ehkä sata ja suuri osa suomalaisia. Parin metrin päästä kun karjuu, niin kyllähän se Jarkko sen kuulee. Yhteen taisteluhuutooni ("Taistele Jarkko vielä!") Jarkko tokaisikin, että "sen mä kyllä aion tehdä." Ja taistelihan se.

Ok. Mites jatkot?
No, totta kai nyt harmittaa, sillä olis ollut hienoa nähdä vielä yksi matsi Jarkolta ja todennäköisesti isommalla stadionilla.

Varmasti. Palataan asiaan, kun olet toipunut. Hyvää yötä!
Joo. Ok. Öitä.

Timpe, iso kiitos haastattelusta ja kuvista!
Ei mitään.