15/04/2013

Ennakko: Monte Carlo 2013

Eurooppalainen massakausi alkoi eilen muuallakin kuin kotisohvilla. Tässä Monte Carlon ennakko, olkaa hyvä!

Ennakkoni tuskin tarjoaa mitään hurjan yllättävää, sillä suosikkeja on oikeastaan vain yksi. Rafael Nadal pelasi paluunsa jälkeen kolme massaturnausta, joista hän voitti kaksi. Vaikka hän itse väittääkin olevansa vain yksi "voittajakandidaateista", kaikki tietävät mikä on pelin henki. Kahdeksan perättäistä voittoa Montesta ei ole sattumaa ja kun massan tyyppi on edelleen sama kuin Roland Garrosilla, on kaikki pedattu Nadalin yhdeksättä voittoa varten.

Toki haastajiakin löytyy, niin kuin aina, mutta kun ykköshaastaja Novak Djokovic loukkasi nilkkansa ikävän näköisesti Davis Cupissa ja empii tätä kirjoitettaessa vielä osallistumistaan koko turnaukseen, niin sekin sataa Nadalin laariin. En tiedä näkikö joku teistä Djokovicin loukkaantumista, mutta sanottakoon, että kyseessä on kieltämättä melkoinen kuminilkka, jos hän tässä turnauksessa menestyy tai pelaa ylipäätään. Koska tämä on perheohjelma, en laita tähän nyt edes linkkiä nilkan taittumisesta. Se ei ole heikkohermoisille. Kun nyt kuitenkin katsot sen, niin muista että varoitin.

Muita Nadalin uhkaajia voisi olla samalla puolen kaaviota pelaava Andy Murray, joka olisi Nadalin potentiaalisin semifinaalivastus. En kuitenkaan millään jaksa uskoa Andyn pystyvän laittamaan Nadalin yläkierremyllyyn tarpeeksi sitä pommitusta, jota voittamiseen vaadittaisiin. Andyn tulivoima ei vain riitä ja hänen luontainen passiivisuutensa sekä kyttäily koituu Nadalin kanssa varsinkin massalla kuolemaksi. Samoin kuin yltiöpäinen hyökkäily, joka ei ole Andyn juttu. Tässä on nyt jopa legendaarisen "teurastuksen" vaara.

Kaavion yläpuolesta tulee mielenkiintoisempi, vähän tietysti Djokovicin tilanteesta riippuen. Jos hän pelaa, niin pari rundia lienee maksimi, sillä sen jälkeen vastaan tulee mitä ilmeisimmin massallakin hyvin viihtyvä Juan Martin del Potro. Ai niin, jos hän siis selviytyy jatkoon meidän Jarkosta tai Milos Raonicista. Del Potrossa on kuitenkin ainesta vaikka mihin, sillä hänen kaltainen tykittäjä ottaisi Nadalilta kaiken ajan pois jopa massalla ja pakottaisi tulituksellaan Nadalin kaivamaan suoria pommejaan takaisin peliin ja iskemällä niistä pallot kentän kautta Monte Carlon tennisklubin kuvankauniiseen maisemaan.

Jotenkin näkisin siis niin, että saisimme mielenkiintoisen asetelman finaaliin vain siinä tapauksessa, että siellä palloa kurittaisivat del Potro ja Nadal.

Näin siis käy:

Puolivälierät:
Djokovic-Del Potro
Berdych-Gasquet
Nadal-Tipsarevic
Murray-Tsonga

Välierät:
Del Potro-Berdych
Nadal-Murray

Finaali:
Del Potro-Nadal

Voittaja:
Nadal