24/12/2013

Hyvää Joulua ja Menestyksekästä Uutta Vuotta!

Joulu- ja uudenvuodentoivotusten lisäksi on tänään hyvä hetki myös kiittää kaikkia teitä lukijoita. Kiitos! Erityiskiitos vielä kaikille kommentoijille!

Vuoden varrelle mahtui jälleen monenlaista, johon tuli otettua kantaa. Hienoja pelejä, turnauksia ja niin edelleen. Omalta kohdaltani valmentajauran uudet ensiaskeleet ja Tenniskoulu Topspinin perustaminen olivat ehdottomasti vuoden kohokohtiani. 


Ensi kaudella jatkanen samoilla linjoilla postausten suhteen, mutta toivon saavani enemmän aikaan myös valmennushöpötysten osalta.


Blogin osalta tämä vuosi paketoitiin joulukalenterilla. Nyt onkin aika rauhoittua ja nauttia joulusta läheisten seurassa.


Toivotan kaikille blogilukijoille sydämellistä ja rauhallista joulua sekä menestyksekästä uutta vuotta!


6 kommenttia:

 1. Tämä joulukalenteri oli hyvä idea ja joukossa ihan asiaakin, mutta tuo jossain esiintynyt Agassin nostaminen Samprasin edelle oli suoraan sanottuna ihan hullujen huoneelta. RG:n voittaminen on tasan ainoa asia mikä puhuu Agassin puolesta. Kaikki muut statsit ovat Samprasin ja ne ovat aika selkeät. Tosin, ellen väärin muista niin eikö jossain twitterissä jotkut esittäneet että Ferrer voittaisi Samprasin Wimbledonissa. Joskus tämä tennisihmisten sokeus järkyttää. Tennis keksittiin ilmeisesti jotenkin uusiksi vuonna 2008.

  VastaaPoista
 2. En rupea etsiskelemään, onko blogisti joskus niin kirjoittanut. Sen kuitenkin tavallaan ymmärrän, että aikakautensa (vain) selvää kakkospelaajaa, Agassia, arvostetaan minunkin mielestäni ihan liikaa kun pelaajia pannaan jollekin Greatest of All Time -listalle. Mutta siis Samprasin edellekö...ei helkkarissa!

  Miestennis oli kohtuullisen sekaisin Samprasin ura loppuvaiheissa ja Agassikin oli ties missä.... Agassi tuli kuitenkin takaisin ja omalla tavallaan palautti takaisin supertähteyden merkityksen lajille ja pelasti sillä paljon tennikselle. Siinä on Agassin "ansiot" (amerikkalaisuuskin!) näiden GOAT-listojen yhdeksi suurimmaksi nimeksi. Puhtaasti pelillisesti olisi jäänyt vain huomattavaksi tennispelaajaksi (kuten esim. Hewitt, Kafelnikov, Kuerten).

  VastaaPoista
 3. Moi Anonyymit ja kiitos kommenteista!

  Kuten sanoin, on naiivia tehdä greatest of all time -listoja. Jos kuitenkin absoluuttisella tasolla mennään, niin varmasti uudet mestarit ovat aina edeltäjiään edellä, sillä peli kehittyy koko ajan.

  En todellakaan muista kuka tuon Ferrer-heiton teki (saatoin olla minäkin), mutta jos tuo matsi todella nyt järjestettäisiin, löisin rahani Ferrerin puolesta. Kyllä siinä tulisi esille Samprasin fyysiset ja iän tuomat rajoitteet karusti esiin, oli sitten miten hyvä syöttäjä tahansa. Palloja nousisi peliin niin hurjasti, että perinteinen "kuollut leijona - nöyrä koira"-asetelma koituisi Peten turmaksi fysiikan myötä.

  Mitä taas tulee Agassiin ja Samprasiin, niin nämä ovat näkemyseroja ja kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen. Toiset arvostavat toista ja toiset toista. Varmasti oli Sampras parivaljakon osalta edellä, mutta taas toisaalta Pete pelasi hyvin "vain" nopeilla alustoilla, vaikka todella hyvin pelasikin. Mutta, kuinka moni arvostaisi vaikkapa Nadalia kovinkaan korkealle, jos kannuja olisi vain massalta?

  Itse pidänkin edelleen ura-Grand Slamiä hurjana saavutuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä, miten tenniksessä olisi jonkinlainen luonnonlaki, että "uudet mestarit olisivat aina edeltäjiään edellä". Eihän näin ole helpommin vertailtavissa tulosurheilulajeissakaan. Bubkalla on ollut maailmanennätys seiväshypyssä Lendlin ensimmäisestä GS-voitosta lähtien. Vuosi kirjoitetaan 1984. Dopingin ansiotako? Kolmiloikan maailmanennätys on kovin puhtoisen oloisella Edwardsilla ehkä Samprasin parhaalta vuodelta 1995 jne.

   Poista
 4. Mitäköhän alkuperäinen kysyjä on mahtanut hakea? Jos puhutaan 90-luvun Samprasista, niin onhan se 3-0 Petelle ruoholla. Ferrer max. 2 murtopalloa. Vai väitelläänkö täällä miten yli 40-v Sampras pärjäisi?

  VastaaPoista
 5. Moro Hannu,

  En ole enää itsekään varma, mutta muistaakseni joku heitti Wimbledonin aikoihin, että Pete tulisi ja ottaisi omansa näiltä nykypoikasilta esim juuri Ferreriltä. Itse käsitin nykykunnollaan, joten just joo.

  Sinällään tosiaan muunlainen eri aikakausien pelaajien vertailu on lopulta mieletöntä, kun vastausta ei tulla ikinä saamaan.

  VastaaPoista