06/12/2013

Joulukalenteri #6: Novak Djokovicin Grand Slamit

Kuudes luukku tuo kuusi Grand Slamiä by Novak Djokovic. Australian avoimet neljästi, Wimbledon ja US Open kerran.

Kun ajattelee puhtaasti Djokovicin viime vuosien tasoa missä hän on ajoittain liikkunut, tuntuu jotenkin yllättävältä, että hänen voittonsa ovat keskittyneet noinkin selvästi "vain" yhteen Grand Slamiin, Australiaan. Hänen nykypelillään pitäisi olla tietysti vahvoilla missä tahansa ja onhan hän sitä kieltämättä ollutkin, mutta voittoja voisi olla enemmänkin.

Uskonkin hänen nousevan lähivuosina Grand Slam -määrässä kaksinumeroisiin lukemiin ja saavuttavan ainakin Björn Borgin ja Rod Laverin (11). Jos pitää veikata, niin veikkaan, että Djokovic päätynee lukuun 12. Palataan tähän sitten aikanaan.

Yhtä motivoituneena ja nälkäisenä kuin tänä syksynä, voisi Roland Garrosin, ja sitä kautta jopa puhtaan Grand Slamin, voittaminen olla Djokolle mahdollista. Ainakin hän on tämän hetken pelaajista potentiaalisin sen tempun tekijäksi. Olihan hän jo viime vuonna voiton päässä kaikkien Slamien yhtäaikaiseksi hallitsijaksi. 

Perustukoon väittämäni Grand Slamistä myös siihen tosiasiaan, että parhaassa vireessään Djokovic pelaa edelleen maailman parasta, tai ainakin voittavinta, tennistä.

3 kommenttia:

 1. Vai vielä kuusi voittoa Djokovicille tulossa? 26-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen ovat nykyaikana ilmeisesti vain Federer ja Lendl voittaneet kuusi Grand Slamia, mihin ennätysmäärään Blogisti uskoo nyt 26-vuotiaan Djokovickinkin yltävän.

  Eiköhän nipistetä ainakin yksi pois, jolloin silloinkin päästäisiin samaan kuin mihin kolmaskin pitkän huippu-uran tehnyt, Agassi pääsi. Legenda Connorskin joutui tyytymään neljään. Meneekö Nadal kuitenkin tässäkin Federerin ohi (jo kolme)? Tuntuu jotenkin mahdottomalta ajatukselta, että sekä Djokovic että Nadal rikkoisivat Lendl/Federer-ennätyksen.

  Mutta jos ei uusia nadaleja, borgeja, beckereita, wilandereita tai edes hewitteja ole olemassa/tulemassa, niin minkäs sille sitten mahtaa!

  VastaaPoista
 2. Näin uskoisin, joten ei nipistetä ;-) Ajat ja peli ovat muuttuneet hurjasti Agassinkin ajoista, puhumattakaan Connorsin, Lendlin etc.

  Seuraavat kaksi vuotta kahden GS:n vauhdilla, seuraavat kaksi yhden, noin niin kuin keskiarvoisesti ja terveysolettamuksella. Uskon nuoriin, että tulevat vielä joskus, mutta en usko, että uhmaisivat varsinkaan kärkikaksikkoa vielä ensi kaudella kovin paljoa. Tuskin seuraavallakaan. Olen toki mielelläni väärässä tässä.

  VastaaPoista
 3. Luja on usko Djokoviciin! Jatkan menneisyyden avullla tulevaisuuden ennustamista vielä vähän: Viimeisen kahden vuoden aikana Nadal on voittanut 3 GS:ää, Murray ja Djoko 2 sekä Federer yhden. Näistä Nadal ja Murray ovat jopa jättäneet väliin kaksi kisaa molemmat.

  Voiko noiden perusteella kukaan uskoa, että Djoko voisi voittaa tulevien kahden vuoden aikana kisoista neljä eli puolet? Ja onhan hänellä muitakin haastajia kuin mainitut kolme! Ennustan kahta (kolmekin mahd.) voittoa Djokolle vuosina 2014-2015. Vuodesta 2016 lähtien vielä 1 (kaksikin mahd.)

  VastaaPoista