03/12/2013

Joulukalenteri #3: Big three?

Big four vai sittenkin big three? Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray ja...

Ensi kausi sen näyttää. Roger Federer tippui tällä kaudella kärjen kelkasta täysin ja loppuporukka top kolmen takana näyttää vieläkin vähän toisen luokan matkustajilta. En usko, että ensi kaudella pääsisimme puhumaan jälleen big fourista. Pahimmassa tapauksessa puhumme koko kauden big twosta.

Tasaisuutta ei löydy keneltäkään samalla tavalla kuin näiltä kolmelta veijarilta. Satunnaisia voittoja heistä voi ottaa toki monikin, mutta isoissa kisoissa isot kolmoset antavat turpaan ensin muille ja lopulta joku heistä pieksee vielä top3-veljensäkin.

Kuka olisi ensi vuoden realistisin Grand Slam -voittaja tämän kolmikon ulkopuolelta? Niinpä.

2 kommenttia:

  1. Tenniksen avoimella aikakaudella on oikeastaan vain Chang sellainen pelaaja, joka ei koskaan saanut toista GrandSlam-voittoa sen ensimmäisen, hänen tapauksessaan jo 17-vuotiaana saadun voittonsa jälkeen. Muita nuorena, korkeintaan 20-vuotiaana sen ainoansa voittaneita ei listoilta oikein lyödy. Mutta onhan niitä yksi, del Potro. Jos peliuraa ja terveyttä riittää, niin en usko hänen jäävän Changin seuraksi sille listalle.

    Tuskin Berdychkään on viimeistä sanaansa sanonut. On vain joutunut vähän odottelemaan bigfourin kyllääntymistä....Ja Tsongahan saattaa olla jopa häntäkin parempi tennispelaaja!

    VastaaPoista
  2. Samoilla linjoilla kanssasi, että itsekin pidän Delpoa potentiaalisimpana, mutta ensi vuosi voi tulla "liian aikaisin", kun Nadal&Djoko(&Murray?) varmaankin vielä nykyvireessään. Vaatii myös sen, että Delpo pitää itsensä ehjänä Grand Slamien aikoina. Nyt tahtoo olla vähän isompaa tai pienempää loukkaantumisherkkyyttä matkassa joka kerta.

    Berdychiin en sen sijaan usko yhtään. Tsongan on jotenkin rauhoitettava peliään ja lopetettava se räiskiminen. Malttia vaatisi rutkasti lisää Grand Slamiä ajatellen.

    VastaaPoista